Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Bozso777

Mikorra várható, hogy az UC300al működjön az UCCNC progi ?

pisti73

Már működik régóta...

pisti73

Elég sokat teszteltük, és szó is volt róla itt a fórumon, olvass vissza egy kicsit. Igaz még teszt üzemben használjuk, de tök szuper!

pisti73

Vegyél egy UC300-at, mindig elég lesz a ki- és bemenetek száma...

Bozso777

Polgárdi Balázs azt írta mailben, hogy "Az UCCNC egyenlőre UC100-al működik, az UC300-al még nincs teljesen készen a program, jelenleg is rajta dolgozunk, hogy elkészüljön.
Szerintem érdemes lenne megvárni ennek az új verziónak az elkészültét."
Viszont két hete nem válaszolt a mailra, gondoltam itt érdeklődöm...van e előrelépés az új verzióval.
Usb-re akarom váltani az lpt portot...nézegettem usb kártyákat, lenne olcsóbb is kintről, de ez mellett az szól, hogy nagyon tetszik az UCCNC...viszont UC100-hoz képest nem sokkal drágább az uc300 , de komolyabb lehetőségeket ad.

887uiwjpw

Sziasztok,

megvettem a programot de sajnos az alábbi procival nagyon gyengél muzsikál a progi. Ha be van töltve valami G-code 1 magot folymatosan pörget ezért még a hotkey-s mozgatás is késlekedve, lassan működik. Sajnos vissza kellett térnem a Mach3-ra emiatt. Tudtok esetleg valami tanácsot/ötletet adni a jobb működésre?

http://ark.intel.com/products/35641/Intel-Atom-Processor-330-1M-Cache-1_60-GHz-533-MHz-FSB" TARGET=_fnew>CPU

OP rendszer windows7
mem 1GB

000000000

1GB RAM win7-nek elég kevésnek tűnik, legalább 2GB-ot érdemes alá betenni.

000000000

Szia

Win 7-hez eleve elég gyenguszka az 1Gbyte RAM, jóvolna legalább 2Gbyte-ra bővíteni, mert valószínű azért lassú a rendszer, mert virtuális memóriát kénytelen használni a Windows, ami azt jelenti, hogy a Winyóra írja folyamatosan az adatokat, ami lelassítja a dolgokat. Mondjuk a processzor sem egy erőmű, de valószínű ez még önmagában nem lenne probléma.

Az UCCNC új verziójában ami most már tényleg hamarosan kiadásra kerül tovább optimalizáltuk a dolgokat amennyire csak tudtuk, szóval lesz esély rá, hogy ezzel a PC konfigurációval is elfog futni normálisan, de nem 100%-ig biztos. A RAM-ot mindenképp megpróbálnám növelni.

xabi

Én is szívtam vele sokáig hogy gyenge volt a gépem. Próbáltam sok géppel azt kell mondjam hogy https://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php" TARGET=_fnew>CPU sebesség ezen az oldalon a Passmark CPU eredményt megnézed akkor olyan 2000-es eredménytől fut tökéletesen az UCCNC. Persze a 2 Gbyte Ram saem árt. Amúgy ilyen gépet monitorral már 30.000-ért lehet venni...  

xabi

Közbe megnéztem Intel Atom 330 eredménye : 605 Ez biztos alkalmatlan (nekem 1000-es eredményű Core2 laptopon sem volt normálisan használható pedig volt 2Gbyte Ram + SSD).

9npx2xk89

Az M99998.txt-t nem tudja tölteni, de olyan nincs is a könyvtárban. Mi lenne az?

000000000

Az M99998 az egy macro, a konstruktor macro, ugyanígy van destruktor macro is M99999 néven.

A konstruktor a program indításakor hívodik meg egyszer.
A destruktor a program bezárásakor hívódik meg egyszer.
Ezeket a makrókat lehet esetleg arra használni, hogy felhasználói, egyedi adatokat betöltsön vagy elmentsen a program indításkor, illetve bezáráskor. Például saját DRO-k értékeit.

Ezek a macro-k viszonylag késői stádiumban kerültek bele a programba.  
Szerintem az történt, azért nincsenek meg ezek a makrók nálad, mert a beállítástrégebben csináltad és frissítésnél, telepítésnél kivetted a pipát, hogy ne írja felül a beállításaidat, így a telepítő nem hozta létre ezeket az új makrókat.

Csináld azt, hogy a makró könyvtárban, a Profiles/Macro_xxxx könyvtáradban készíts két üres textfájlt, egyiket M99998.txt és másikat M99999.txt néven. A fájl lehet üres, nem muszáj semmit beleírni.

9npx2xk89

Nekem celeron M 440 van, annak az eredménye 396. Simán fut rajta az UCCNC az UC300-al. 1Gb ram van benne, viszont csak egy XP van alatta. Ennyit a win7-ről, meg a rosszabb vason jobb eredményt produkál mint az XP. Rosszabb vason lehet hogy jobb, ha az a vas legalább 2Gb RAM-ot meg minimum 2 magot jelent! Tegyél arra az atomra egy XP-t és menni fog.

9npx2xk89

Megcsináltam a makrókat és most már nem is reklamál. Ez okozhatta a pozíciók nem mentését kilépéskor?

9npx2xk89

De tudom, mert a pincébe senki nem jár, és Én meg nem tologatom az asztalt.