Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

frob

ez az isobob mikorra várható?
szeretem normálisan letudni a dolgokat, ez a hsbb2 elosztó jópofa dolog, de ha lehet akkor már normálisan oldanám meg....

000000000

Szia,

Sajnos nem tudok erre válaszolni.
Ha visszaolvasol, leírtam, milyen problémák adódtak a fejlesztés során. Jelenleg folyamatosan az UCCNC szoftver fejlesztésén dolgozom, amíg az nincsen kész addig nem tudok az ISOBOB-al foglalkozni, sajnos csak egy van belőlem. :(
Egyébként szerintem a HDBB2 elosztó panellal is lehet "normális" rendszert építeni. Legalábbis nekünk sikerült már néhányszor.
Mellékeltem két képet, egy léptetős, egy pedig AC szervos vezérlődoboz.

http://www.cncdrive.com/img/doboz1.JPG" border=0>

http://www.cncdrive.com/img/doboz2.jpg" border=0>

pisti73

Szia Balázs!  

Azt szeretném megkérdezni, hogy a HDBB2-ről esetleg lenne egy magyar nyelvű használati útmutatód? (vagy van valahol csak én vagyok béna?)

Köszönöm előre is!

000000000

Szia,

Sajnos egyelőre csak angolul írtuk meg, nem fordítottuk át magyarra.
Google fordítóba bedobva az adatlap, ha töri is a magyart a fordító, valamennyire szerintem lehet értelmezni:

https://translate.google.hu/translate?sl=en&tl=hu&js=y&prev=_t&hl=hu&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fcncdrive.com%2Fdownloads%2FHDBB2_manual.pdf&edit-text=" TARGET=_fnew>HDBB2 adatlap google fordítóval lefordítva

wcmwugefi

Ez tényleg szép, le a kalappal Balázs! az ISOBOB-ot akarunk tüntetés szervezését határozatlan ideig felfüggesztem... :)

pisti73

Ok, köszönöm szépen!

wcmwugefi

Nem okoz problémát, hogy a frekiváltó a dobozban van? én is most kezdek vezérlésbe, (megvárom azért az isobob-ot), de többen lebeszéltek a frekiváltó egy dobozba szerelésétől a vezérléssel.

000000000

OK, köszi, bár ha mégis jönnétek, szívesen látunk egy kávéra teára stb. és szívesen megmutatjuk a gépeinket is. :)

pisti73

Hopp, gondolom ez Attilának szólt, de ha már így "meghívtál" és esetleg egyszer valamikor arra járok szívesen megnézném én is a gépeiteket!

wcmwugefi

Az én voltam aki igértem magam hozzátok, hogy elkészítitek a vezérlésem esetleg. Közben annyi örömömet leltem a hobbi műszerészeskedésben hogy összeraknàm én, egy kis szakmai segítséggel, a Ti vezérlőitekkel.

Így viszont nem volt pofám lemenni hozzátok, hogy aztán a dobozt meg nem veletek csináltatom.

wcmwugefi

Viszont ha így is szabad élni a lehetőséggel, akkor élnék vele!

000000000

Inkább azzal van gond, ha a frekiváltó külön van. úgy értem, ha nincs normális csillagpontos földelés kialakítva. Ha pedig a frekiváltó távolabb van, akkor a földelések közt nagyobb az ellenállás, induktivitás és így nagyobb zavart is tud kelteni a frekiváltó.
Persze a dobozban azért célszerű némi távolságot tartani és nem az UC300 nyakába rakni a frekiváltót. [#vigyor2]

A dobozokban egyébként a betápot mindig úgy oldjuk meg, hogy külön hálózati filtert kap a frekiváltó és a vezérlés tápja. Erre a célra a viszonylag könnyen beszerezhető IEC csatlakozóba épített RLC filtereket szoktuk alkalmazni. Kivéve a 3 fázis bemenetű motoroknál, frekiváltóknál, ott másfajta, 3 fázisú filter kell.

000000000

Természetesen. Csak előtte 1-2nappal dobj kérlek egy e-mailt vagy egy telefont és akkor megbeszéljük a részleteket. Szívesen látunk téged, illetve bárki mást is a fórumról.
Van több gépünk, vezérlődobozunk, több tonna mechanikai alkatrészünk, több ezer elektronikai alkatrészünk, szóval, ha valaki úgy dönt, hogy ellátogat hozzánk, akkor azt kimerem jelenteni, hogy nem fog unatkozni, van mit nézelődni. :)

wcmwugefi

Nekem minden egy fázis.
A frekiváltók 1be 3 ki
Már azóta 3 gépem van, úgyhogy 2 uc300 és egy uc100 lesz a végső állapot.
Ezért kell még két isobob, és egy uc300. Meg majd még egy uc100