Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

Én csak béna voltam,nem tudtam,hogy meg kell nyomni a cycle start gombot is.

000000000

Szia,

OK, köszi az infót.:)

És igen, a run from here-t ha megnyomod, akkor csak eltárolja a g-kód megjelenítőben kiválasztott sor számát és át is rajzolja, szinezi a szerszámpálya nézetet. És ha legközelebb megnyomod a ciklus startot, akkor innen fogja folytatni a g-kód futtatását, ill. kijelzi, hogy hová kéne mozogni biztonságos Z-vel, hogy ne törjön a szerszám. Ha ezt az ablakot le-OK-zod, akkor oda mozog és ott megáll, majd ismét vár egy ciklus startot, hogy folytassa a g-kód futtatását. Ha nem OK-zod, le, cancel-t nyomsz, akkor pedig úgy veszi, hogy nem akarsz oda mozogni safeZ-vel és akkor a következő ciklus start nyomására folytatja a kód futtatást előzetes SafeZ mozgás nélkül.

Tudom, illetve gondolom, hogy rájöttél, hogy így müxik, de gondoltam leírom, hátha másnak is gondot okoz a használata.

xfg6v697j

Igen,kipróbáltam,és rájöttem a működésére,csak mivel a gomb nevében benne van a run szó,ezért nem gondoltam elsőre,hogy kell utána még cyclestart is.

lari

Balázs!

Tegnap írtam emailt UC300-al kapcsolatban. Megkaptad?

Köszi!

nffab2gnr

A Mach3 jog sebesség ha pl. 20%-ra van beállítva akkor ezzel a sebességgel mozog az adott tengely,de ha mellé nyomom a shift gombot akkor max (100%) lesz a mozgás.  
Az UCCNC-ben mi a megfelelője a shiftnek.Nem találom a button táblázatban,vagy csak én nem látom?
Nem pc billentyűzetet használok hanem készítettem egy pultot az irány gombok középpontjába tett gombot kellene definiálni shift gombnak.Most  csak úgy tudok max. jog sebességet elérni,hogy a potit 100%-ra állítom.

svejk

Szerintem épp azért találták ki a JOG potit.
Én is kelőpultról használom és teljesen jó.

A finom ráközelítéseket úgy is MPG-vel lehet legbiztonságosabban elkövetni.

Ha pedig majd teljesen jó lesz az MPG kezelés a programban a JOG gombokat majdnem el is lehet felejteni. persze jó ha van pl. egy két "kézi maráshoz" egyenletes előtolásnak ha lusta az ember az MDI-ba beírni.

pisti73

Sziasztok!

Az UC100-as vezérlőm a 1.033-as szoftverrel ma gondolt egyet és a Z tengely teljes sebességgel - kikapcsolt marómotornál - elindult lefele. Szépen beletrafált az aluba. Ezt vajon miért csinálta? Eddig teljesen hibátlanul működött változatlan "környezetben".

wcmwugefi

Úgy vágyom a Jézuskától egy UC300hoz való szép sárga Cncdrive feliratú Isobob alaplapra... Ugye nem a húsvéti nyúlnak kell írjak? :)

frkdv6dyr

Írj a mikulásnak addigra biztos lesz [#vigyor2] ha meg hoz a nyúl is egyet, akkor lesz kettő.

f35ezvjs

Néz át jól a számítógépedet valószínű az okozta a műveletet.

c2nsu773m

Egyáltalán van olyan verzió a régiek közül ami megy rendesen?

Minden nap használom a cncmet , vettem egy jogtiszta szoftwert ami egyenlőre még a referencia kapcsolóról sem akar leszálni és gyakori lépésvesztéseket produkál.
Kénytelen vagyok egy másikat prg használni , de akkor miért is fizettem???
Ha beválalnék egy több milliós munkát ,és folyamatosan  selejtet  gyártanék egy hibás progi  miatt akkor ezt kinek a számlájára  írhatnám?
Egyenlőre türelmes vagyok és várok , de néha írhatnátok hogy hány %-os készűltségnél jártok!!!

000000000

Kedves Tamás,

A hivatalos verzió a 1.0032, ami mindig is fent volt, van a weboldalunkon: http://cncdrive.hu/UCCNC.html

Amiket itt a fórumon közzé tészünk, azok mind teszt verziók, lehetnek bennük hibák.
Az válik hivatalos verzióvá, ami a weboldalunkra felkerül.
Ha üzemszerűen szeretnéd használni a géped és nem az a célod, hogy segíts nekünk a tesztelésben és a szoftver csiszolásában, akkor továbbra is javaslom a hivatalos UCCNC szoftver verzió használatát, ami a weboldalunkon elérhető.

Azért nem írok a fórumra mostanában, mert a szoftver fejlesztésén dolgozom folyamaztosan, ha ide irogatnék, akkor a fejlesztés nem haladna.

pisti73

Valami zavart szedhetett össze, azóta nem csinálta. Sajnos egy maróm bánta, na de mindegy...

pisti73

Szia Balázs!

Ha a letöltés ikonra rákattintasz a 1.0033-as verziót tölti le. Eddig nem volt semmi bajom a progival, hozzáteszem azóta sincs semmi gond, csak valami zavart szedhetett össze. Így jártam, ha bekötöttem volna a E-Stop-ot akkor ez nem fordult volna elő.

svejk

Érdekes, más mindenki be tudta állítani a ref. jelet?

Hobby vezérlő, hobby oldalon fejlesztve, hobby áron.

A magad számlájára írhatnád.. mert ezért józan fejjel belátható, hogy a milliós rendelésekhez sok milliós gépek és szoftverek tartoznak és nem egy hobby oldalon keresgélünk ilyet.