Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

c2nsu773m

Ma nyüstöltem kicsit a vasat , a gépemet 6N-os léptetők hajtják , mint a MACH mint pedig az UCCNC is telepítve van!
A motorbeálítások paraméterei mind a két prg-ben megegyeznek.
Az UCCNC vel öt marást csináltam (relief) és csak 1 alkalommal ment végig lépésvesztés nélkül! (és a machoz képest nagyon lassú reagálású!!!)

A MACH öt marásból ötször ment végig hibátlanúl!

39es verzió fut.

000000000

Köszönjük az észrevételt.

A kernel frekvencia beállítás is azonos?
Csak azért kérdem, mert a túl nagy kernel freki egy olyan vezérlőnél aminek lassú az optocsatolója könnyen lépésvesztést okoz.  
Az UCCNC-nél az alap a 100kHz, vagyis a leggyorsabb freki van alapból beállítva, ahol 5usec mindössze az impulzus szélesség. Mach3-nál szerintem alacsonyabb az alapbeállítás, de nem 100% biztos, rég nem használtam már a mach3-at.

Amúgy lépést biztosan nem téveszt az UCCNC, a step generátora már régen tökéletes és pontosabb sokkal mint a mach3-é.
Több mint fél éve használjuk az uccnc-t saját gyátásra, napi 6-8 órában 2 gépen, soha sem tévesztett! Ha nálad lépés vesztés van az esetleg amiatt lehet amit fentebb leírtam.

000000000

Azt meg akartam kérdezni, hogy azon mit értesz, hogy lassan reagál?
Azt, hogy a relief-nél lassan frissítni a 3D nézetet, vagy pedig azt hogy gombnyomásokra lassan reagál? Vagy netán egészen mást?
Kicsit kifejthetnéd, hogy értsük, hogy mire gondolsz.

c2nsu773m

Igen a betöltések, vagy amikor módosítok valamit a g kodban és újra betölti.
Az irány nyomógombok, megnyomom és mintha később indúlna és elengedéskor meg nem abban  a pillanatban áll meg.

Mind a két prg-ban 100kh van beállítva.
A léptetők 3000 a csúcssebesség amin még hiba nélkül mennek (G0), 1000 fordulaton van a legnagyobb nyomaték itt már nem tudom puszta kézzel visszafogni a gépet, ehez képest 600 fordulatnál következett be lépésvesztés.  

lari

Z irányú íveket tud értelmezni az UCCNC?

Z irányba szerettem volna egy ívet marni.
KB a következő volt a kód:

G18 G90 G21 G49
m3 s2200
g00 z0 x0 y0
f100
g01 z-3
g03 z-5 r300

m30

lari

Az előbb nem egészen jól írtam a kódot, javítom
G18 G90 G21 G49
m3 s2200
g00 z0 x0 y0
f100
g01 z-3
g03 x-57 r400 z-7

m30  

Kipróbáltam a mach3-ba, ott szépen kirajzolja a pályát

svejk

Amint látod a G-kód ablakában a G18 és a G21 pirossal jelenik meg, ez azt jelenti, hogy az UCCNC (még) nem ismeri a koordináta elforgatást.

lari

xfg6v697j

Azért szinusz koszinusz-szal meg tudod csinálni.

000000000

Még az lehet, hogy a kommunikációs buffer túl rövid, lassú a PC, illetve az USB port. Próbáld meg átállítani a General settings-en a Com.buffer size paramétert. Alapban 50msec, próbáld meg mondjuk 200msec-el, hogy mit csinál.

000000000

Nem, egyelőre nem ismeri a G18, G19-et, de majd egyszer azt is fogja tudni. :)

000000000

OK, köszi az infókat. A kód betöltésnél valóban, ha edit file notepad becsukás után néha gondolkodik egy kicsit. Még nem jöttem rá miért, de dolgozom a megoldáson.

A jog gombokra elvileg szinte azonnal kell readálnia, a gomb felengedésre is, legalábbis az én gépemen azonnal reagál, ill. a kód, gombfigyelés egy 20msec-os hurokban van, szóval az nagyon gyorsnak kellene hogy legyen.

fa_kukac

Sziasztok! Valahogy nem találom a hotkey beállítást, és az A  B   C  tengelyt nem tudom mozgatni sehogy, pedig szerintem kipipáltam és amit tudtam beállítottam. Help, köszi.

fa_kukac

status monitoron az Idle elalszik, és a jog, valamint a run kigyullad, mikor a bal oldalon rákattintok az A vagy B gombra, de a DRO nem változik.

000000000

Szia,

A hotkeys oldalon a Function oszlop mellett minden sorban van egy "SET" feliratú gomb.
Ha azt megnyomod, akkor előjön egy ablak a kódokkal és a funkciók neveivel.
A tengely Jog kódok Jog++ és Jog-- néven vannak a listában, például JogA++ a 153. kód stb.
Ha kiválasztottad a kódot utána a keycode gomb melletti set billentyűvel beállíthatod, hogy melyik billentyű megnyomására hajtsa végre a funkciót.

Ja és ne felejtsd el engedélyezni az A, B, ill. C tengelyt az axis setupban az Axis enable pipálásával és állíts be a step/dir pinekre is nullától különböző értékeket.

Egy printscreen a hotkeys beállításról:

http://cncdrive.com/hotkeys1.png" border=0>