Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Az output trigger ablakon valóban csak az első 3 LED kód SET gombja működik, ez a programban egy hiba, illetve kimaradt a kód a többi gomb mögül, most megnéztem, ezt javítom, mert ez a hiba nem az API-van van, hanem a progiban.

000000000

OK, megfogom nézni ezt is.

Béni

"(Béninek ezúton is üzenem, hogy inkább nem köszörülném le a nagy nehezem megszerzett MPG-mről a rovátkákat és számokat)"

De jó memóriád van.  [#smile]
(Vagy nekem rossz ...)
Sajnos, továbbra sem tudok semmi észérvet felhozni a racsnis kézikerekek mellett. [#nyes]
Aki a gyakorlatban naponta használja az eszközt, azt a víz kiveri az ilyen "japános" hülyeségtől, ha már volt a kezében olyan, ami normális. (Heidenhain pl.)
(A JOG mód az meg egyenesen hajmeresztő ...)

svejk

Ki mit szokott meg elsőre az az etalon, még ha az a rosszabb is.
Az viszont igaz, hogy a jót meg általában könnyebb megszokni.

A környezetemben sajnos egy Heidenhain vezérlő sincs csak Fanuc, Mitsubishi és egyéb "japános hülyeség", így még ha akarnék sem tudnék átszokni. :(

Persze ezen a japánosokat sem kezelem, csak messziről nézem... :)

000000000

Sziasztok,

Akkor ahogy ígértem: http://cncdrive.com/UCCNC/setup_1.0041.exe" TARGET=_fnew>UCCNC 1.0041

A szoftverbe visszakerült az egyel előző verziójú API,
így az MPG funkciók ismét nem működnek jól,
viszont a többi funkció igen.

A tesztelést ahogy írtam, most egy időre felfüggesztjük,
amint lesz új kiadás a módosításokkal, amiket leírtam, akkor fogok ismét jelentkezni.

xfg6v697j

Jelenleg hány írható/olvasható DRO-t használtok,és hány csak olvashatót?
Pusztán azért érdekel,hogy ne legyen összeütközés az új képernyőmön felhasznált DRO-kkal.

xfg6v697j

Tudom,hogy kimazsolázhatnám a screenset file-ből,de megkérdezni egyszerűbb.

svejk

Dezsoe!

Ugye actív L szintes bemenetek lesznek belső felhúzóval, hogy a régi, jól bevált, örök életű HALL-os nyomógombokat is közvetlen lehessen hozzá használni!?

dezsoe

Igen. Épp most indulok némi alkatrészért a prototípushoz. Ha úgy lesz időm, akkor a hétvégén már tudom tesztelni. Modulosra tervezem, 16 (vagy ha csak a felét ülteted be, akkor 8) kapcsolónként egy kis panel sorkapoccsal, így 8-tól 64 gombig lehet variálni. A panelek párhuzamosan kapcsolódnak szalagkábellel.

xfg6v697j

Ballázs,küldtem egy emailt.

xabi

A héten elég sokat vágtam plazmán UCCNC vel, 039 és 041 verzióval.

Kezdeném a jó hírrel :) :
-Ha a program elindul tökéletesen vág, többször vágtam kb.: 3000 soros programmal 1,5 órán keresztül folyamatosan, egyszer sem hibázott. Nem tudom mitől van (elvileg semmi köze a vezérlő programhoz), de mach3-nál előfordult hogy nem gyújtott be a plazma vagy éppen vágás után égve maradt a fej. Ilyen UCCNC-vel nem volt (kb.: 6 óra vágás és 500 lyukasztás alatt) Respect !!!
- nagyon jó a grafikus szerszámpálya követés, tök jól lehet látni mit csinál(t) a gép.

Problémák:
- Ha elindítom az UCCNC-t és rögtön mondjuk betöltök egy 3000 soros programot utána be bolondul a program, nem veszi fel a referencia pontot pl. kifelejti az X tengelyt, nem működik a Hotkey wifis billentyűm utána hirtelen elindul és kiüti a végállás kapcsolót, nem reagál a macro-imra. Stb. Azt szoktam csinálni hogy elindítom az UCCNC-t utána referencia pontara állok felveszem a 0 pontot ha minden ok. akkor betöltöm a programot és cycle start így hibátlan.
- Sokáig kínlódtam a G04 Pxxx utasítással, mert az UCCNC msec-be fogadja az adatokat, a CAM programok általában sec-ben adják át az adatokat. Jó lenne ha be lehetne állítani hogy msec, vagy sec-ben értelmezze a G04-et.
- Nem tudom hogyan oldottátok meg a hotkey billentyűket. Alapvetően két állapot van fut a program vagy nem fut a program. Ha fut a program és megnyomok egy hotkey billentyűt mondjuk amihez egy macro van rendelve akkor mi történik ? Ha a macroban egy Cycle Stop van akkor azt azonnal végre kell hajtsa, de ha mondjuk pl.: egy G31-es tapintás az erős lenne ha azonnal végre hajtódna :) Hogyan működik?

000000000

Szia,

Köszi a tesztelést.
Ahogy írtam néhány napja, most sokminden átalakítás alatt van a programban az alap mozgató magban sokminden át lesz írva, így egyelőre a tesztelést felfüggesztettük, de azért köszönöm a teszteredményeket, hogy megosztottad velünk.

A hibákat amiket jeleztél nem tapasztaltuk, elég érdekes és egyben fura problémáknak hangzanak. Talán a wifis billentyű valahogy "összeveszik" az UC100 vezérlőjével. Ilyen driver szintű összekeveredésre gondolok, hogy esetleg elveszik egymástól az USB hubvezérlő idejét és talán ez okozhat problémát, bár még nem láttam ilyet, ez csak egy elmélet.
Mach3-nál viszont hallottam olyat, hogy például x-box controller ha egy hubra van dugva UC100-al, akkor nem szeretik egymást és fura problémák jönnek elő. De ezt is csak hallottam ügyfelektől, nem volt alkalmam személyesen megfigyelni, kipróbálni.

Talán azt megpróbálhatnád, hogy az említett probléma akkor is előjön-e ha nem használod az említett wifi-s billentyűt meg más USB-s eszközt, csak hogy igazolni lehessen, hogy valamelyik USB-s eszköz okozza-e a problémát vagy esetleg teljesen más. Én legalábbis ezt próbálnám meg először.

Az UCCNC most ahogy írtad mindent időd msec-ben számol, meglehetne csinálni választhatóra, talán érdemes is volna majd...

Ha fut a program, ciklus start aktív, akkor a macro hívás eleve le van tiltva, nem tud végrehajtódni, illetve más dolgok is például a jog, MDI, stb. is.
Szóval emiatt nem kell szerintem aggódnod, mert ezekre eleve gondoltunk és tiltva vannak a program futása alatt az egyéb végrehajtások...

Ha nincs program végrehajtás és a macro-ban van egy cycle-stop azt végre fogja hajtani.
Van az IsMoving függvény ami pont azt vizsgálja, hogy van-e folyamatban és lehet várni a mozgás végére mielőtt egy következő parancsot kiadnál a makróban.

Ha a képernyőn nyomsz egy cycle stop gombot, az ad egy .stopwithdeccel parancsot az UC100-nak, ami megállít minden mozgást lassítással és a macro végrehajtása is megszakad, a következő utasítás ami a macroban van az már nem hajtódik végre ilyenkor, mert a cycle stop gomb nyomásának hatására az interpolátorban ilyenkor beáll egy feltétel, ami nem engedi végrahajtani a következő sorokat a stop gomb megnyomása után, így az összes többi sor ami a cycle stop után hajtódna végre az már nem fog.

xfg6v697j

Sajnos azt kell hogy mondjam,a képernyőn megnyomott cyclestop nem úgy működik futó makró esetén,mint ahogy leírtad.
DEMÓ MÓDBAN EZ TÖRTÉNIK:
A makró futása valóban megszakad,de a tengelymozgás nem áll le,csak egy pillanatra megtorpan.
Egy ilyen egyszerű makró esetén is tapasztalható ez:

exec.Code("G01 X1000  F100");  
while(exec.IsMoving()){}

Csak két cyclestop nyomás állítja le a mozgásokat véglegesen.

Ez igaz a makróból nyomott cyclestopra is:

exec.Code("G01 X1000  F100");  
while(exec.IsMoving()){
exec.Wait(2000);
exec.Callbutton(130);
}

Ennél csak akkor áll le a mozgás,ha még a képernyő is nyomok egy cyclestop-ot.

Érdekelne,hogy ez nem domó módban is így van e.

dezsoe

Szia!

Tudom, hogy tesztszünet van, de már korábban, a #1468-ban írtam a charge pump problémáról. Némi további információm van hozzá.

Ha reset-tel leállítod a charge pump-ot, majd nyomsz egy close file-t (mindegy, hogy van-e betöltve valami), akkor is bekapcsolja a charge pump-ot, és nem is kapcsolja ki, csak reset állapot ki és be után. Demo módban is így működik.

000000000

Sziasztok,

A macro .stop hibát amit Csewe jelzett kijavítottam, mert ez nem az API-ban, hanem a programban volt.  
Svejknek csináltam az Offline funkcióhoz LED kódot.

A charge pump problémát amit Dezsoe jelzett, ezt most nem javítjuk, mert a hiba valószínűleg az API-ban lesz és az átírás még nem készült el, majd ha az meglesz, akkor megvizsgáljuk a jelzett problémát.

Letöltés:  
http://cncdrive.com/UCCNC/setup_1.0042.exe" TARGET=_fnew>UCCNC 1.0042