Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Szia!
Igen, HID billentyűzet lesz, megfelelő HW és SW szűréssel. Azért is várom a hotkey kezelés módosítását, amit korábban írtál, mert egy gombhoz akár AltGr-es kódot is lehet rendelni (egy fizikai gomb, de kettőt lát a gép), így a normál billentyűket lehet arra használni, amire valók, nem ütköznek a vezérlővel.
A cél az, hogy megbízható legyen, de pici-ócó alkatrészekből is össze lehessen rakni, elvégre hobbizunk. :)

000000000

Szia,

Jól hangzik a dolog. :)
A SW szűrés is nagyon jó, de hardveres is legyen benne szerintem mindenképpen 1 soros ellenállat + egy kis kerámia kondi a jel és föld közé minden bemenetre.
A panelt ha van rá mód SMD-re tervezd, ha már az olcsóságnál tartunk, akkor az olcsón akár tömeggyártható is, de kis szériában is olcsóbbak az SMD alkatrészek általában.

Talán 2 oldalt volna érdemes rakni sorkapcsokat és hosszúkásra tervezni a panelt és akkor egy alj lemezzel és egy DIN hüvellyel akár DIN sínre is kényelmesen felpattintható, sorolható lehet.

A szoftver új verziót most már tényleg hamarosan kiadjuk.  
Az AltGr dolgot amit írtál azt nem teljesen értem.

dezsoe

Szia!
A sorkapocs azért is praktikus, mert a méreténél fogva elférnek a nem SMD alkatrészek is. Az SMD nekem már túl kicsi, nem látom... Persze, ha kész lesz és beválik a teszteken, akkor még mindig át lehet tervezni picire.
Az AltGr példa arra utal, hogy pl. egy funkciót a @-ra konfigolok, akkor az magyar billentyűzeten AltGr-V. Az UCCNC-ben az AltGr-ig jutsz el, kapsz egy 17-es kódot és kész. A #1434-ben már írtam, hogy ugyanígy kiesett a Ctrl-O kombináció is. (Most vettem észre, hogy a Ctrl és az AltGr egyformán 17-et ad vissza.)

000000000

Szia,

OK, így már értem.
Az Altgr = Ctrl + Alt, vagyis két kódot is visszaad, a 17-eset és asszem a 18-asat vagy a 16-osat, most ebben nem vagyok biztos, hogy melyiket...

000000000

Sziasztok,

Elkészült az UCCNC 1.0040-es verziója.
A letöltés: http://cncdrive.com/UCCNC/setup_1.0040.exe" TARGET=_fnew>UCCNC 1.0040

Hibák javítása:

- MPG hibáinak a javítása.
- A 3D nézőkét eddig csak a fő (legfelsőbb szintű) tab oldalakra lehetett feltenni, most már bermelyik aloldalakra is.
- A körök rajzolásának a felbontás számításba került egy hiba, így nagy méretű köröknél előfordult, hogy nem rajzolta ki a kört.
- UC100-nál az enable jelek a felső biteken, a 14., 16., 17. pineken nem jól működött.
- A toolpath oldalon az FRO és SRO + és - gombok pozíciója a képernyőn fel volt cserélve.
- A run from here gombnál ha a run from here sor előtt is körív kód (g2/3) állt és ha ebben nem volt Z koordináta, akkor nem jól számolta ki az előzetes mozgás Z koordinátáját. (A Z előzetes koordináta elveszett.)
- A DRO-kból kilépéskor a jobbra/balra nyíl gombok nyomására visszaugrott a DRO-ba a kurzor, ezt letiltottam, illetve a TAB gomb kijelölős ugrálása is letiltásra került a Flash-ben.

Új dolgok:

- Hotkey-ek a ctrl + alt + shift módosító billentyűket is elfogadja, ileltve ezeket bármilyen kombinációját is.
- A tab oldalak kaptak kimeneti LED kódokat és hozzárendelhetők a kimenetekhez.

000000000

Annyi megjegyzés még, hogy az MPG dolgoit az összetettsége miatt jó lenne ha most tovább tesztelnétek és ha találtok még benne hibát, akkor kérlek jelezzétek.

svejk

svejk

Holnap délelőtt megpróblok időt szakítani az MPG tesztekre.

000000000

Az szuper lenne, köszi!

svejk

MPG multi módban továbbra is eltéved a szerkezet. :(

Ugyanezen hardver a Mach3-nál mindig visszatalál ha az MPG kereket visszatekerem 0-ra.

svejk

A kombinációs Hotkey-ek jól működnek.

000000000

Balázs ezt múltkor letesztelte, de szerintem nem írtam le, hogy mikor mondtad ezt a hibát, akkor ő ellenőrizte a multi módot és 50kHz felett téved csak el, az a határfreki. Ha mondjuk 100-as encodered van 4x-es (quadratura) módban dekódolva akkor annyira gyorsan tutira nem tekered, mert az 50kHz az 125 Hz-es tekerést jelent.
Azt javasolta Balázs, hogy tegyél egy RC filtert a csatornákra, mert mivel tutira nem tudod túllépni az 50kHz-et kézi tekerési sebességgel, így csak prell zaj lehet a probléma.

000000000

Mach3-ban lehet van egy digitális szűrő az MPG-n, csak tippelek... pontosan nem tudom, de majd megkérdezem Balázst. Mindenesetre, ha van lehetőséged rá kipróbálni egy pici RC szűrővel a csatornákon, az jó lenne.

000000000

Szuper, sokat "bütyköltem" rajta mire jó lett. :)

svejk

Ez egy komoly, gyári, ipari, MPG, ez tuti nem prellez.

De majd kipróbálom a szűrést.