Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Helyes, fő a minőség! :)
Igyekszem mielőbb tesztelhetőt alkotni.

lari

Ma a következő hibajelenséggel találkoztam.MPG gomb bekapcsolva, Kézikereket forgatva, közben a Cont. gombot megnyomva a tengely bizonyos sebességgel tovább mozog.Reset gomb, vagy a végállás kapcsoló állítja meg.

000000000

Szia,

Jöszi a hibajalentést.
Azt szeretném kérni, hogy most várjátok meg légyszi a következő kiadást. Addig most felesleges MPG további bugokat jelenteni, mert az MPG-ben a hibákat éppen javítjuk és így most mégegyszer át lesz nézve teljesen. Illetve a javításnál mindent újra tesztelünk. Szóval az új kiadás ami a 1.0040-es lesz (hamarosan), majd az után kérnénk szépen újra MPG-vel kapcsolatos hibajelentéseket.

000000000

A "Jöszi" az "Köszi" akart volna lenni. :)

xfg6v697j

Szia Balázs,ment egy levél kérdéssel.

000000000

Szia, menet válasz.
Ide is bemásolom, hátha valaki mást is érdekel.
double szám konvertálása string-é makróban, példa:

double a = 1.23;
string b = Convert.ToString(a);
MessageBox.Show(b);

xfg6v697j

Alap módon működik,de valódi dro kiolvasánál hibát ad.
A sreenset-ben így helyeztem el a dro-t:
            AS3.Sendlabeltoscreen("1230", "Arial", "right", 25, 35535, 110, 520, 20000, 49);//

És így olvasom ki:
double a = Convert.ToDouble(exec.mainform.AS3.Getinputlabel(20000));//1.23;  
string b = Convert.ToString(a);  
MessageBox.Show(b);  

Őgy tűnik,hogy több paraméterel kellene ellátni a "Convert.ToString" függvényt,de nem találtam elég jó példát rá.

http://www.kepfeltoltes.hu/141101/533457245n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>hibaüzenet.

xfg6v697j

Mikor csak ezt a sot hagytam a makróban,akkor is megékezett a hibaüzenet,tehát tévedtem,és nem a tostring függvény a ludas,hanem a todouble:
double a = Convert.ToDouble(exec.mainform.AS3.Getinputlabel(20000));

Tehát módosul a kérdésem.
Hogyan kérdezzem le és alakítsam számmá a dro-k értékét?

000000000

Egyetlen probléma van csak a kóddal, a screenset-re feltöltés a probléma, nem a double string konverzió.

A Sendlabeltoscreen az egy olyan címkét készít, ami a képernyőn csak olvasható, de nem szerkeszthető, ez a fajta teljesen más, mint az input mező. Ez a fajta mezőt a Getlabel(); függvénnyel tudnád kiolvasni, nem a Getinputlabal();-el, de szerintem neked nem ilyen mező kell, hanem amit a user tud szerkeszteni a képernyőn.

A következő függvényre cseréld ki a Sendlabeltoscreent:

public void Sendinputtoscreen(string labeltext, string labelfont, string textalign, int fontsize, int fontcolor, int posX, int posY, int intextboxwidth, string type, double min, double max, int labelnumber, int parentnumber)

Például:

AS3.Sendinputtoscreen(" ", "Arial", "center", 22, 0, 100, 100 , 80, "fieldnb", 0, 300, 20000, 36);

000000000

Igen, a ToDouble a ludas, ahogy mondod, mert egy  label-t töltesz fel a képernyőre és egy input mezőt olvasol ki. A kettő fajta objektum nem ugyanaz, így nem is jön létre 20000-es számú input mező. A Getinputlabel üres stringgel ("") tér vissza, ami nem konvetálható double értékké, ezért van a hiba.

ra8nsmk6w

Mint friss uc 300 tulajdonos kérdezem, hogy miként lehet egy bemenetre Pl? 1 port 15 pin
több funkciót is hozzárendelni. x++,home,y--. stb.

xfg6v697j

A Getlabel tökéletesen működik.

Én viszont tényleg olyan drot akartam felraki,amit nem tud a felhastznló módosítan,mert ccsak kijelzésre hastználnám.
Úgy tűnik,hogy lényegében már minden utasításrt értek a screenset-ben.
A makróhoz meg az UCCNC.exe file-ból lesem ki a szükséges utasításokat,bár néha kell kicsit kísérletezni,és ojkor nem találom ami kell.

dezsoe

Gondom van.

UC100-am van, UCCNC 1.0039, a leírtakat az X, Y és Z tengelyen is próbáltam. Ha az Enable a 14-es, 16-os vagy 17-es lábon van, akkor nem működik rendesen. A lábat 0-ból 1-re tudja váltani, ha előzőleg 0 volt, de vissza nem kapcsolja. Független az Active low kapcsolóktól. Más lábon ezt nem tapasztalom (O1, O8, O9-en próbáltam, a többin tengely van). Először az én elektronikámra tippeltem (az egész saját tervek alapján épült, ezért minden lehet...), de miután alaposabb tesztnek vetettem alá a programot, kiderült, hogy UC100 demó módban is így megy, a diagnosztika fülön lehet nézegetni.
(Természetesen az elektronika a 17-esen negálva várja az Enable jelet...)

xfg6v697j

Van lehetőség őj profilhoz másik screenset betőltésére,anélkül,hogy a profil file-ba bele kellene írni?

fektiforg

Még egy tapasztalás részemről :  paraméteres programot futtatok, futásközben ciklusstopot  
nyomok ( pl. kivágás közben félrebillen az anyag és útban van, muszáj megállítani a futást)
Újra ciklusstartra összevissza, kiszámíthatatlanul  „koricál” , mintha az aktuális változók
törlődnének, ez szerintem így nem jó. Más általam ismert vezérlőknél, ez a dolog csak M30
hatására történik.