Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Elvileg úgy kéne működnie, hogy a pipa kiszedése teljesen le kéne válassza a JRO-t az MPG-ről, minden állapotban. De akkor ezek szerint ez még nem tökéletes. Ezt majd P.Balázs tudja megcsinálni szerintem, mert az UC hardveresen kapcsolja össze ezeket a dolgokat.

svejk

Igen, valami bibi csúszhatott bele, semmi gond majd megjavul.
Én már így is nagyon becsülöm a hozzánk való türelmeteket! [#worship]

fektiforg

Most már semmit sem értek, vagy Én nem vagyok érthető? MPG multinál mi értelme van az JRO nak,
magyarázza meg már valaki !

svejk

Nem akarok a türelmeddel játszani, csak tudni kellene, hogy a kezelőpultom fejlesztését milyen irányba vigyem?

"Az előbb próbálgattam és sajnos az UCCNC HOTKEY felületén csak a normál billentyűk kódjait veszi be, hiába írok be neki mondjuk 125-öt (ez a kapcsos zárójel bezárás, AltGr+N billentyű vagy Alt+125) ezt nem észleli az UCCNC."

svejk

Jól van no!
Egyszerű tévedés lehet, írta Balázs, hogy javítva lesz.

lari

Balázs!

Egy újabb megtapasztalás...
MPG bekacsolva, X tengelyt mozgatom.
Eléri a végállást, tengely megáll, ESTOP.
Ez eddig jó.

MPG bekacsolva, X tengelyt mozgatom. (de bármely tengelyre igaz)
Megállok a mozgatással E-stop-ot nyomok, tengelyek tovább mozgathatók.
Tehát ha a tengely mozgása közben nyomok E-stop-ot, akkor leáll a tengelymozgás de egyébként nem.

Próbáltam kilépni az MPG módból, majd megpróbáltam a tengelymozgató nyilakkal mozgatni a tengelyeket a billenytüzetről, de az helyesen működik.

lari

Na még egy.

MPG mód X tengely mozog. Átkapcsol Y tengelyre, ami a monitoron kijelzésre is kerül. de továbbra is az x tengely mozog... Nem mindig jön elő a hiba...

lari

Ismét.

Ha elindítok egy G kódot és az MPG be van kapcsolva, akkor a kód futása közben a kézikerékkel odébb tudom mozgatni bármelyik tengelyt.

000000000

Szia,

Köszi a hibajelzést, hamarosan utánanézünk és kijavítjuk.

000000000

Ahogy most működik, úgy nem tudja a billentyű kódokat úgy mint shift+, ctrl+ stb.

lari

Még egy.

Ha nem a RUN fülön vagyok, vagy átváltok egy másik futó program ablakra, a kézikerék továbbra is működik, esetleg szakadozva. Ilyen esetben szerintem tiltva kellene lennie.

svejk

Értem.  
Akkor sajnos egyelőre a bill. emulátor is felesleges. :(

robroy007

Mielőtt ezt a hibát teljesen megszűntetnétek !

A Forest gép aminek közelébe dolgoztam (6x3x2m munkaterület 5 tengely) tudott olyan trükköt, hogy munka közben lehetett a koordináta rendszert mozgatni, vagyis pontosabban egy felületi vagy akármilyen megmunkálás során menet közben lehetett ilyen módon az érintőt felvenni  

robroy007

Ez jó egy már félbe hagyott darab folytatásához  
Ha a szerszám korrekció is menet közben módosíható akkor ugye eltolás meg hasonló hasznos dolgok beigazitáshoz

xabi

A mai napra sikerült átírnom a mach3 makróimat UCCNC-re, így áttértem.

A hotkeys billentyűk konfigurálásánál össze vissza mozgott a gép itt is mindenképpen tiltani kellene a hotkeys billentyűket.

Ami tetszett :
- Első próbálkozásra egy 2800 soros (35.000 mm vágási hossz plazmán) programmal vágtam, hiba nélkül végig vágta.
- Sokkal jobb a kezelő felülete, főleg a szerszámpálya ablak.  

Ami nem tetszett:
- valahogy lassú a program, vagy nem is a program hanem csak lassan reagál, vannak makróim amikhez hotkeys billentyű van rendelve, megnyomok egy gombot és 3 sec múlva történik csak meg az esemény. Mintha valami késleltetné..? Ha be volt töltve a 2800 soros program akkor még nehezebben reagált.
- Végig vágta a 2800 soros programot, de utána valami történt mert ref. home gombra csak a Z tengely állt referencia pontra. (újból kellett indítanom hogy megjavuljon.)
- Voltak még apró hibák amik nem voltak reprodukálhatóak (ha ki tudom szűrni mi okozta jelzem).