Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

svejk

Nem értem...
Hol is tudom én az UCCNC LED-jeit egy-egy fizikai kimenethez rendelni???

xabi

Szia,
Köszönöm.
Én a Feedset-et kerestem ez a exec.mainform.AS3.Getlabel(108);

A Jog feed% pedig nem a MessageBox.Show(exec.mainform.AS3.Getinputlabel(232)); (nálam ez a Feed túlhajtása). Én ha baloldalra kihúzom az egeret az UCCNC fő képernyőn az ott lévő Jog feed%-ot keresem.

xabi

Látom Te beleástad magad már rendesen :).
Fájl-ba kimented az adatokat amit Delphivel feldolgozol és vissza küldöd (ha jól látom így működhet.)
Érdekel a programod, és esetleg a forrás kódja is ha publikus lesz. Mondjuk jelenleg már egyszerűen nem tudok új projectot felvenni az életembe, tehát egyenlőre biztos hogy nem fogok UCCNC-re fejleszteni csak használni szeretném. Amúgy mivel csak plazmán vágok, oda nem is igazán kell-lehet varázslókat fejleszteni, mert sokkal egyszerűbb mint a marás...

xfg6v697j

MessageBox.Show(exec.mainform.AS3jog.Getinputlabel(206));  

xabi

Közben én is megtaláltam a Defaultscreenset.ssf-ben,hogy egy másik form-on van. (AS3jog nem csak sima AS3)
Azért nagyon köszi.
Már csak az inputbox-ra kellene valami megoldás.

xfg6v697j

inputbox ügyben ment levél.

frkdv6dyr

Jöhet nekem is ha megtaláltad a megoldást.

lari

UC300-nál a bemenetekre csak nyomógombokat lehet kötni ill. programozni, vagy lehet kapcsolókat is?
Gondolok itt arra, hogy ha van egy MPG a rendszerben és a tengelyek kiválasztását külső körkapcsolóval szeretném megoldani.
Lehet így, vagy csak nyomógombokkal?

svejk

Lehet, de ne statikus szint menjen a közös pontra, hanem legalább párszor 10 Hz-es TTL jel, mert különben induláskor nem olvassa be az aktuális kapcsoló állásokat.
Én anno jobb híján a Chargepump 12 kHz-e jelét vezettem. Jól működik.

De most, hogy már meg szeretném valósítani a gyakorlatban is a kezelópultot lemondtam a yaxlie-kről. maradnak a nyomógombok az MPG köré rakva. (lásd:#1326)

Talán Gyatinak is igaza van, gyorsabb a kezelés.

De most azon akadtam el, hogy nem tudom hogy kell pl. az éppen kiválasztott tengely visszajelző LED-jét au UC300 36 kimenetének valamelyikéhez kapcsolni. :(

Gyati

Szia Svejk! Amennyiben azt (# 1326) a kezelőpultot építed, szerintem a potikat rakd külön és távol a nyomógomboktól, úgy nem fogod véletlenül megnyomni, illetve könnyebben és gyorsabban odaférsz az előtolás állításakor.

lari

svejk

A valóságban úgy tűnik nem akadályozzák egymást.
A potikat mindenféleképpen az LCD aljához közel szeretném rakni, majd a képernyőt átszerkesztve oda helyezni a kijelzett értékeket.

lari

Svejk!

Én ugyan még nem adtam hozzá a rendszerhez ledeket, de szerintem ugyanúgy kell programozni, mint a bemeneteket.
Az Inpus trigger ablakban beírod annak a kimenetnek  pin és a port számát, ahová a ledet szeretnéd kötni. Functionhoz pedig beírod azt a számot, amit kikeresel a dokumentációban található LEDS By Number dokumentumból...

svejk

Csak nem?!
Ha már egyszer INPUT ablak.  
Ráadásul csak pont 48 rublika van amennyi valós fizikai bemenet.