Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

lari

Én egyet már felhasználtam és megegyezett.

000000000

Szia,

Igen, megegyezik.
Annyi különbséggel, hogy a port#2 és #3, azok normál nyomtatóport lábkiosztással rendelkeznek.
A port#1,4,5 pedig olyan lábkiosztással, mint a biderectional (kétirányú) nyomtatóport amikor bemeneti irányba van konfigurálva. Vagyis az alsó 8 bit nem kimenet ezeken a portokon, hanem bemenet.
A pontos lábkiosztás fellelhető a weboldalunkon az UC300-5LPT adatlapjában.

000000000

Ezt P.Balázs tudja majd megnézni és javítani az API-ban, szólok neki, hogy nézze meg.

cxmcdtrx

Szia!

Köszönöm szépen, a bidirectional kiosztás ismert az említett portoknál, csak a szalagkábeles csatlakozóval nem akartam valami bagatell hibát elkövetni :-)

000000000

Csináltam egy új kiadást 1.0038
A letöltés: http://cncdrive.com/UCCNC/setup_1.0038.exe" TARGET=_fnew>UCCNC 1.0038

A változások:

- A .stop függvényben benne felejtettem egy kód darabot amit a debuggoláshoz használtam, ez macro megállításnál okozhatott fura dolgokat, ezt most kiszedtem.
- A szerszámpálya nézőke a körök kirajzolását szakaszokból csinálja, a rajzoló algoritmus egy lépéssel túlrajzolta mindig a kört a végpontnál,
ez nagyon pici köröknél okozott helytelen megjelenést, ami zavaró lehetett, javítottam.
- A szerszámpálya nézőkénél az alap nagyítási arány nem volt minden esetben helyes, bizonyos esetekben a rajz kilógott a képernyőből az alap nagyítás rosszul volt
kalkulálva, javítottam.
- A toolpath ablakra felkerültek a koordináta és Feed és spindle speed DRO-k.
- A DRO-k kiválasztásakor letiltottam a hotkeys billentyűk végrehajtását.

cxmcdtrx

"Fícsör" kérés 12:41 --> módosított programverzió 15:56. Bárcsak mindenki így dolgozna, ahogy Ti! Le a kalappal, köszönjük a gyors munkát!
[#worship][#worship][#worship][#worship][#worship][#taps][#integet2]

xabi

köszönöm a gyors javítást, már tényleg csak egy hajszál választ el, hogy jövőhéten áttérjek Mach3-ról UCCNC-re.
Macro-n belül fontos lenne elérnem a G code-ban lévő mondjuk #8500-as változót. Mach3 ban Getvar utasítással lehetett olvasni, setvar utasítással lehetett írni. UCCNC-ben nem találtam rá megoldást.

f35ezvjs

Sziasztok! Még most kezdek el vele foglalkozni  Ha rátöltöm az új verziót miért veszti el a magyar képernyőt. Továbbá kérdezem mit nem állítottam be ahhoz, hogy a z tengely ne csak a zéró pozícióban emelkedj fel a biztonsági magasságban hanem a stopra is.

cxmcdtrx

A magyar felület 1.0032-ig megy, az UC100-hoz. Az UC300-as felülethez, illetve a legutóbbi kiadáshoz biztosan nem jó.

robroy007

Miért jó az neked ?

Egy rettenetesen idegesítő dolog !

Inkább jobb ha pause ami alatt tudsz kézzel mozogni

xfg6v697j

Így kell kiolvasni a G kódban szereplő változókat.

double valtozo = exec.ivars[8500];

xfg6v697j

CNCdrive1,küldtem egy segítségkérő levelet néhány kérdéssel.

000000000

000000000

Úgy van ahogy Attila írta, a Magyar képernyő nem működik a teszt verziós UCCNC-vel.
A legutolsó stabil verziót a weboldalunkon tudod letölteni, azzal működik. Későbbiekben megpróbáljuk majd harmonizálni a képernyő szetteket, ha befejeződik majd ez a nagyon aktív fejlesztési szakasz.

000000000

Ahogy Csewe írta, úgy tudod kiolvasni, annyi megkötéssel, hogy jelenleg 1000 nagyságú az ivars tömb méret, 1000 változó van összesen, így max. 999-ig tudod indexelni a tömböt, 0-999 változók vannak amiket tudsz használni.