Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Sz.József

Egy kis segítséget/tanácsot/ötletet szeretnék kérni...
Ráérő időmbe újra elővettem az UCCNC-UC100 párosítást "barátkozás" céljából. :)
verzio 1.0031
Szépen működött is úgy ahogyan félbe hagytam az ismerkedést.
Viszont láttam, újabb verziók kerültek megalkotásra.
Pl.: idézem...
"Elkészült az UCCNC 1.0034-es verziója, ami működik az UC100 és UC300-5LPT mozgásvezérlőkkel is. "
Ezt a verziót ugyan kihagytam és egyből a 1.0036-os verziót raktam fel.(lehet, ezt nem kellet volna...?)
Na, innentől nem tudom szóra bírni az UCCNC-UC100 párosítást.
A következőket követtem el:
1-  
Visrosszaktam az 1.0031-et de meg sem nyikkan... (?)
2-
Gondoltam elindulok a kályhától...
Uninstall, majd feltettem az utoljára működő verziót (1.0031), de sajnos se kép se hang...
Milyen szervashibát követhettem el?
A Mach3-al továbbra is működik az UC100...

A segítséget/tanácsot előre is köszönöm.

Sz.József

Még egy 3. kísérletem is volt.
Egy másik "vasonra" is fel volt rakva egy működő UCCNC verzió.
Ezt nem frissítettem és ezzel sem működik a dolog... (?)

000000000

Jó volna tudni, hogy mit jelent a "se kép se hang"?  
Pontosan mi történik?
1.) A program fel sem telepszik, illetve el sem indul.
2.) A program feltelepszik, elindul, de nem csatlakozik az UC100-hoz, hanem demo módban indul.
3.) A program feltelepszik, elindul, csatlakozik az UC100-hoz (kék led világít), de valamit nem tudsz működésre bírni, vagyis mozgás nincs.

9npx2xk89

Tegnap kipróbáltam, sokkal szebb kört rajzol mint a mac3 ugyan abból a 3 soros programból, eddig tetszik, holnap tengelyt kalibrálok és nyákot fúrok. Mindent kézzel kellett beállítani mert az Én mach3 xml-emet nem ette meg egyáltalán.

000000000

Szia,

Bár nem akartam ide leírni, de már te vagy talán az ötödik aki a mach3 .xml import problémát említi, ezért úgy döntöttem, hogy csak leírom végül:

Az .xml import akkor nem működik, ha a mach3 license kulcs tört és nem vásárolt license.
Ha a license tört, akkor spéci karakterek szerepelnek a license névnél. Van köztük olyan escape szekvencia karakter, ami nem felel meg az Unicode kódolásnak, ezért az UCCNC xml olvasója nem tudja beolvasni, értelmezni és ahol ezek a karakterek szerepelnek, ott kivétel váltódik ki, ami le van kezelve úgy, hogy ilyenkor kiírja, hogy a fájl nem tűnik mach3 .xml-nek, a formátum hibás stb.
Sajnos egyelőre megoldást nem találtam a dologra, mert az .xml-nek van egy meghatározott formátuma, ami nem engedi meg ezeket a karaktereket és így a Visual Studio beépített .xml olvasó rutinja nem tudja ezeket semmiképpen beolvasni. Saját rutinokat meg ha nem muszáj emiatt nem szeretnék írni.

Ha a tört license kulcsot eltávolítod és elindítod a mach3-at, akkor átírja a nevet demo-ra és utána már elvileg fog működni az importálás az UCCNC-vel. Ezt egyik fórumtárs ki is próbálta és jelezte ma, hogy ez a megoldás működött neki.

Sz.József

Szia!
A program feltelepül.
Nem demo módban indul.
Látszólag minden jó. (csatlakozik, kék led világít)
Csak tengely mozgásokat nem tudok produkálni.(nem a képernyőn, hanem gyakorlatilag...)
Mint ahogyan #1237-ben írtam, egy másik gépen lévő UCCNC-vel sem szólalnak meg a motorok...,  
Ezen az ominózus gépen még nem "piszkáltam" a frissítést, így reménykedtem, hogy ezen minden a régi lesz, de nem... :(

Az általad leírt 1. 2. 3. mind ok, csak a motorok nem mozdulnak a 1.0036 óta.
Reménykedem, hogy csak valami apró dolog kerüli el a figyelmemet...

Ja, és ugye jeleztem azt is, hogy a Mach3-al megy a dolog...

lari

Amikor feltelepíted az új programot, akorr kérdezi a telepítö, hogy felülírja-e a régi beállításokat vagy sem. Ha felüliratod, akkor újra be kell állítani a portokat, pineket stb...
Lehet, hogy rosszul értelmezem amit kérdezel, de lehet ilyen hiba is...

Sz.József

A pipa kivéve..
De ha jól tudom ez csak a defaultot írja (írná) felül.
Egyébként a saját konfigommal (profilommal) indítom az UCCNC-t.
De mint jeleztem az eddig működő pc-re átrakva az UC100-at már ott sem mükszik az 1.0036 óta...(?)

cxmcdtrx

Ha jól rémlik, akkor a mach3 és az UCCNC különböző firmware-t tölt le az UC100-ba a program indulásakor.
Nem lehet, hogy ez lesz a gond (nem cserélődik a firmware)? A mach nekem most nincs feltéve, de ha lesz egy kis időm, felrakom egymás
mellé a két programot és kipróbálom.
Az UC100 nekem az 1.0036-ig az összes verzióval hibátlanul elindult, mach3-ból pedig a legutolsó, R3.043.066. verzióval próbáltam.
Nem sokat, csak program indítás, egy kis kézi tengely mozgatás, de mozgott, tehát a ki- és bemenetek működtek.

cxmcdtrx

Még valami ötlet:
Tudtommal a magyar screenset az új verzióhoz még nincs elkészítve, így a régit szerintem ne használd hozzá.

Sz.József

A firmware cserélődik...
A magyar screent nem használom...
[#fejvakaras]

Sz.József

Szia!
Mivel így fórumon keresztül félre értések nélkül nem tudom leírni a jelenséget, kérhetek egy telefonos segítséget?
Persze ha van publikus telszámod, meg persze egy kis időd...
Ha megoldható, akkor egy üzenetben légyszi küld el, felhívlak...
Köszönöm.
Még a nulláról indulva teszek egy kísérletet, hátha tegnap csak "elcsesztem" valamit...

svejk

Mi is a koncepció?
Van/lesz egyéni képernyőszerkesztési lehetőség?

Nagyon lassan kezd körvonalazódni milyen kezelőpultot szeretnék.

Lehetőleg minden kezelőszervet ki szeretnék vinni fizikai gombokra, a képernyőn csak a Toolpath, DRO-k, Edit ablak, FRO/SRO/ stb kijelzések maradnának.
(de egyéb dolgok is vannak, pl. még mindig keverem a Zero és Home gombokat, rendszeresen a home-ra kattintok a zero helyett.
Hiába van más szín, ha a piktogramm ugyan az)

Egy másik kérdés, hogy tudom a kurzort az egér nélkül az MDI ablakba vinni egyszerűen/gyorsan?
Az egér használatot szeretném minimalizálni.

Sz.József

Ezúton is köszönöm a mindent kimerítő segítséget...

000000000

Szia Svejk,

A képernyőt a screenset script-be beleírva, átírva stb. lehet szerkeszteni. A képernyő skript egy szöveges fájl és a /Screens mappában van/vannak. Egy szövegszerkesztővel megtudod nyitni a fájlt és át tudod írni.
A képek, bitmap-ek a képrenyő elemekhez pedig a /Flashscreen mappában vannak.
A screenset fájl onnan tölti be, de ha belenézel a fájlba, akkor látni fogod, hogy pontosan hogyan is.

Grafikus szerkesztőt egyelőre nem tervezünk a bonyolultsága miatt, talán majd ha már minden más készen lesz.

A home és zero gombok nekem fel se tűnt, hogy ugyanazok a piktogramok vannak, de most hogy mondod, tényleg. Elvileg a home egy szimpla szálkereszt kéne legyen, nem kéne a tömör részeknek benne lenni. Fogok szólni a grafikus srácnak aki rajzolta, hogy ezt javítsa ki.

Az utolsó kérdést nem nagyon értem, mire gondolsz pontosan? Ha érintőképernyő lesz azzal az MDI mezőjét megérintve elvileg bele tudsz menni az MDI-be, bár nem teszteltem. De majd kipróbálom, épp van nálam egy érintőképernyő, csak össze kéne dugdosni a géppel...