Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

A G54-59 offset táblákat mi módon lehetne legegyszerűbben kimenteni file-ba?
A mach3-nál is mindig papírfecnikre írtam ki, ami persze addigra elkallódot mire legközelebb kellett volna.
Vagy mi más okosabb módja van  ezen koordinátarendszerek egyes munkákhoz való elmentésére?

fektiforg

Nem jól írtam délelőtt, ezért megismétlem ahogy gondoltam:
Lenne egy javaslatom a programfejlesztőhöz:
MPG multi üzemmódban tiltásra kerüljön a JRO poti

fektiforg

svejk

Értem...
Ez lehet jó ötlet.
Most sajnos nem tudom az UCCNC-met próbálni gépen, de majd tesztelgetem még ezeket a funkciókat.
Persze nekem könnyebb bármit megszokni, mert nincs igazi CNC-s tapasztalatom. :(

Egyébként milyen gépet vérteztél fel az UCCNC-vel?
Gyári gép modernizálása, vagy saját építésű?

svejk

Ja-ja a képlopókat én is ismerem, vagy akár a PrtScr billentyűt, de jobb lenne szöveges file-ba menteni, netalán még ha vissza is lehetne olvastatni...

Belenéztem a default.pro fájlba, onnan végül is ki és adott esetben vissza lehet másolni az értékeket.
Vagy lehet érdemes lenne ilyenkor elrakni az egész *.pro file-t, és később a visszatérő munkánál azt betölteni.

frkdv6dyr

Írni lehetne rá egy makrót esetleg [#email]

fektiforg

Gépen nincs még az UCCNC, csak egy pultot csináltam, azt próbálgatom. De kényszerböl kell
valami megoldás, Isten nyila ( villám ) tönkre tette egyik gépem vezérlését...  

svejk

Aha!  
Valami kis mechanikát köss rá akkor jobban érezni fogod ezen új módi MPG-t.
Én végül is megbarátkoztam vele, bár most nincs beüzemelve.

000000000

Azok a módszerek, amiket írtál.
Kimásolni a profil fájlból az értékeket, vagy akár a teljes profil fájlt kimásolni és visszamásolni az adott munkánál.
Ahogy nyarfa írta, makrót is lehetne rá írni ami kiolvassa a text mezőket és beírja mondjuk egy text fájlba.

000000000

Gondolkodtunk, beszélgettünk az MPG funkcióról Balázzsal és arra jutottunk, hogy talán az lenne a legjobb, ha egy pipával beállíthatóra csinálnák, hogy a JRO hasson-e az MPG-re vagy ne. Így akkor ki lehetne a beállításoknál választani.
Erről a megoldásról mit gondoltok?

000000000

Mi ezt a "szörnyet" hajtjuk UCCNC-vel már vagy fél éve. Igaz MPG nincs hozzá, amiket ezzel a géppel csinálunk ahhoz nem is nagyon hiányzik.

http://cncdrive.com/kozos.jpg" border=0>

svejk

Ma délutánra terveztem egy UCCNC-UC300-MPG próbát, majd beszámolok.
Tegnap az egyik analóg bemenetet hozzárendeltem a JRO-hoz de a potit tekergetve a JRO értéke nem mindig valós értéket mutatot.
Egymás után többször letekerve a potit nullára az érték rapszodikusan 2-30 érték közt "fentragadt". A maximális állásban mindig  100%-ot mutatott. Ma majd tüzetesebben átnézem.

frkdv6dyr

Ahogy már szorgalmaztam én is több alkalommal, az a legjobb ha egy "szakértői" fülön engednétek ezeket a beállításokat mindazoknak, akik ezt igénylik. A megadott részen csak túlzsúfolt lesz a képernyő, és a teljesen laikus belezavarodik. Kevéske programozói tapasztalatom alapján nekem ez vált be. Mindig vannak és lesznek akik az alap beállításokat máshogyan értelmezik és ezt szeretnék is megtenni. Ha túl bonyolult a plusz fül, akkor még mindig ott van a makróból beállítás lehetősége. Így már tényleg csak az piszkál bele aki képes olvasni a makró sorait és tudja értelmezni is.A beállítások fülön meg egy pipa, hogy a "person.txt" fusson, vagy sem.

fektiforg

Elég csak az MPG multi üzemmódban a nem működik
JRO poti, mert kis % -on mi értelme lenne ?  

fektiforg

Helyesen: Elég csak annyi, hogy MPG multi üzemmódjára nincs hatással az JRO poti, mert kis % -on mi értelme is van ?
Szerintem így nem is kell pipa !