Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

xkbv3nx0d

köszi, közben megtaláltam én is, átolvasom a doksit mert pont érdekelne egy ilyen cucc

cxmcdtrx

Az ISOBOB alaplapon lesz integrált charge pump áramkör? "Normál" kimenetként fog funkcionálni, és azt kötök oda, amit akarok,
vagy az UC300 saját ki- és bemeneteit fogja közvetlenül, az alaplapon engedélyezni/letiltani?
A lézer módban miért kell 5 kHz-ez charge pump frekvenciát használni?

cxmcdtrx

Egy nagyjából beméretezett rajzot tudnál feltenni az új "csodáról"?
A készülő elektromos szekrény tervezéséhez jó lenne ismerni a méreteket, már betervezném ennek is a helyet... [#wink][#wave]

xabi

Köszönöm gyors válaszodat, tudom hogy sok a munkád.
- Mikor belevágtam a projektba nem gondoltam hogy azon fogok elbukni hogy a plazma vágó be van dugva 380 V-os konnektorba a számítógép meg egy 220V-os ba..
- A földhurkot elvileg úgy próbáltam megkerülni ahogy írtad csillagpontosan van minden földelés lekötve. Viszont a laptopra nem megy földelés mert az 19V egyenárammal működik (akár megy csak a saját akkumulátorújáról is (ekkor is van probléma)). Tehát a laptopnak van egy saját nullája és a kapcsoló üzemű tápokból a HDBB2-nek is van egy saját nullája ami össze van kötve az UC100-on keresztül (kimértem a printer kábel + az usb kábel összezárja a nullákat)
- Két kérdést kellene tisztázzak :  
1.) A mach3 leállását vezetékeken visszaható valamilyen "tüske" okozza-e. Mint mondom nekem úgy tűnik mintha a notebook USB portja fagyna ki egy pillanatra (ha bele van dugva Usb optikai egér az is mindig leáll, ki be kell dugni hogy újból menjen.) Az UC100 vígan fut tovább.
2.) A leállást a levegőben terjedő interferencia okozza  és ez öli meg a notebook USB portját...  

Azért kérdeztem hogy hogyan működik az UC100 és USB kapcsolata mert úgy tűnik hogy az UC100 nem fagy le, a notebook windows nem fagy le, viszont a mach3 program megáll egy bizonyos sornál minden hiba és jelzés nélkül. Tehát a mach3-at valami megállítja de vajon mi? Az is érdekes kérdés hogy mondjuk egy nagyobb kört vág a gép és a kör fele vágásánál áll le a program, de Te mintha azt írtad volna hogy az UC100 átveszi a számolást a mach3-ból tehát ha egy G3 utasítást át ad a mach3 az UC100-nak annak nem kellene végig futni akkor is ha leáll a mach3 ?

Azért kérdeztem hogy nem-e érdemes UCCNC használni ami nem érzékeny esetleg az USB "pillanatnyi megszakadására", máshogy építi fel a notebook USB UC100 kapcsolatot.

000000000

Szerintem biztosan a PC a tápon keresztül szedi fel a zajt. Az USB egér működésének leállása is ezt jelzi.

Nem hinném, hogy a levegőn keresztül, gondolom a plazma kábel nem a számítógép házán keresztül fut, illetve nem pár centire az UC100-tól, vagyis van megfelelő távolság a levegőben, hogy ez ne történhessen meg.

Az UC100 folyamatosan kommunikál a Mach3-al, ha a kommunikáció megszakad akkor elvileg hibát kellene dobnia és megállítani mindent (ebből a "megállítani mindent" meg is van), de kérlek kérdezd meg erről Polgárdi Balázst az UC100 topikjában, mert erre ő tudja a pontos választ.

Szerintem egyébként ha a Mach3-al leáll a rendszer zaj miatt, akkor az UCCNC-vel is, főleg, hogy egyértelműen látszik, hogy a PC USB portja áll meg amit szoftveresen nem igazán lehet javítani vagy kiküszöbölni.

000000000

Sajnos nincsen meg nekem a rajz, nem én terveztem, hanem a kollégák, de megpróbálom elkérni és feltölteni. Valószínű egyelőre csak az alaplapról lesz rajz, ileltve esetleg a fedél kiterített vagy 3D-s ábrája.

000000000

A Charge pump bármelyik nyitott-kollektoros kimenetre vagy bármely egyéb kimenetre rákonfigurálható szabadon.

A lézervezérlőknél nem tudom miért szokott 5kHz-es charge pump jel lenni, gondolom valaki így elkezdte, mások pedig folytatták és ezért ennyi szokott lenni. Mi mindenesetre megcsináltuk kiválaszthatóra, hogy kompatibilis legyen a lézeres vezérlőkkel is a szoftver.

cxmcdtrx

Ha a nálad levő példányt megméred egy mérőszalaggal, és megírod ide, az is elég, csak tudjam, kb. mekkora hely kell neki.
Köszönöm!

000000000

Nálam nincsen egyetlen példány sem, ha lenne már megmértem volna. :)

cxmcdtrx

Na, szép :-)
Szóval, ha majd egyszer a kezed közé kerül, és "hömbölög" ott egy mérőszalag is, és nem felejted el, és időd engedi...
[#nemtudom]

000000000

Közben eszembe jutott, hogy a NYÁK tervet megtudom mérni a tervezőprogiban, az 87x255mm a dugaszolható aljzatok túllógásával. A beléjük dugható csatlakozók viszont nincsenek beleszámolva, azt nem tudom megmérni.

Az alaplap ennél némileg nagyobb, a hosszabbik oldalon van két füle.

A magassága az egésznek 30-35mm lehet, de ez csak saccolás.

9npx2xk89

Az jó hogy a tesztelés 2014.11.01-ig tart, csak utána akinek ingyenes license van az hogy kapja meg az upgrade-eket (mert hibátlan és tökéletes program nincs)

Erre gondoltam Én is hogy az ISOBOB egy kicsit továbbgondolt  leválasztó panel, csak azért írtam példának a kína vezérlőt mert abban is vannak optóval leválasztott cuccok.

wcmwugefi

A licenc a vezérlőhöz tartozik. Az upgradekkel is működik.

000000000

Szia,

Attila amit leírt az pontos, de kicsit én még szeretném részletezni:

A license kulcsok amiket a tesztelési időszakban kiadunk ezek teljes értékű license kulcsok, ugyanolyanok, mint amiket meglehet majd vásárolni.
A license kulcsokat azoknak adjuk, akik segítenek nekünk tesztelni a szoftver kezdeti verzióit és segítenek nekünk felderíteni és javítani a hibákat.
A license kulcsok működnek, illetve működni fognak a szoftver bármelyik jövőbeni verzióival is.
Így bármelyik jövőbeli upgrade-el a most kiadott license kulcsok is használhatóak.
A szoftver bármikor upgradelhető egy új verzióra, a license kulcs működni fog az új szoftver verziókkal is.

cxmcdtrx

Igazából arra irányult a kérdésem, hogy lesz-e olyan segédáramkör az alaplapon, ami megkapja az X kHz-es ChargePump jelet,
és a kimenete ennek függvényében logikai 1/0 értéket ad vissza, vagy nekem kell ezt saját áramkör formájában még kívülről hozzáilleszteni?
Ezt szerintem hasznos lenne ráintegrálni az alaplapra, akár úgy is, hogy bármely szabadon választott kimenetet kívülről kelljen a CP bemenetre visszakötni.
Így megmarad a teljesen szabadon konfigurálható kimenet, viszont van charge pump áramkör is.
Vagy ehhez már késő?