Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Az UC300-ISOBOB prototípus matricázva:

http://cncdrive.com/ISOBOB_stickered.JPG" border=0>

cxmcdtrx

Alakul szépen :-)

Lesz rajt 35mm-es DIN sín rögzítés is?

wcmwugefi

Jó! de mikor vehetjük már meg végre???? :)
Nagyságrendi árat még nem tudsz? (nagyságrendit: 30ezer, 100ezer, stb)

000000000

Köszi. :)
Igen, úgy terveztük, hogy lesz az aljának a 2 végén 1-1 DIN sín rögzítő.

000000000

az árral kapcsolatosan sajnos még mindig csak magamat tudom idézni. :(

"Még nem készítettünk rá költségvetést. Az első széria gyártásánál szoktuk mindig kikalkulálni, mert akkor látjuk a pontos bekerülési költséget. Találgatni, tippelgetni meg nem nagyon szeretnék, annak nem volna értelme..."

Azt, hogy mikor lesz készen azt sem tudom, de most is éppen ezen dolgozom.

wcmwugefi

Tudom-tudom.  
De azért valamit elmond rólatok, hogy lassan olyan hype van egy-egy új terméketek körül, mint az új iphone-ok bejelentésekor... :)

xabi

T. CNCDrive
Építettem egy plazmavágó CNC asztalt amit Laptop-UC100-HDBB2-ön keresztül vezérlek léptető motorokkal. A plazmavágás kezdetén sokat kínlódtam, mert mindig megállt a masina. Addig variáltam, árnyékoltam a vezetékekkel hogy most már kb. két hete éles használat után már csak nagyon ritkán állt meg a gép.
A mai napon viszont próbáltam vágni és kb. 2 percenként megállt a vágás, próbáltam plazmavágó nélkül is használni és ekkor is állandóan megállt a rendszer.
Kitettem a képernyőre az UC100 plugint és figyeltem mi történik, elindul a mach3 program és mondjuk egy G2 kör felénél megáll a mozgás, megáll azon a soron a mach3 ahol tart és úgy marad semmilyen hibajelzés nincsen, az Uc100 plugin szépen fut a háttérben mintha semmi sem történt volna. Néha megnyomom a start gombot és tovább megy, de általában stop gomb egy lépés vissza "Run from here" és lépésvesztés nélkül megy ameddig meg nem áll megint.
1 órán keresztül kerestem a hibát, mire rájöttem hogy a géptől kb.: 3 méterre egy AVI hegesztő dolgozott, és az Ő ív gyújtásai ütik ki a gépet. Mikor abbahagyattam vele a hegesztést megszűnt a probléma.
Nem vagyok egy elektromos zseni. Eddig azt gondoltam hogy a plazma gép gyújtásakor az árnyékolt vezetékeken keresztül valahogy a HDBB2-ön keresztül jutva az UC100-at fagyasztja, téveszti meg a rendszer.
A mai nap után tovább gondolva viszont a gondjaim akkor szűntek meg mikor a plazmának a vezetékét árnyékoltam. Arra a következtetésre jutottam hogy a laptop USB portja kergül meg a nagy interferenciától. Az UC100, és a számítógép nem fagy le csak az USB port valahogy "kihagy" egy picit ettől megáll a programfutása minden hiba üzenet nélkül.

Kérdésem : Nem ismerem az Laptop - MACH3 - USB - UC100 - HDBB2 működését. A fenti hiba jelenség esetén Te mire gyanakodnál ? Az UC100 mire és mennyire érzékeny ? A mach3 vagy UC100 nem csinál valamilyen hiba riportot ?
- Szerinted ha MACH3 helyett UCCNC használnék az javítana a helyzeten ?

Nem volt már időm, de a héten kipróbálom egy másik laptoppal kíváncsiságból, hátha kevésbé érzékeny a hiba gyanúm szerinti USB vezérlője.

Előre is köszönöm válaszod (a munkáitok előtt le a kalappal)

y9au2mspr

Én is olvstam már hasonló jelenségről. Ebben az esetben a laptop nem szerencsés megoldás a plazmázáshoz,mivel szabadon van minden usb port. Én egy fémszekrénybe raktam a pc-met. Remélem ez elég lesz a zavarok enyhítésére. Itt védettebb az usb port. Bár én még nem próbáltam élesben és az is leht,hogy ez is kevés lesz,vagy nem is ez lesz a megoldás. Ha esetleg rájössz egy stabil megoldásra engem is érdekelne a dolog,mivel én is hasonló elektronikával építem a gépemet mind te. üdv. Szabolcs

y9au2mspr

Csak annyi külömbséggel,hogy nekem UC300 van.

000000000

Szia,

A leírásodat végigolvasva szerintem a probléma az eszközök földelésével lehet.
Arra gondolok, hogy a különböző nagyáramú eszközök és a PC között jelentős földelési ellenállás lehet.
Amikor a hegesztőgép vagy plazma egység bekapcsol akár 100Amperekkel, akkor a két pont közötti ellenálláson, a földelő vezetéken feszültség esik.  
Értelemszerűen minél nagyobb az ellenállás, annál nagyobb fesz. esik rajta.  
Ez úgymond "megrántja" ebben az esetben a PC tápját és a PC ugyebár digitális eszöz alacsony jelszintekkel dolgozik így egy kisebb amplitudójú zaj is komoly problémát okozhat.  
Ráadásul az USB gyors eszköz így egy rövid tüskeszerű zaj is problémát jelenthet.

Ipari környezetben ezeket a problémákat úgy oldják meg, hogy csillagpontos földelést alkalmaznak,
illetve a földelő vezetéket megfelelően vastag vezetékből építik ki.
Extrém esetekben akár földelő sínt alkalmaznak ami egy vastag réz rúd amire közvetlenül kapcsolódnak az eszközök.

A csillag földelés lényege, hogy minden eszköz a csillagnak egy szára és a csillag közepe az a pont,  
ami aztán a hálózat felé egyetlen úton tovább fut.

Szóval én azt gondolom, hogy a PC szedi fel a zajt mégpedig a földelésen keresztül.

Láttam már olyan durva esetet is amikor rosszul földelt plazma gépen ha bekapcsolták az ívet akkor a Windows kék halállal elszállt.

Első körben én a földelési topologiát ellenőrizném le és javítanám szükség esetén, megnézném, hogy milyen vastag vezetékből készült és hogy
nem kerültek-e bele felesleges hurkok.

Azt is megpróbálhatod (ez már egy kicsit másik dolog), hogy az UC100 árnyékolását, vagyis a házon lévő egyik csatlakozó csavaros menetbe egy saruval vastag vezetékkel összekötheted a PC
földelését, például az akkunál szokott földelőcsavarnak menetes furat lenni.
Asztali PC-ken mondjuk ezt egyszerűbb megoldani, mert ott több helyre is lehet rögzíteni, például a merevlemez egyik csavarjához.
Ezzel tudnád javítani a föld ellenállást az UC100 és a PC között, vagyis a zaj közös módúvá válna a PC és az UC100 között így abból a két eszköz nem érzékelne szinte semmit.
Úgy értem, hogy ha a PC-t zaj éri, akkor az alacsony ellenállás a PC és az UC100 között nem eredményezne nagy feszültség ingadozást, a két földpont szinte azonos potenciálon maradna,
így a rendszer zavarvédettebbé válna.

Ismét másik megoldás USB leválasztót használni, ami függetleníti a PC földjét és az UC100 földjét.
E-bayen meg akár MAgyar elektonikai webáruházakban is lehet ilyen eszközöket kapni.
E-bayen "USB isolator" kulcsszóra keresve szerintem fel fog dobni egy csomó találatot.

Mondjuk én a zaj forrásának felderítését és megszüntetését javasolnám leginkább.

9npx2xk89

Két kérdésem lenne.
1:mikortól lehet megvenni a 300-ashoz a license-t (az oldalatokon még csak a 100-ashoz való van)
2:Nekem egy kínai motorvezérlőm van azon optós leválasztás van a vezérlő és printerport között. Az általatok tervezett leválasztó eszköz azon kívül, hogy több portot kezel miben jobb?

wcmwugefi

Szia!
A #999 ben írjá Cncdrive a licencet, meg a linket ahonnan letöltheted. De már van frissebb. Azt is egyik hozzászólásban találod.

000000000

Szia,

A kérdéseidre a válaszaim:

1.) 2014.11.01.-ig lehet az UCCNC-hez az UC300-ashoz kérni ingyen license-t, persze ehhez kell a szériaszám, vagyis kell, hogy legyen UC300-asod. Ezután a dátum után már megvásárolni lehet majd, a tesztelési akció ugyanis eddig tart.
2.) Mire gondolsz pontosan, a készülő ISOBOB kártyára? Egy elosztópanel feladata nem a motorvezérlő step/dir leválasztása hiszen az általában eleve optocsatolós, hanem az egyéb jeleké, perifériáké, úgy mint például külső relék vezérlése, frekvenciaváltó vezérlése. Bemenetek leválasztása, hogy például 10-30Voltos induktív végállás szenzorokat is lehessen alkalmazni. Esetleg MPG kerék illesztése. Biztonsági charge pump áramkör. LED-ek, hogy lásd is hogy valójában mi történik egy be vagy kimenettel. Analog ki/bemenet leválasztása, stb.

xkbv3nx0d

uc300-at hol és mennyiért tudok venni?

köszi

bundyland