Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

cxmcdtrx

Hétvégén kiderül, az enyémben is bent lesz-e :-)

wcmwugefi

Ha ilyen rövid időn belül számítani lehet a sorkapcsos alaplapra, akkor megvárom az új vezérlővel azt. Kérdés: érdemes addig a meglévő (még ki sem bontott) uc300 hoz licenszet kérni? Az működni fog másik számítógéppel is?

Köszönöm

chyfhc809

hujaj!
van egy olyan gondom, hogy a port/pin állításnál a pin értékét egyszerűen nem tudom 5-nél feljebb állítani.
2-es porton keresztül akarom a step pin: 3, dir pin: 6   de egyszerűen 5 a max.

cxmcdtrx

Balázs azt írta nekem, hogy a mostani UC300 kivitelből a felső panelt kell átrakni a sorkapcsos alaplapba,
a sorozatszáma nem változik, így a meglévő licensz is jó lesz hozzá.

chyfhc809

jaj istenem... storno!..... én vagyok a figyelmetlen!!

kr97pwss2

A licenc az eszközhöz, pontosabban az UC100 vagy UC300 sorozatszámához van rendelve. Ha több számítógépen szeretnéd használni, semmi akadálya, csak át kell dugni a másik számítógépbe, és bemásolni a licence fájlt az UCCNC könyvtárába. Az UC300-5LPT-nél a felső panel az UC300 maga, és az alsó panel az alaplap. Az alaplap lehet többféle, egyenlőre az 5LPT van készen és azt forgalmazzuk, de már többféle másik alaplap is készülőben van. Például amit itt a fórumon már sokat emlegettünk, a sorkapcsos változat, ami most már tényleg nemsokára elkészül.

wcmwugefi

Köszönöm a gyors választ!
Akkor licenszelek hamar! :)

9npx2xk89

Mikor várható az új verzió? (szeretném a géppel számoltatni a lépés/mm értéket, és ez ahogy olvastam a jelenlegibe nem megy és a következő kiadásban már javítva lesz)

000000000

A hiba nem minden PC-n áll fennt. Javaslom azért próbáld ki, mert nagy valószínűséggel fog menni, az én mindkét PC-mel megy. Érdemes volna ezért kipróbálnod. A hiba főleg lassabb PC-ken jön elő, illetve amelyik nem többmagos, mert a Flash AS3->C# app. közötti kommunikációban van egy hiba, többmagos gépeken úgy néz ki nem jelentkezik, mert a második vagy akárhányadik mag megoldja a problémát, továbbra is képes kommunikálni, miközben az első mag dolgozik a mozgással.

Ha nem működik, akkor pedig addig is manuálisan be lehet állítani a steps per értéket.

A következő verzió néhány napon belül várható, dolgozunk rajta.

9npx2xk89

Hát pont egy 1 magos gépem van erre a célra. A mach3-al ment simán, csak jó lenne ha nem én kotyvasztanám ki a stepp/mm értéket, főleg hogy nem is vette át  mach3.xml-ből.
Persze lehetne számológéppel arányt számolni, és a lépésszámot arányosítani, de gondolom ezt csinálja a program is.
Megmondom, hogy menjen 150-et, megmérem, visszaírom, a mért értéket, és a gép kiszámolja, én meg örülök.

svejk

Eddigi írásaid alapján sokkal precízebbnek ismertelek meg, mint hogy ez alapján állítsd be a gépedet. :(

robroy007

Pedig kutya jó luxus funkció, ha nem kell gondolkozni :D

9npx2xk89

Igen luxus funkciókat szeretem.

pisti73

cxmcdtrx

Lehetséges egyszerre UC100 és az UC300 licenc használata is?

Gondolok itt arra, hogy ugyanarról a PC-ről mehetne esetleg egy UC300-as és egy UC100-as gép is.
Ebben az esetben telepítsem fel két példányban a programot különböző mappába, és a gépnek megfelelő licencet másoljam be oda,
majd konfiguráljam mindegyiket a gép adott beállításaihoz?
Pl.: x:\UCCNC_UC100 és x:\UCCNC_UC300 néven, majd ennek megfelelően indítsam őket az épp használni kívánt gép függvényében?

Balázs, küldtem az UC300 szériaszámot e-mailben!

Szép napot mindenkinek!