Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

9npx2xk89

Rányomok Create new profile-ra és nem történik semmi.

000000000

A "new profile name" mezőbe a create profile gomb mellett be kell írni a profil nevét amit létre szeretnél hozni. Ha üres a mező, akkor értelemszerűen nem történik semmi.

9npx2xk89

Hát azért ennél lehetne valami normálisabb tesztelési/hibajelentési oldalt használni, mondjuk azzal, hogy a fejlesztők rögtön visszajelezhetnének, hogy melyik készült el, illetve melyik javítás melyik releasben van benne, mert ez így elég katyvasz.
Nincs ilyen oldal?
Csináljak?

9npx2xk89

Vááá de csírke vagyok, mondjuk a mező elég érdekes, egy keretet lehetne dobni köré, de ez csak szépészet, köszönöm a választ.

svejk

Valóban nem túl átlátható, de ha kérdezel itt, vagy hibát találsz max. pár napon belül biztos lehetsz a javításban.
Alig több mint 3 hónap telt el a megjelenéstől és a 34. verziónál tart a progi, ez részint nekünk mint aktív tesztelőknek is köszönhető.

Aki meg most ismerkedik vele, az használja a legfrissebbet, ne arra legyen kíváncsi mi volt az előzőekben a prücök. :)

000000000

meglett az automata tengelykalibrációs hiba, igaz az én gépemen nem jelentkezett, de Balázs gépén sikerült reprodukálni és javítani is egyúttal. A következő kiadásban benne lesz a javítás.  

Balázs közben dolgozik a THC hibán amit jeleztél, az is szerintem hamarosan készen lesz.

000000000

Szia,

OK, rendben. :)
Az adatlapot egyébként a telepítés /documentation mappában tudod megnézni, ott próbáltunk minden működtetéssel, kezeléssel kapcsoltos dolgot érthetően leírni.
A profil készítés is például le van írva, idézem, másolom az adatlapból az ide vonatkozó részt:

"A “Create new profile” nyomógombbal új profilt tud létrehozni, melynek a nevét a szövegmezőbe kell beírnia. Ha a “Készüljön parancsikon az asztalon” jelölőnégyzet ki van választva, akkor a program az asztalon létrehoz egy parancsikont a beállított
profilnéven."

9npx2xk89

Ami volt prücök az azért nem baj ha látszik, mert ha valakinek a régebbi verzió van meg, látja mi változott (szokott lenni change list a verziók között) és a fejlesztők is látnák mi lett javítva, mi az ami már régen vár a javításra, mert a prioritása alacsony (pl. egy keret a beviteli mező köré)

chyfhc809

a kapott licence fájlt milyen módon, hová mentsem?
Mert már kifogytam a kombinációkból!

cxmcdtrx

Az UCCNC kézikönyvének 1.6 fejezetéből idézem az ide vonatkozó részt:

"
1.6 . Licencelés
A szoftver csak licenc kulccsal működik teljes mértékben, korlátozások nélkül. A licenc kulcs egy
titkosított fájl melyet a CNCdrive Kft. készít el. Egy licenc kulcs egy mozgásvezérlőhöz (UC100)
érvényes. A licenc kulcs személyre szabott, és hozzá van rendelve egy mozgásvezérlő
sorozatszámához (UC100 vagy más jövőbeni mozgásvezérlő).

A mozgásvezérlő (UC100) sorozatszáma és a licenc kulcsban engedélyezett sorozatszámnak
egyeznie kell, különben nem fog működni. Külön licenc kulcs kell minden mozgásvezérlőhöz
amivel az UCCNC programot használni szeretné. Az UCCNC program egy mozgásvezérlőhöz tud
csatlakozni egyszerre. A licenc kulcs fájlt minden esetben e-mailen küldjük, fizikai adathordozót
(CD/DVD) a termék nem tartalmaz.

A licenc kulcs telepítése egyszerű, csak másolja be az UCCNC program telepítési mappájába. Az
UCCNC program indításkor a licenc kulcsot automatikusan érzékeli, és a hozzá tartozó
mozgásvezérlőhöz hozzákapcsolódik.

Licenc kulcs nélkül a szoftver csak demó módban fut, nem kapcsolódik a mozgásvezérlőhöz. A
szoftver emulálja a mozgásokat, és a jeleket, de a valóságban nem adja ki azokat.
Ha a mozgásvezérlő nincs csatlakoztatva a számítógéphez, akkor is demó üzemmódban indul el a
szoftver. Ekkor a mozgásokat és jeleket szintén csak emulálja a program.
A demó üzemmódban lehetőség nyílik, hogy kipróbálja és tesztelje a szoftvert érvényes licenc kód
és mozgásvezérlő vásárlása nélkül. Javasoljuk, hogy vásárlás előtt próbálja ki, hogy szoftverünk
megfelel-e az ön igényeinek."

kr97pwss2

E-mailen küldtem másik licenc fájlt. A probléma a 0-val kezdődő sorozatszám miatt volt.

pisti73

Sikerült, működik élesben a kézi kerekem!

Felkonfiguráltam minden általam használt funkciót és működik!  

Egy kérdés. Az automatikus szerszámmagasság beállítást hogyan tudom végrehajtani?

cxmcdtrx

Jó hír :-)
A tengelyt mivel választod ki a kézikerékhez, illetve a léptéket (szorzót)?

pisti73

Mint korábban írtam Bácsi Zolival készítettünk egy "távirányítót". Azon van néhány nyomógomb amit felkonfiguráltam az általam elérni kívánt funkciókra (tengely, reset, lépték).  

http://cnctar.hobbycnc.hu/Pisti73/Vez%e9rl%f5/%c1tm%e9retez%e9s%2071.JPG" TARGET=_fnew>Itt van egy kép a vezérlőről.

chyfhc809

Nagyon jó! Tökéletesen működik!
Hát ha más is bele esik.
Az uc300-on lévő plaketten egy nullával meg volt toldva a sorozatszám.
De viszont az UCCNC mappában található UCxxx_Serialnumber_listerrel kiolvasva  az a nulla már nincs ott. ;)