Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia Svejk,

Ez jól hangzik. :)

Az UCCNC ahová telepedett, a /Documentation mappában van a használati utasítás, abban leírtunk mindent az analog beállításokról.

svejk

Nem semmi iromány!
Már ez a 48 oldal megírása is hatalmas meló...
Ráadásul magyarul és angolul is.

pisti73

Sziasztok!

Működik nekem is a vezérlő. Korábban Bácsi Zoli közreműködésével készítettünk egy kézi vezérlőt, távirányítót, most annak a konfigurálását csinálgatom. Igaz a távirányító LinuxCnC/Mach3-hoz készült, de amit eddig felkonfiguráltam a UCCNC-ben minden szuperül működik. Eddig a kézikerék finomhangolásával harcoltam, de már az is pontosan működik.  

Ügyesek vagytok, szuper kis program!

000000000

Szia,

Köszi.
Valóban volt vele bőven meló.
A képeket is mindig újra kell gyártani, amikor új menüpontok, új beállítások készülnek. Próbáljuk egyébként mindig gyorsan hozzáigazítani a doksit a progihoz, amint valami változik, hogy egyszerre ne kelljen sokmindent dokumentálni.
Egyébként annyi meló volt magával a progival az UC300-hoz illesztéssel, hogy az utóbbi 1.5-2 hónapban minden nap dolgoztam rajta több órát és Polgárdi Balázs is.

000000000

Szia,

Jó hallani, hogy működik a kézi vezérlőd. :)
A kézi vezérlő kezelését is most csináltuk meg, az megy most már UC100 és UC300-al is.
Az "input trigger" fülön hozzá tudsz állítani funkció kódokat fizikai bemenetekhez és akkor lehet tengelyeket is választani külső nyomógombokkal vagy mondjuk egy több állású forgó-kapcsolóval. A tengely választásoknak van külön funkció kódja, illetve az MPG jog mód választásnak is.
Polgárdi Balázs elég sokat dolgozott az MPG-n, tett bele egy állítható integráló filtert is, amivel az MPG mozgásának a "finomsága" állítható. Ezzel meg lehet oldani azt, hogy egyenetlen kézi kerék tekerés esetén is egyenletes legyen a mozgás. Mach3-ból ez sajnos hiányzik és nem is lehet megcsinálni a működéséből adódóan, de az UCCNC már ilyet is tud. :)

Még talán annyit érdemes leírnom, hátha még valaki nem vette észre, hogy a /documentation mappában a buttons_by_number.htm dokumentumban az összes funkció száma le van írva, amiket használni lehet és amiket össze lehet kapcsolni fizikai bemeneti lábbal.
Ugyanitt le van dokumentálva a virtuális LED-eknek a sorszáma is, ha valaki esetleg a képernyőre akar led-eket pakolni, azt is lehet, akárhányat, akármelyik oldalra, akármiylen pozícióba, a screenset script fájl szerkesztésével...

pisti73

Még tegnap este gondolkoztam hogyan is tudom megoldani a funkciók hozzárendelését a nyomógombokhoz, végül bújva a telepítési könyvtárakat rátaláltam az Általad jelzett mappában a jelzett dokumentumra és onnan már ment minden könnyedén.  

Működik a tengelyválasztás, lépésválasztás, reset, MPG, valamint van még egy szabadon konfigurálható nyomógombom is.  

Sajnos most érkeztem nem rég haza, a gépen élesbe még ne sikerült kipróbálni, de holnap arra is sort kerítek. Erre az integráló filter-re egy kicsit kíváncsi vagyok, mert Mach3-nál valóban voltak egyenetlen - sokszor zavaró - mozgások, főleg a gyorsabb mozgások esetén.

9npx2xk89

Kéne valami hely ahol jelezhetnénk a hibákat. Nekem a mac3 fájlomra azt mondta, hogy nem ismeri fel. Átolvastam a 48 oldalt, most nekiesek a maradéknak, holnap talán gépre kerül.

cxmcdtrx

Végre elnyeri méltó helyét és funkcióját a kézikerekem is a vezérlőpulton :-)
Szuper! Ööö izé, szeretnék is hamar venni egy UC300-at! az info@cncdrive-ra írjak, vagy webshopból vegyem?
"Törzsvásárlói" kedvezmény van? :-)
Szép estét!

svejk

Most pont azt a topicot olvasod.

chyfhc809

Írtam is azonnal amint jött a licence lehetőség de se Balázs se CNCdrive1 nem adott licenc-t. :S

lari

Balázs! Az eszterga része hogy áll a programnak?

000000000

Szia,

Itt tudod jelezni, ha valami hibát találsz a programban. Illetve nekem e-mailben is tudod jelezni, ha van valami kapcsolódó fájl, akkor azt e-mailben tudod elküldeni és akkor megtudjuk vizsgálni a problémát közelebbről.
Hiba jelentéskor a kapcsolódó fájlok betöltésével, futtatásával stb. tudjuk a hibát reprodukálni a mi rendszerünkön és akkor tudjuk debuggolni és szükség esetén korrigálni a progiban a hibát.

000000000

Szia,

Rendelhetsz a webáruhuzunkban vagy e-mailben, mindkét megoldás megfelelő. :)

000000000

Polgárdi Balázs küldött neked license-t. Szerintem próbáld megnézni a levelezőrendszered SPAM mappáját, lehet, hogy oda került a levét.

Hozzám egyébként nem érkezett tőled levél, de Polgárdi Balázs mondta, hogy ő kapott tőled levelet és hogy küldött is neked license kulcsot...

cxmcdtrx

Küldtem mailt a részletekkel.