Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

Oké, utánanéztem, egyes géptipusoknál is csak választható opció ez a retesz feltétel.
Tehát vegyük úgy nem szóltam semmit majd jobban figyelek.

fektiforg

Ezt kipróbálom, kösz ! Azt hogy csak a FRO 100 % -os állásában legyen indítható a program futás nem támogatnám, alakítsd ki a vezérlő pultot, ha nyomod a "zöd' gombot" ne akadj be a FRO-ba :).   Első futáskor mindig letekerem, de lehet ez nálam 25 éves CNC-és begyöpösödés...

Gyati

fektiforg

Közben visszavontad oké:) Közbe dogozok' és nem frissítek.  

000000000

Az input trigger-nél "Low" mező ha nincs pipálva, akkor a felfutó élet figyeli. Ha pipálva van, akkor a felfutó élet.  

Szerintem változtasd meg a pipálás állapotát ahhoz képest ahogy most van és akkor nem a gomb elengedésre, hanem a benyomásra fog végrehajtódni a függvény.

Szóval mindegyik gombnál kitudod választani, hogy melyik élre triggereljen.

Egyébként, ezekszerint lehet, hogy a forgó kapcsolónál is csak annyi a baj, hogy fordítva van konfigurálva.

000000000

másodiknak lefutó élet akartam írni.

fektiforg

Így tényleg működik minden funkció ![#eljen]
Közben kipróbáltam svejk charge pump jel visszavezetését, ciklusstop -nál zavaróan változóan késik néha 1-2 sec-ot.  

svejk

Nekem meg közben eszem helyére jutott, hogy miért kellett a kapcsolók dinamikus frissítése.
A nyomógombokkal nekem sem volt gondom azokat nem is kötöttem a chargepump-ra.
De ha pl. este a tengelyválasztó yaxlie-t az Y tengelyen hagytam akkor a másnap a Mach3 nem olvasta be automatikusan csak akkor ha csináltam egy oda-vissza kapcsolást.
ugyan ez volt a helyzet a többi statikus kapcsolónál, pl. a jog feedrate-nél.

fektiforg

Jó ötletet adtál, ez a megoldás a "király"!!

fektiforg

Kérdezted , és eddig a kézikerékről nem beszéltem
használtat építettem be, gondoltam nem jó, majd veszek újat. De jött egy ötlet mielőtt költségbe verném magam :), bekötöttem egy tutijó 500 -as encodert hiba jelenség ugyanaz : ha lépést 0.1 vagy 1 -re állítom akkor kb.  0.1 vagy 1 mm oda- vissza ugrál a "szerszám" , Mi lehet a gond ??

pisti73

Sziasztok!

Az enkóder, valamint a tengelyválasztó és a lépésválasztó bekötésében szeretnék egy kis segítséget nyújtani. Az én vezérlőm ez alapján működik.  
Sokat gondolkoztam, hogyan is kell bekötni a kereskedelmi forgalomban is kapható "kézi kerekeket", amíg rá nem találtam a mellékelt bekötési rajzra.  
Ezen található egy "S1" elnevezésű nyomógomb, ami a tengely vagy a lépésköz beállítása után egy "nyugtázó-, enter gomb" funkcióját látja el. Én ebből a rajzból azt vettem ki, hogy a tengely, lépésköz beállításánál nincs szükség fix kontaktusra csak egy pillanatnyi impulzusra. A bekötési rajz figyelembe vételével elkészítettem egy "fapados" összeállítást, elvégeztem a szükséges konfigurációkat és azóta is szuperül működik.  
Remélem tudtam segíteni...

http://cnctar.hobbycnc.hu/Pisti73/Vegyes/HandradAnschluss.jpg" border=0>

svejk

Melyik progihoz tervezték ezt a kapcsolást??
Nekem fura lenne ez a nyugtázó gomb használata, ezért bíztam a charge pump.

Persze a terv az volt hogy majd csinálok egy párszor tíz Hz-es oszcillátort a frissítésnek, hogy ne terhelje az UC300 megszakításait, de mivel működött ezért úgy maradt.

gondolom ismerős ez az érzés sok hobbystának. :)

Gyati

Szia! Ugyanígy jártam, ezért a kapcsolókat kicseréltem nyomógombokra azóta jól működik.Ráadásul a nyomógomb gyorsabb, mert egy kezes.  [#wink]

svejk

Emlékszem a múltkor is írtad.
Előbb-utóbb én is szeretnék egy a gyáriakéhoz minél jobban hasonlító kezelőpultot, és számomra áttekinthetőbb a hagyományos kapcsolók fizikai állása mint a hozzá rendelt visszajelző LED-ek.
Bár tudom manapság már ez a ternd a gépiparban is, szinte mindenhol nyomógombok aztán pl. a tengelyszelektor aktuális állását kijelzik alfanumerikus kijelzővel.

pisti73

Ezt még korábban a Mach3-hoz készítettem - a machsupport oldalon találtam - és amikor elkészült az UC300-ra az UCCNC akkor kipróbáltam és hibátlanul működik ezzel a programmal is.