Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

Lecsekkolva, UCCNC alatt tökéletesen teszi a dolgát! [#eljen]

000000000

Küld el nekem az info kukac cncdrive pont com -ra az xml-t és megvizsgálom.

000000000

Egyelőre a hotkey-eknél csak a jog-ot tudja kezelni, de dolgozom rajta, hogy mást is tudjon. A következő kiadásban reményeim szerint már benne lesz...

lari

Rendben, hamarosan küldöm. Köszi!

svejk

Készítettem egy http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/uccnc%20015.avi" TARGET=_fnew>kis videot a Béni #1196-os kódjának a futtatásáról?
Miért ilyen darabosan raókja össze a körívet a 4 negyedből?
G64 szerepel a kód elején.

Béni

Próbáltam én is egyet ...
Elindítom a programot, engedem egy kicsit futni, majd STOP és ismét Start.
Ettől aztán jó messzire elmegy a kívánt koordinátákról és érdekes dolgokat művel.
Ok lehet az, hogy a STOP közben alprogram fut?

svejk

Felettéb érdekeseket. :(

xabi

Nem tudom milyen módon szeretnéd a hotkey-eket programozni, de gondolom az UCCNC-hez nincs és nem is lesz olyan program mint a machscreen ezért nem lehet pl. új gombokat felrakni.
Az lenne a jó ha raknál fel mondjuk 5-10 lehetőséget amihez bármilyen key code hozzárendelhető és adott key code egy makrót indítana el, csak a macro számát kellene megadni. A macroval úgy látom szinte minden elérhető.

kr97pwss2

Teljes kör interpolációkor csak akkor lassít le az irányváltásokkor, ha a kottyanás kompenzáció be van kapcsolva. Ha nincs bekapcsolva, egyben kell a kört végigjárnia.

svejk

Hát az valóban be v kapcsolva, mert az X tengelyemben van 0,02 mm.

Hasonlítani továbbra is csak a mach3-hoz tudom, -ott is használom a Backlash funkciót,- jól is működik és a kört is szépen megcsinálja.
talán ott is érezhető valami de az közel sem ennyire durva.

svejk

Ment az info kukacra levél.

svejk

Egyébként már máskor is szóvá akartam tenni, hogy mintha olyan "gondolkodós" lenne ez az UCCNC.
Pl. a referencia felvétel is olyan ráérősen megy, amikor kész az egyik tengely akkor sokat várakozik mire megindul a másik. Persze lehet ennek semmi köze az előbbihez.

kr97pwss2

A Mach3-nál folyamatosnak látszik, de nem jó! Ugyanis a Mach3 a kottyanást úgy kompenzálja, hogy irányváltáskor egyszerűen lassítás nélkül megállítja a még mozgó tengelyt, kompenzál, majd gyorsítás nélkül folytatja a mozgást. Ez lépésvesztéshez vezethet léptetős gépeken, szervónál pedig nagyot ugorhat. Az alábbi ábrán jól látszik a különbség.  
http://www.polgardidesign.hu/download/Web/Backlash.png" border=0>

kr97pwss2

Ja a képen az X és Y tengelyek Step és Dir jelei láthatók. A piros vonalnál van irányváltás, a dir jelből jól látszik. Ugyanazzal a gyorsítással, kottyanással és sebesség beállításokkal mértem le mind a két programot.

svejk

Értem én.... csak hát ez így nem kafa...
Az ipari gépeken is használják a backlash-t és ott én nem tapasztaltam lassulásokat.
Tudom, tudom, ott minden más....