Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

A Klavió árul ilyet . Nekem van meg vagyok vele elégedve . amióta megvan az ipari karimákat nem osztókészülékben fúrom hanem a központ megkeresése után  G kódból  CNC központfúróval kijelölöm a pontokat  Házilagosan is elkészíthető . Egy tűgörgőkből kialakított csillagot rugó segítségével rányomnak egy 120 fokban elhelyezett golyócsoportra. A net tele van vele  

ANTAL GÁBOR

Én is köszönöm Csewe munkáját . Polgárdi Balázs noteszéből egy ( általam korábban nyomatékosan jelzett kérés ) kihúzható .

Persze egy nagyon fontos még maradt de azt sajnos neki kellene megcsinálni . Konkrétan a szinkron menetvágást az esztergályosoknak . Én már azzal is megelégednék ha a marós felület tudná a menetet , legföljebb a tengelyeket másképp definiálnám és sugár üzemmódban dolgoznék  ( mottó : hátha Balázs olvassa )

robroy007

Engem az érdekel konkrétan , hogy kössem be !
Az egyik testre húz a másik jelet szakít meg például

Én nem találkoztam a leírásokban az elektronikai analfabétáknak  szóló résszel [#nezze][#vigyor5]

ANTAL GÁBOR

Alapvetően amikor a tapintó középen van akkor a tűgörgők zárják a golyók közti rész  tehát villamos kontaktus létesül a két vezeték között. Ha az egyik szálat a földre teszed és a másikat egy felhúzó ellenállással az 5 V ra akkor ez az állapot logikai nullát eredményez. ( a felhúzóellenállás nem táp felöli vége az egység kimenete ) ha kibillen a tüske akkor  logikai 1 lesz . ( és a configban eszerint definiálsz ) sok esetben a felhúzóellenállás a fogadó egységben már benne van( remélem nem tévedek de pl az Uc 100 ban )

frkdv6dyr

Már a méretezésem is meg van hozzá, és a makró váza is. Csak a fránya építkezéssel nem haladok. A műhely miután elkészül végre a varázslót is kiegészítem ezzel, és még ehhez hasonló ötletekkel de addig csak egy helyben topogok.

lari

Van arra lehetőség, hogy egy bemeneti nyomógombhoz  
két funkció tartozzon?  
Nevezetesen, egy nyomógombbal ki szeretném választani az MPG funkciót, és ha újra megnyomom, akkor visszaállna alaphelyzetbe...?

000000000

Makróból tudod megcsinálni, úgy, hogy egy makró hívó kódot (20000-20999) rendelsz a gombhoz.

A makróban pedig kiolvasod az MPG LED-jét, vagyis, hogy ki-van-e választva.  
Ha aktív a LED (ki van választva), akkor átváltasz egy másik jog módra, amit alapértelmezésnek szánsz. Ha inaktív a LED, akkor pedig átváltasz MPG módba.
A LED állapotát a bool GetLED(int LEDnumber) fgv.-el tudod kiolvasni.
A jog mód váltást pedig a void Callbutton(int buttonnumber) fgv.-el tudod megcsinálni.
A LED és funkció kódok a dokumentációban vannak listázva.

000000000

000000000

Megcsináltam amit írtál, nem volt egyszerű.
A bonyolultság abban rejlett, hogy vannak fő és al tab oldalak (szűlő-gyermek kapcsolat). Ha kiválasztasz egy fő tab oldalt, aminek vannak al-oldalai is, akkor úgy akartam megcsinálni (hogy ha már csinálunk valamit, akkor profi legyen), hogy akkor az aloldalak is amik ki vannak választva, azoknak is a LED-jei aktiválódjanak.
Magyarul minden tab oldal, akár főoldal vagy aloldal ami éppen láthatóvá van téve, annak a LED-jei aktívak legyenek.
Pár nap gondolkodás és kínlódás után sikerült is megcsinálnom. Még tesztelgetem, de sztem jó lesz és hamarosan ki fogom adni.

Csewe-nek is megcsniáltam, hogy jól működjön az al-tab oldalakra rakott 3D nézőke.
Annyi megkötés van, hogy egyszerre csak egy 3D nézőke jelenhet meg a képernyőn, mivel fizikailag csak 1db OpenGL ablak van, ezt rakosgatja a progi az éppen kiválasztott tab oldalra.  
Ha egy fő és annak az al tab oldalán/oldalain is van nézőke, és ezek egyszerre ki vannak választva, akkor mindig a legalsón fog megjelenni a 3D nézőke , vagyis azon az oldalon amelyiknek a legtöbb szülő oldala van.

lari

Köszi!

Közben küldtem egy emailt.

xfg6v697j

Még jó lenne,ha a led, gomb,és deo tömbök méretét megadnád,mert sokat szívok vele,mivel már 2-300-as értékre is futáshibám lessz,ha makróból próbálom birizgálni úket.
Hiába teszek le  képernyőre egy 300-as ledet,amikor hivatkozom rá makróból hibát jelez,pedig elvileg a hibaüzenetben szereplő leírás szerint,int32 számú ledet is használhatznék.

A checkbox-ot hogyan tudom átállítani,és kiolvasni makróból?

000000000

Szia,

A LED tömb elég pici, ezt levélben írtam neked, hogy 200 elemű csak, asszem a legújabb 1.0039-esben már felbővítettem 250 eleműre és most meg fel fogom 300-ra.
Azért ilyen pici, mert zabálja rendesen a proci időt, ugyanis mindnek az aktuális állapotát át kell küldeni folyamatosan a Flash-nek.
De sztem egyelőre a 300-as méret ami most lesz annak elégnek kell lennie sok mindenre.

A gomboknál végülis nincsen korlátozás, de mivel egy gomb kódja meghatározza, hogy mit csinál a gomb, amik fix számokon vannak, ezért nincs is értelme más számú gombokat feltenned a képernyőre. A legnagyobb számú gomb jelenleg a 20999, ami az M20999 macrot hívja.

A checkbox-ot a következő fgv.-el tudod kiolvasni és átállítani az állapotát:

public bool Getcheckboxstate(int checkboxnumber)

public void Setcheckboxstate(bool Ison, int checkboxnumber)

A fgv.-ek az AS3 osztálypéldánynak a fgv-ei.

A doksit hamarosan ki fogom infókkal bővíteni, hogy egyszerűbb dolgotok legyen.

svejk

- 48 bemenet
- mezei kontakt bemenet mondjuk GND-re húzva, így TTL L szinttel is vezérelhető lenne
- amíg van beneti jel addig küldené a kódokat a typematic rate szerint, mint a rendes billentyű
- most azonnal kellene :))

De az előbb próbálgattam és sajnos az UCCNC HOTKEY felületén csak a normál billentyűk kódjait veszi be, hiába írok be neki mondjuk 125-öt (ez a kapcsos zárójel bezárás, AltGr+N billentyű vagy Alt+125)  ezt nem észleli az UCCNC.  

svejk

Polgárdi Balázst nem látom mostanában, talán megint valami nagy projekten töri a fejét?
Az MPG kerék Multistep állásában a hibázást közvetítetted neki?

Sz.József

Szia Balázs!
A #1379-re elárulod a megoldást?
Köszönöm.
Úgy látszik a nagyobb projektek miatt már háttérbe szorulnak az ilyen apróságok...  :)