Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia,

Nem feletkeztem meg róla, illetve csak válaszolni felejtettem el itt a fórumon.
A válasz:

Valóban, ha kilépsz a DRO-kból és utána a jobbra/ballra nyíl gombokat nyomkodva visszamegy a DRO-ba a fókusz.
Azt tudod csinálni, hogy egérrel a héttárre klikkelsz egyszer akkor megszűnik a probléma.
De a következő kiadásban ki lesz ez egyébként javítva, már kijavítottam, csak még tesztelem a progit a kiadás előtt...

xfg6v697j

Egy button lenyomását,csak úgy tudom figyelni,hogy a hozzá tartozó ledet figyelem,vagy van más lehetőség is.
Az user button érdekelne.

Sz.József

Ok, rendben, köszönöm.
Balázs és mostanában kaptál-e tőlem emilt/üzenetet?

000000000

Szia,

Nem, ha a fórum küldöd, azt nem kapom meg, mert nem jó az e-mail ami be lett állítva és nem is tudom megváltoztatni.
De amiről beszéltünk telefonon, azt megkaptam, kis türelmedet kérem, fogok hamarosan reagálni rá, csak nagyon összejöttek mostanában a csinálnivalók.

A mostani levelet meg légyszi küld el az info kukac cncdrive pont com -ra mert nem kaptam meg.

000000000

Kitudnád kicsit fejteni, hogy mire gondolsz?

Sz.József

Rendben...
Egyébként ha Varsányi Péternek elküldöd az új fórumos emilcímed, akkor Ő kicseréli...

fektiforg

Pedig úgy néz ki,mintha a Te kívánságaid mindig teljesülnének :), bezzeg az én kézikerekem még mindig nem jó :(.
MPG multi- nál. JRO potit véletlenül 0 állásban
hagyom, tekerem a kézikereket nem mozdul az aktuális tengely - észreveszem hogy a poti
levan tekerve csutkára, - feljebb csavarom, és amit  előzőleg tekertem az MPG-én az aktuális  
tengely elmozdul, én pedig meglepődöm...
Mindez akkor is megtörténik ha Attach JRO to MPG -nél van pipa - vagy nincs.
Azt máig nem értem, minek kell MPG multi és MPG single üzemmódnál JRO poti, viszont MPG cont. nál direkt jól jön, de ezt már részben egyszer felvetettem.  

fektiforg

Mondandóm végére még oda biggyeszteném: Akkor minek is a pipa ?  

000000000

Hát, én úgy gondolom a te kívánságodat is elég gyorsan teljesítettük. Az más kérdés, hogy ha esetleg még hiba van ebben az új funkcióban, de ezt eddig még nem jelezted, más se jelezte, mi nem vettük észre, így nem is javítottuk.
Most hogy jelezted megfogjuk vizsgálni.

000000000

OK, köszi az infót, megpróbálok írni a Péternek.

xfg6v697j

Modjuk fut egy makró,ami csak akkor léphet tovább,ha megnyomnak egy bizonyos gombot,de ez a gomb jelen esetben ez egy userbutton.
Esetleg így nézne ki a dolog:

while(exec.Getdobutton(user button number)){}
messagebox.show("Gomb lenyomva");

Persze meg tudom oldani,úgy,is,hogy a gombomhoz rendelek egy ledet,amit a gombhoz rendelt makróval átváltok,de ez nagyban megbonyolítja a dolgot,mivel két makró nem futhat egyszerre.

Gonodolom,nincs megengedve a makróban,hogy definiáljak egy új szálat,és azt párhuzamosssan futtassam.

xfg6v697j

Lemaradt a válaszgomb a #1411-t  neked címeztem.

fektiforg

#1190 -ben irtam : "Elég csak annyi, hogy MPG multi üzemmódjára nincs hatással az JRO poti, mert kis % -on mi értelme is van ?
Szerintem így nem is kell pipa !"

Háát, mégis pipa lett!

svejk

Valóban, csak MPG Count-nál működik a "pipa" de MPG Multi-nál nem. :(

000000000

Igen lett, ezt mondom én is, hogy hamar megcsináltuk neked a funkciót amit kértél, ki tudod választani ha akarod, aki meg nem akarja az meg nem választja ki.
Van aki ezt máshogy látja és szeretné ha a JRO hatással lenne az MPG-re is.
Te nem szeretnéd és a pipával meg is teheted, hogy így legyen.
Sajnos az nem megy, hogy mindent pont úgy csinálunk ahogy te vagy más ember kéri, mert más meg ugyanazt máshogy szeretné, ilyenkor kompromisszumokat kell kötni, vagy jön a "pipa" mint megoldás. :)

És az, hogy esetleg nem helyesen működik még az elképzelhető, meg fogjuk vizsgálni hamarosan.