Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

megfogom nézni mi lehet.

000000000

Nincsen. A profil fáhlban át kell írni a screenset file nevét ahhoz, hogy a profil azt a screenet-et töltse be, így vannak összerendezve.

000000000

Igen, ez valóban így van, illetve Mach3-nál is így van ... próbáld ki. És az aszinkron működésből adódik, illetve a pufferelés miatt van. Vagyis mert a programnak előre látnia kell a kódsorokat az előrenézés miatt, így előre betölti azokat, a változók értéke már előre megváltozik és ha megállítod a program futását, akkor visszafelé nem lehet ezeket visszaszámolni, annyi lesz az értékük, amennyi az előrenézett programban volt.
Szóval ez a működésből adódik, mach3-nál LPT porttal is így van.
Ílletve már kitaláltam rá a megoldást az UCCNC esetében a későbbiekben meg fogjuk csinálni, hogy ne így legyen. Mach3-nál viszont így van, annál nem lehet megcsinálni, hogy ne így legyen se LPT porttal, se UC100-al.

fektiforg

Mach3 -nál csak kipróbálásig jutottam, nekem ennyi elég volt…
Mint már írtam, nekem csak pár ipari vezérléssel volt dolgom, és  
Linux CNC -vel. UCCNC – is egy ígéretes Windows -os rendszernek
tűnik, és remélem így is lesz !

dezsoe

Előre is köszönöm!
Kicsit a #1460-hoz is kapcsolódva, már akartam kérdezni, hogy az M0 nincs tervbe véve? Most M6-tal pause-olok, de a pause az mégsem szerszámcsere. (Próbáltam M0 makróból exec.Stop-ot, de nem az igazi a kérdései miatt.)

xfg6v697j

Tedd ezt a makróba az exec.stop helyett.

MessageBox.Show("Továbblépéshez nyomja meg az OK gombot.");

Amíg nem kattintassz a felugró ablakban az OK gombra,addig állni fog a programod futása.

dezsoe

Köszi! Az ötlet jó, de az M0/M6 előnye, hogy Cycle start-tal tudok továbbmenni.

dezsoe

Annyi haszna mindenképpen volt a hibának, hogy megépítettem egy charge pump érzékelőt, így végre nem okoznak problémát a beragadt szintek.
Megfigyeltem, hogy induláskor egy pillanatra bekapcsolja a cp-t akkor is, ha nincs bejelölve a charge pump always on. Utána már a Reset-tel kapcsolható rendesen. (Szerencsére ilyenkor már a többi jel - főleg a marómotoré - jó szinten van, így nem okoz bajt.)

000000000

Megtaláltam a hiba okát. Valóban UC100-nál nem jól volt lekezelve az enable jel a felső biteken, vagyis a 14., 16., 17. lábon csak bekapcsolni kapcsolta be és úgy is maradt, ahogy leírtad. Ezt most javítottam. A következő kiadásban már jól fog működni.

000000000

Ezt a charge pump kezdeti bekapcsolást is amit leírtál megfogom hamarosan vizsgálni.

ANTAL GÁBOR

Dezsoe!A napokban ment egy mail . Lehet hogy spamra futott?  Légy szives klickelj rám és adj egy elérhetőséget .

dezsoe

Szia! Nem futott spam-re, elvileg #1436-ban válaszoltam is rá. Azóta annyi változott, hogy Balázs írta, hogy a Pokeys nem az igazi, így mégis elővettem a feladatot. Tegnap este próbapanelon odáig jutottam, hogy egy jobbra és egy shift már remekül működik. Már "csak" annyi van hátra, hogy a megfelelő zavarszűréssel a Svejk által kért (#1398) 48 bemenetet tudjam kezelni. Kitartás, dolgozom rajta! [#email]

ANTAL GÁBOR

Bocs Úgy értelmeztem hogy el lett halasztva . Írok magánban legföljebb este látod .  üdv

svejk

[#wow1] Nem semmi! [#worship]

Biztos vagyok benne, hogy lesz rá fizetőképes kereslet, mert azért az UC300 48 trigger bemenete is gyorsan el tud fogyni.

Balázséktól kérdezem, hogy ugye jól gondolom, hogy az UC100-hoz is használható lenne ez a 48 Softkey funkció?

000000000

Sziasztok,

Svejk: Igen, UC100-nál is használható a 48db hotkey.

Dezsoe: gondolom olyan mikrovezérlővel csinálod, aminek van beépített USB portja és HID eszközként ismerteted fel a PC-vel és úgy külöd át a billentyű kódokat?  
Majd ne felejts el a bemenetekre egy-egy RC tagot felpakolni zavarszürés, áram korlátozás és prellmentesítés miatt. A pokeys megbízhatósága végülis ezen bukott el, hogy ezen akartak spórolni...
Kíváncsian várom a fejleményeket, ha alakul majd a projekt.