Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Pedig az 50kHz határfreki alatt nem téved.

svejk

Mindössze annyit teszek, hogy nem az UCCNC-t indítom el hanem a MACH3-at és minden megjavul.
Akkor mi lehet a hiba?

000000000

Szerintem a mach3-ban lehet valami digitálisan implementált aluláteresztő szűrő az MPG bemeneteken.

svejk

Node minek a szűrő ha tuti a jel?
Mindkét estben az MPG ugyanannak az UC300-nak, ugyanarra a pontjára csatlakozik.
Az UC300 ugyan úgy USB-n továbbítja az adatokat a MACH3-nak és az UCCNC-nek is.
A MACH3-nál jó, az UCCNC-nél nem.
Nekem ebből az jön le , hogy az UCCNC szoftver a ludas.

Még egyre gondolok, lehet -de most már nincs időm kipróbálni- , hogy a Mach és az UCCNC mégsem szeretik ha egymás után vannak futtatva.

000000000

Lehet az MPG koboldok rontják el a jelet. :)
De viccet félre téve, ahogy írtam részemről ez a  mach3 ba épített szűrő is csak egy tipp volt. Csak azt írtam le neked amit Balázs múltkor mondott nekem és javasolt. De majd egyeztetek Balázzsal ismét és megnézzük mégegyszer...

xfg6v697j

A szerszámpály kijelző most már jól jelenik meg az alképernyőkön is.[#eljen]
Így már tudom folytatni énis az új képernyő készítését.

svejk

No azok vannak nálam, mert ha leteszek valamit akkor ö perc múlva már nincs ott, aztán fél óra keresés után egyszer csak visszakerül oda ahova raktam... vagy mégse? :)

No kipróbáltam WinXP újraindítás után is, másik szintén márkás encoderrel ugyanaz a helyzet.

Esetleg az UC300 firmware-nél lehet a különbség, hiszen mást-mást tölt be a Mach3 és az UCCNC esetében.

No még kipróbálom egy RC taggal az A-B csatornán.

svejk

Rákötöttem egy-egy 100 pF-ot az A/B bemenet lábaira, semmi változás.
Nálam a 4. port 10 és 11-es bemenetére van konfigurálva az MPG.  
MPG prescaler=4, szabványos 100-as MPG.  
Nálatok melyik porton van?

kr97pwss2

Akkor nem a prell okozza, amint időm engedi, kimérek mindent műszerrel. (amúgy készülőben van már az új kottyanás kompenzáció, és nagyon ígéretesek az első tesztek)

000000000

ANTAL GÁBOR

"amúgy készülőben van már az új kottyanás kompenzáció" és a várva várt ......

kr97pwss2

Ne lődd le a meglepetést!

000000000

Szia Gábor,

A kottyanás kompenzáció megváltoztatása egyben előkészíti a terepet a menetvágás/rigid tapping funkciók implementálhatóságához. Vagyis a kottyanás kompenzáció főként azért kerül most megváltoztatásra, hogy az említett funkciókat meglehessen csinálni. Ha erre gondoltál?!

000000000

Na, én meg lelőttem. Túl későn olvastam a kommentedet :)

ANTAL GÁBOR

Én minden alkalmat megragadok az udvarias presszionálásra [#wink]