Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

És alaphelyzetben zárt vagy nyitott?

000000000

Azt lenne érdemes megnézned, hogy ha a tengely nincsen rajta a végálláson akkor a diagnosztika fülön világít-e a tengelyhez tartozó home LED, ha világít, akkor rossz a polaritás.

c2nsu773m

Alap helyzetben nyitott.
Az LPT panelon mindent ledek jeleznek vissza így látom hogy minden kapcsoló jól működik.

000000000

Úgy gondolom, hogy ha alaphelyzetben nyitott a kapcsoló, akkor az oprocsatolót, illetve a LED-et amit említettél akkor hajtja meg, amikor a kapcsoló zár. Ekkor az optocsatoló kollektorát lehúzza emiterre (0V), ha ez van közvetlenül kötve a port pin bemenetre, akkor a jel Active low.
Persze feltételezem, hogy más alaktrész, tranzisztor vagy inverter nincs már oda kötve az LPT panelra.
De mindez egyszerűen megnézhető a diagnosztika ablakon a tengely Home LED-jét ha megnézed. Amikor nincs home-on a tengely, akkor nem szabad világítania a home LED-nek a diagnisztika fülön. Ha világít ilyenkor, akkor az ative low polaritást meg kell fordítani, mert akkor fordítva van konfigurálva mint ahogy kellene lennie.

svejk

Hohó, ez a 40-es verzió nem jó, nekem sem csinálja meg a Home-olást!!

a 39-est visrosszakva megjavul.

svejk

Vannak más bajok is, mindjárt írok regényt...

svejk

Szóval a xxx40-es verziónál ami még nagyon szembetűnő, hogy az X tengely átment bakkecske mozgásba a JOG üzemmódban, billentyűről vagy a képernyőről vezérelve is.

Tegnap csak az MPG-vel foglalkoztam ezeket ki sem próbáltam

A HOME funkciónál valóban rámegy a kapcsolóra de nem jön le róla.

svejk

Most az előbb megcsinálta a Home-olást egyesével a tengelyekre kattintva, de utána meg az Y tengely kezdett bakkecskét játszani.

reset, újraindítás után tizedikre sem home-ol, és az X tengely továbbra is ugrál.

Visrosszakom a 39-es verziót...

svejk

No akkor írok még egy párészrevételt.
Bedrótoztam egy ideiglenesen összeállított  
http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/elo3.JPG" TARGET=_fnew>kezelőpultot.
(és megint imába foglaltam a neveteket a tüskesor számozás miatt [#gun] )
Külalak nem számít, első verzió, úgysem sikerülhet elsőre.

A tapasztalataim:
- az MPG A/B bemnete átkerült a 4-es LPT 12, 13-as lábára, Multistepben továbbra is téveszt.
(Béninek ezúton is üzenem, hogy inkább nem köszörülném le a nagy nehezem megszerzett MPG-mről a rovátkákat és számokat [#crazya] )

- Multistep módban az MPG sebességét befolyásolja az FRO poti állása.
Pont ugyan úgy viselkedik, mint amikor össze volt, - vagy lehet most is a pipával- az MPG kötve a JRO potival. Ezt szét kellene választani.

- Ha SingleLine gombbal kezdek el futtatni egy kódot, akkor az M3 S2500 M8 sornál bekapcsolja a marómotort és a hűtést, de a következő sornál melyben G0 vagy G1 szerepel a marómotort kikapcsolja, de a képernyőn a LED-je továbbra is világítva marad.
A hűtés megmarad, a továbbiakban rendre végigcsinálja a kódot.

- A LED listában nem találtam OFFLINE LED-re utaló kódot.
(a többi mind meg van működik is a kezelőpultomon)

- Az output trigger fülön a 4. sortól kezdődően a SET-re kattintva nem adja ki a LED kódlistát, de szerencsére az előre kipuskázott értékeket beveszi.

- Az Input triggerek beállításai közben kétszer is eljátszotta, hogy a lista felugrott, de nem volt látható, a tálcáról kellett bezárni. (mondjuk ez talán lehet videókártya hiba is)

000000000

Sziasztok,

Egyeztettem Balázzsal és arra a megállapításra jutottunk, hogy elég sok hibát jeleztetek az 1.0040-es szoftver verzióban, ezért visszatérünk az 1.0039-es API-ra.
Az 1.0040 API-ban az 1.0039-eshez képest csak az MPG módosításai történtek, de úgy látszik ez sok más dolgot elrontott.
Szóval még ma fogok készíteni egy 1.0041-es verziót az 1.0039-es API-jával összecsomagolva az új programkódot.
Így az új szoftver funkciók, mint például a shift + alt + ctrl billentyű trigger kombinációk, az output triggernél a tab oldalak LED kódjai stb.,
ezek az új funkciók mind megmaradnak, továbbra is működni fognak.
Viszont az API az egyel régebbi lesz, így az MPG funkciói ismét rosszak lesznek éppen úgy, ahogy előtte jeleztétek és amiket hibákat az MPG-ben megpróbáltunk egyelőre sikertelenül javítani.

Ezután a kiadás után most pár hétig nem fogunk új kiadást csinálni, illetve nem is kérünk több hibajelentést,
mert Balázs nekiállt átírni az API-ban a kottyanáskompenzációt, amit már említettem, hogy előkészít a menetvágásra/fúrásra is.
Emiatt az MPG, a jog és sok egyéb funkciót alapjaiban kell átírni, így nem is látjuk értelmét a mostani API javításának,
hiszen úgy is hamarosan ezek teljesen át lesznek írva és majd ezután fogunk kérni tőletek újra tesztelést.

Szóval, összefoglalva: Valamikor ma kifogunk adni egy 1.0041-es verziót a régi API-val, de az új szoftver funkciókkal és most néhány hétig,
a következő kiadásig nem kérünk hibajalenetést az API átírása miatt.

svejk

A SingleLine hibához még annyit, hogy ellenőriztem a diagnosztika ablakban, csak a PWM-et veszi el.

svejk

Igenis, értettem, Svejk a derék katona kér engedélyt meghunyászkodni![#wave]

De azért egy OffLine üzzemmód LED-kóddal dobj meg légyszi!

svejk

Ha gondoljátok akár le is zárattatjuk addig a topicot.

lari

Az általad lentebb leírt hibákat én is tapasztaltam több alkalommal is.

"- Az Input triggerek beállításai közben kétszer is eljátszotta, hogy a lista felugrott, de nem volt látható, a tálcáról kellett bezárni. (mondjuk ez talán lehet videókártya hiba is) "

000000000

Lezárni nem kell szerintem a topikot, mert akkor nem tudjuk jelezni ha elkészül az átírás. De a hibajelentéseket addig szüneteltessük, mert arra jutottunk, hogy nincsen értelme foltozgatni a kódokat ami amúgy is teljesen át lesz most írva.