Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

9npx2xk89

Köszi már beállítottam, és ki is fúrta a panelt gyönyörűen. Vártam a válaszra 2 órát, de mivel nem jött, ezért kínomban beállítottam, és láss csodát ment, még a shiftel gyorsmenet is.
Sokkal sokkal sokkal sokkal pontosabban fúr mint a mach3, pedig ez a laptop amit használok nem is sima számítógépnek lett telepítve, mint a régi.
Holnap alut marok vele, kíváncsi leszek ott mit csinál, bár a panel körbemarása most is simán ment, nem hiszem, hogy bármi gond lenne.

svejk

"Sokkal sokkal sokkal sokkal pontosabban fúr mint a mach3"

A fenti alatt mit értesz?

9npx2xk89

Ugyan az a kód, mach3-al mindíg hibázott 1-2 tizedet, ezzel meg századra pontos. Valószínű kimaradt itt ott egy lépés, mert a winfos éppen mással volt elfoglalva, ismerjük milyen marha okos, meg multitaszk, itt meg ilyen probléma nincs, mert a mikrovezérlő nem a tökét vakargatja miközben léptetnie kéne a motorokat.

svejk

Hmm... akkkor ott valami nem volt jó beállítva, mert itt a fórumon nem kevesen vannak akik iparszerűen használják a Mach3-at.
Én sem tapasztaltam a 8 év alatt hogy a pozicionálással lett volna gond.  
De egyéb más nyűgök akadnak rendesen az igaz.

dezsoe

Szia!
Ma végre sikerült kipróbálni a 45-öst, de nem változott a 44-hez képest, amit tapasztaltam. (Azért nem írtam korábban, mert jelezted, hogy a home-oláson változtattál.) Találtam a fiókban egy rotary encodert, gyorsan bekötöttem MPG-nek. Megy szépen, de a következőket észleltem:
- Ha kinyomom a reset-et, akkor a gép szépen leáll (nincs charge pump), szinte semmit nem lehet csinálni, de a legutóbb kiválasztott tengelyt tudom mpg-vel állítgatni. Persze, nem mozdul meg, hiszen áramot nem kap (azt nem tudom, hogy a step/dir kimegy-e, nem néztem), viszont az adott dro-ban szépen változik a pozíció, ha visszakapcsolom a gépet, akkor azt hiszi, hogy ez a tényleges pozíció. Természetesen tengelyt vagy lépést nem tudok váltani, hiszen reset-ben van a program.
- A másik - szintén mpg-vel kapcsolatos - dolog, hogy ha mpg-re kapcsolok a jog ablakban, akkor azt a tengelyt, amelyik ki van választva, nem tudom home-olni. Sőt, a home sorrendben utána következőket sem, mert a progi home üzemmódban marad és áll. Reset ki/be, majd mpg megszűntetése után megy a home.

000000000

Szia,

Ez azért lehet hogy még mindig nem jól működik, mert az MPG-t még nem javítottuk ki. Még nem készült el az új API, ahogy már írtam az MPG problémáival majd csak az új API elkészülte után fogunk foglalkozni, mert a régi api-val már nincsen értelme, hiszen ez a rész (MPG és a homeolás is.) úgyis teljesen át lesz írva API szinten.

Amiket pontokba szedve leírtam hibajavításokat az egyes kiadásoknál, azok a dolgok lettek javítva, változtatva, ami nincs odaírva, az értelemszerűen nem is változott.

c2nsu773m

A 45-ös X tengelyenél homoláskor megit rámászik a kapcsolóra.

D.Laci

#1616  "Még nem készült el az új API, ahogy már írtam az MPG problémáival majd csak az új API elkészülte után fogunk foglalkozni, mert a régi api-val már nincsen értelme, hiszen ez a rész (MPG és a homeolás is.) úgyis teljesen át lesz írva API szinten. "

fektiforg

Ma csináltam egy programot G52-es ideglenes eltolásokkal a gép jól csinálja, de nem jól rajzolja.

000000000

Igen, a temporary offset-et egyelőre nem rajzolja ki a szoftver. Most ezt nem is csináljuk meg, hogy kirajzolja, mert az új API illesztésén dolgozunk és amíg az teljesen el nem készül, addig nem szeretnék belenyúlni a program más részébe, mert így is sokminden át lesz írva és megnehezítené a dolgunkat, ha például a rajzoló rutinba most bele kéne nyúlni.
Az API átírásán keményen dolgozunk, szólni fogok amint elkészül és utána kérünk majd újra teszteléseket és hibajelentéseket.

Addig is egy kis videó:

https://www.youtube.com/watch?v=mOsSU2hGvik" TARGET=_fnew>UCCNC 3D marakodás

svejk

Egy tenyérnyi helyet hagyjunk a karácsonyfa alatt az új szoftvernek? :)

nffab2gnr

Kérdezném az 1.0045 UCCNC-t használókat.hogy a "run from here" másnál működik? Mert nálam úgy lefagy,hogy csak a Ctrl-Alt-Del után tér magához.

xfg6v697j

Demo módban egyáltalán nem működik,de le sem fagy.

000000000

Nálam 1.0045-el működik gond nélkül a run from here, UC100-al, UC300-al és a demo módokkal is.
Esetleg küldjetek nekem egy kódot amivel nem működik, vagy nálatok semmivel nem megy?!
Az előmozgás figyelmeztető ablak előjön miután megnyomjátok a run from here utána a cycle start gombot, vagy az sem, vagy mi történik pontosan?

000000000

Irtad, hogy ctrl+alt+del, ebből kikövetkeztettem, hogy Windows XP-t használsz nagy valószínűséggel. Felraktam az 1.0045-öt Virtualbox-ba XP-re, nekem ezen is megy a run from here problémamentesen.