Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

Ennek a processzornak az igazi előnyét 64biten és a két magot kihasználó programon tudnád. De úgy tudom a Mach3 nem megy 64biten sajnos.Tehát marad az xp.

Béni

Tökéletesen fut 64 bites operációs rendszeren is.
(A tökéletesen értsük az, ahogy futni képes pl. XP-n. [#nyes])
A párhuzamosport driver az nem működik. Kicsit sem.
Külső mozgásvezérlővel nincs gond.

000000000

A Mach3 megy 64-bites Windows-on, megy Win7-en és Win8-on és Win8.1-en is, persze csak mozgásvezérlővel, például UC100 vagy UC300-al.

Ami nem megy x64 Windows-on az egyedül a nyomtató port driverja.

Előnye ennek a procinak addig nem nagyon lesz x64 Windows alatt sem amíg csak 1GByte a RAM.

000000000

Na, Béni megelőzött. :)

És most látom, hogy nem a Mach3 topikjában vagyunk és nem is az UC100 topikban, hanem az UCCNC topikjában...

000000000

64bites oprendszert csak 4 GB RAM-tól érdemes használni, mert 32bites rendszer csak 3 GB-ig kezeli az ez fölötti nem használja.  

000000000

Igen, az elképzelhető, hogy ezért nem sikerült neki elmenteni a pozíciókat sem. Nem tudom biztosra mondani, de megfogom vizsgálni, hogy mi a helyzet, ha hiányoznak ezek a macro-k.

2dzcsimnk

Sziasztok!
Volna egy kérdésem:  
Most vettem meg az UCCNC programot. Eddig mach3 at használtam. A problémám, hogy a jelenlegi hardware  nem charge pump jelet vár az 1es lábon, hanem csak egy engedélyező jelet. Ha teljesen kikapcsolni a Charta pump-ot az UCCNC ben akkor működik a gép, csak egyetlen probléma hogy a RESET gomb innentől nem működik. Tehát a program inditásától minden motor tartó állapotba kerül. Van erre valamilyen megoldás? Lehet hogy csak elkerülte  figyelmemet. Egyébként a hivatalosan letölthető verziót használom.

000000000

Szia,

Az UCCNC hivatalos verziójában nincsen enable jel, vagyis nem tudsz enable jelet beállítani.
A nem hivatalos verzióban van enable jel, viszont annak a használatát egyelőre nem javaslom.

Amit tudsz csinálni a hivatalos verzióban, hogy ideiglenesen áthidalt ezt a hiányosságot, hogy csinálsz egy macro-t, a Profiles/Macro_xxxx mappában. Például M300.txt nével.

A fájlba beleírod, hogy:

exec.Setoutpin(pinnumber);

vagy

exec.Clroutpin(pinnumber);

Ahol a pinnumber a kimeneted számát jelöli, vagyis a pinnumber szöveg helyére egy számot írjál ahová szeretnéd a kimenetet.

Ha pedig magas jelet vár a vezérlőd, akkor használd a Set, ha pedig alacsony, akkor pedig a Clr-el kezdődő függvényt.
A Set az magas állapotba, a Clr pedig alacsony állapotba állítja a kimenetet.

Arra figyelj, hogy más funkció arra a lábra ne legyen programozva, mert a hardware-es funkciók felülbírálják ezeket a függvényeket.

Így, ha ezután programozol M300-at, akkor az enable jeled aktívvá fog válni.
Csinálhatsz egy másik makrót is, amiben épp az inverzéd csinálod, azzal meg akkor eltudod venni az enable jelet.

Egyelőre ez a megoldás. A következő hivatalos kiadásban már lesz viszont enable jel is.

2dzcsimnk

Még egy kérdés:  
M31 es makro tudom a szerszám nullázó, DE sajna én nem vagyok benne tulzottan a programozásban. Nekem a mach3-ban eddig egy mobil touch plate-s nullázó rutinom volt. Rááltam egy megadott pontjára a munkadarabnak, vettem egy "nullát" és mehetett a marás. Ugyanez valakinek nincs megírva?

2dzcsimnk

Köszi az első kérdésre adott válaszodat!
Kipróbálom amit írtál. A következő hivatalos verzió mikorra várható?

000000000

A második kérdésre a válasz, hogy nézd meg a diagnosztika oldalt és hogy ott mi tartja reset-ben a szoftvert. Ez lehet végállás vagy az e-stop bemenet jel. Valamelyik valószínűleg nem jól van konfigurálva, esetleg a polaritását, vagy a pin számát kell megváltoztatni.

000000000

A következő kiadás hamarosan várható, pár dolgot még tesztelünk és elkészül.

Az M31 makrót ha megnézed, megnyitod a fájlt egy jegyzettömbbel szerintem érteni fogod. Gyakorlatilag ha a kódból az elejét és a végét kigyomlálod, akkor pontosan azt fogja csinálni mint ami szeretnél.
A gyári M31 kód ugyanis annyit csinál, hogy adott koordinátára fut XY síkon, majd megcsinálja a nullpont felvételt és utána visszafut az indoló XY koordinátára. Szóval a makró közepe az ami neked kell.

2dzcsimnk

Köszi! Megyek és kipróbálom!

9npx2xk89

A marógép, a vezérlő szutyok egy magos amolo pro, és az uc300-as tökéletes együttműködése képekben.
XP-t kell a gyenge vasra rakno és megy szépen.

9npx2xk89

Még két kép hozzá