Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

Szia
Akkor felteszem itt a kérdésemet.
Makróból hogyan tudom lekérdezni az "M10Q.." utasításban megadott Q értékét,illetve,hogy éppen be van e kapcsolva a lézer,vagy sem?

000000000

Max. a kimeneti pin virtuális LED állapotát tudod lekérdezni. Bár ez nem lesz jó megoldás kis Q értékeknél, illetve nem 255-nél elkaphat bármikor 0/1 logikai értéket. Más megoldást egyelőre nem látok viszont.

Szerintem egyszerűbb ha lekérdezés helyett inkább kiadod az utasítást a macroban hogy kapcsoljon be vagy ki attól függően hogy mit szeretnél. Persze nem tudom mire akarod használni, miért akarod lekérdezni...

xfg6v697j

Akadt egy kis gondom.
Tettem az egyes képernyőoldalra két gombot,amik makrót hívnak meg,és egy DRO-t.
A makrók MDI-ből hívva kifogástalanul működnek,de a gomb lenyomására nem hajtódnak végre.A makró száma nem hibás,mást meg nem igazán lehet elrontani.

A screensetbe beírt utasítás:
AS3.Addbutton(px + 462, py + 420, 50, 50, false,false,75, 21001, 1);  

Nem először csinálok ilyet,eddig mndíg jó volt.
Egyelőre a makró csak az új DRO értékét olcassa,és kiírja:
MessageBox.Show (AS3.Getfield(2001));

http://data.hu/get/9370960/Defaultscreenset.ssf" TARGET=_fnew>Feltőltöttem a screenset-et ide.

xfg6v697j

Meg van a hiba oka,nem lehet a makró sorszáma 21000-nél nagyobb.
Erre a megkötésre nem emlékeztem.

000000000

Sziasztok,

Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!

Csewe: Igen, a makró hívó gomb kódok a 20000-20999  tartományban vannak.

nyiszi

Sziasztok!

Az UCCNC régebbi verziói, amik már ismerik az M10 M11 utasításokat megvan esetleg valakinek?

Bozso777

Szia
Küldtem emailt a régi verziók letölthetőségével.

9npx2xk89

Hol találom a legfrissebb uccnc programot (UC300-5LPT-s panelom van)

Bozso777

d46hvfrdr

Helló!

A korábban írt jelenséget sajnos az én gépemnél is tapasztalni lehet.
Nálam a PC, CNC vezérlő, táp és az UC100, mind egy fémdobozban van elhelyezve.

Plazmavágó gyújtásánál, ha nem jön létre az ív, szinte mindig elszáll az UC100 és csak miután kihúzom és visszadugom az USB csatiba, ez után használható csak ismét.

Olvastam a tanácsod, átnéztem és a PC, táp, UC100 és a CNC vezérlőt is mind a burkolatra kötöttem , ami földelve van. A CNC vezérlőben természetesen gyárilag optocsatolóval van leválasztva az LPT port. A burkolat illetve a plazmavágó is azonos földelésen vannak.

Ettől függetlenül, elszáll a vezérlő a plazmagyújtásnál ha nem jön létre stabil ív.  

Pilot üzemű a plazmavágó és csak ha stabil ív jön létre akkor nincs ilyen probléma. Amint többször próbál ívet gyújtani, azonnal megmakkan a vezérlő...  

Valakinek van valami ötlete, hogy miként szüntethető meg ez a jelenség?

000000000

Üdv,

Kérlek olvasd el figyelmesen a #2647 hozzászólásomat.  

Ha mindent a burkolatra (feltételezem a burkolaton a vezérlődoboz burkolatát érted) kötsz köztük az UC100-at is, azzal problémát okozol, mivel így az UC100 két irányban is földelve lesz, egyrészt az USB kábelen a PC-n keresztül, másrészt a DSUB csatlakozón keresztül a burkolaton át. Ez így egy földhurok, ami zaj problémákhoz vezethet!

Ahogy az említett leírásban is írtam javaslom, hogy az UC100-at ne földeld a PC-n kívül sehová máshová, ne földeld a burkolathoz, ahová a vezérlés és a plazma is földelve van, hanem erősítsd meg a földelést a PC felé egy plusz földelővezetékkel az UC100 DSUB25 csatlakozójától a PC házához. Az UC100 kizárólag a PC-hez legyen földelve.

d46hvfrdr

Igen, a burkolat alatt a vezérlő dobozt értem amibe minden el lett helyezve, még a PC is.

Eredetileg csak azok az egységek voltak földelve, aminek a rögzítése alapból földelésre történik.

Megpróbálom azt amit írsz, hátha segít.  
A PC viszont egy mobil gép, van saját akkuja is van és a tápegysége földeletlen mint egy 230V-os normál töltő,táp.  

Most át is méricskélem, hogy alapból mi van egy testre kötve.

xfg6v697j

Sziasztok.
Valaki elárulhatná,hogy ezt miért nem hajtja végre az uccnc.

G90
G00X0Y5  
G3X0Y5I0J0
m30

A mach simán megcsinálja.

Béni

Körközéppontot próbáld növekményesen megadni! (I-5)

xfg6v697j

Sajnos nem ilyen egyszerű a megoldás.
Ha ezt megteszem,akkor G90 esetén szépen elteszi a középontot x-5y5-re,G91 esetében pedig krikszkraszot rajzol.