Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Szedjed összefele a fortunákat nekem is kellene még pár darab. Abból sosem elég.

43pbwjg8s

Találtam pár gyanús egyedet:)
KEttő belőlük max 4. tengelynek jó mert nem nagy fordulatra vannak tervezve eredetileg.
Az egyiket ma már el is kezdtem puccolni a felesleges körítéstől, bordáktól.
VAsárnap csiálok róluk képet.

s7manbs8

Tegnap én is vagdaltam vasakat, jó lenne fúrónak felszerelni egy mini cnc-t, csak nemigen brushless motorral, inkább nagyobb fúrókra kisebb fordulattal, meg alá valami állítható 2 tengelyű asztalt. Ma voltam a boltban is, csavart venni, de igencsak jobban megéri hegeszteni, mint csavarozni, többe kerül, mint a pálca. Csak annyi az előnye hogy állítható így, ha mőár fix, utánna össze lehet hegeszteni is valahogy.

000000000

Nézegettem a brushless motorokat esetleges fortuna hajtásra.Erre is lehet használni.

http://www.youtube.com/watch?v=vwODx028_Jw" TARGET=_fnew>video

Motoros

Döbbenetes mi van ezekben az öklömnyi izékben. Jó lenne tudni egy töltéssel meddig megy el.
Ezekután megnyugodhatsz , a fortunádat is meg fogja forgatni.

HJózsi

Holy shit! [#nyes] Mondaná a jenki ... mindenesetre kipróbálnám ...

MoparMan

a kis nyomorult kuplung hogy füstöl [#nevetes1]

bmejdz9nu

Nem semmi...
De szerintem fortuna hajtáshoz Out Runner azaz külső forgóst vegyél...  
Folyamatos üzemben csak az tud biztonsággal hűlni, a hőt leadni...

000000000

Na ez egy jó kérdés!
Az out runner külső forgórészes (nagyobb nyomaték, alacsonyabb fordulatszám) és így a tekercselés bent van. A hűtést a légcsavar levegője a forgórész palást oldalán vágott lyukakon keresztül fújja. Kvázi rosszabb hűtési hatásfok.
Az Inrunner belső forgórészű, ezért a tekercselés kint van és a hőt a motor külső palástján keresztül (sokszor hűtőbordán) adja le (szintén a légcsavar levegője álltal). Ezért szerintem itt a hűtés hatásfoka jobb lehet (de a motor ugye kisebb nyomatékkal, nagyobb fordulaton jár).

keri

Minek bele kuplung egyáltalán?
Nem úgy van hogy zéró fordulattól van nyomatéka ezeknek.
Vagy lendkerék-elektromos hibrid?
A hangja alapján lehetne az is :D

bmejdz9nu

Amit írsz az igaz és logikus...de...
Külső forgórészesből is vannak nagy fordulatúak...
Én már egy-két BL motort kinyírtam... Persze légcsavar nélkül...
Be kell kötni e BL motort több mint egy órás "műsöridőre" (a kívánt fordulaton) aztán ha túlélte akkor már jó...
Ezt nálam a belső forgórészesek még vízhűtéssel sem tudták (hajómodell motor palást hűtés)

000000000

Ilyenkor abszolute semmi mesterséges hűtést nem adsz neki? Legalább egy kiss ventilt valahova...

bmejdz9nu

A Traxxon (márkás BL) belső forgórészes egy külső vízhűtéses (hajómodell hűtő - belül keringett a hideg víz)... ezt talán elég jó hűtés...
A forgórésze (45.000rpmel) 35 perc múlva szétrobbant...
Külső forgórészest még nem sikerült kicsinálnom...
Ha jól tudom Misi (Motoros) is a külsőforgórészes megoldást preferálja...

000000000

Zéró hűtéssel?!
Ezek a motorok légcsavarhoz vannak méretezve, ami igencsak kavarja a levegőt! Legalább egy PC procihűtőt a fenekéhez kellene tenni...

bmejdz9nu

így volt hűtve (vízzel)

http://www.rcworldwide.com/v5/images/product_images/info_images/855_1.jpg" border=0>

http://www.rcworldwide.com/v5/images/product_images/popup_images/855_0.jpg" border=0>