Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

svejk

Na ja..Játszani lehet..
De ezekből a belinkelt cuccokból még azért nem lesz egyből AC szervo.
Egy jó végfok topologia legalább annyira kulcskérdés mint az előtte levő elemek.
Már az is szerencse hogy tudja az analóg bemenetet, de még nincs benne PID meg egyebek.
Ezen IC elé még azért kell egy és más.
Az AMC-nek vannak csoda jó dolgai, komplett eszközök full szoftveres beállítással, tudnak sokféle üzemmódot.
Csakhogy az "olcsók"(50-60 ezer) 4-8 A és 60-80 V.
a nagyteljesítményűek meg már húzósak, sokuk csak CAN buszon kommunikál és egy CAN port a PC-hez 60 ezer..
Itt most Varsányi könnyű helyzetben van, mert Ő ki tudja nyerni az analóg szabályzójelet az A300-jából, és ha kell tud rajta módosítani is..

crgs7u9wg

ha teszel ra egy ilyen magneses erzekelot, szerintem meg hall szenzorok sem kellenek ra, sot szerintem mivel mindig tudod, hogy hol all a tengely a vezerles/gerjesztes egeszen hatekony tud lenni, szoval felteszed a magnest es az erzekelot, utana egy viszonylag konstans sebesseggel megforgatod a motort es felveszed, hogy milyen poziciohoz milyen indukalt feszultseg tartozik

crgs7u9wg

a chipcad kft-nel lehet kapni un. http://www.schmartboard.com/" TARGET=_fnew>SCHMARBOARD panelokat, amikre meg egy 10 eves gyerek is fel tudja forrasztani az ilyen "szemet" :) labkiosztasu ic-ket, volt egy beszelgetes valamelyik alkatreszgyarto-orias fejesevel es ott mondtak a hobbystak, hogy milyen kellemetlen, hogy nincsen tisztesseges tokozas, azt a valaszt kaptak, hogy sajnos ez igy van sot! fel lehet keszulni, hogy meg aprobb cuccosok jonnek majd ki a jovoben :)

HJózsi

Igen, engem is,... árat még nem találtam .. Ausztriában is van képviselet...

HJózsi

bmejdz9nu

Nekem nem jön be teljesen jól a videó... nem látom a munkadarabot rajta...:)

svejk

Még nézni is rossz azt a benyúló hosszú x kart

HJózsi

http://www.youtube.com/watch?v=NaE-6AAR1q4&feature=user" TARGET=_fnew>Ezen már látod ...
Töb videója is van a srácnak ...

HJózsi

dg8n4i8x

És így sorjázza a kész cuccot... :)))

dg8n4i8x

bmejdz9nu

Egész jó ez a gép... pedíg ekkora emelkedésű Z-tengelyből (és a konstrukcóból) nem néztem volna ki!
De hiába a BL motoros szuper halk vezérlés... Ha a főorsó hangos...:)

bmejdz9nu

Előszőrre azt hitttem "viccfilm"... de egy rázógép...  
Milyen "adalékot" tehet a dobozba... Mert az ötlet nem is rossz...

Kristály Árpád

Halihó Péter!

Akár fűrészpor is lehet...de koptató kúp....vagy sok szer....

Üdv.: Árpi

s5f8tmfv3

Nem ad mellé semmit, megkérdeztem. Az egyik alkatrész csiszolja a másikat.
Szvsz lehetne hatékonyabb is ha valami csiszolóport tenne hozzá.