Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

000000000

Ha elakarod adni szólj!
Egyébként látszik a modellezésbeli jártasságod.
Kizárt, hogy a gravírozási célokra ne legyen jó (esetleg többre is).
Pontosítsd a motorra és a vezérlőre kapcsolható fesz. értékét.

Messer

A moci és a vezérlő is 42 Voltos.
Max fordulat 50 000/perc
A mocin átmérő 8mm aranyozott csatlakozók vannak.
A vezérlő egy kicsit "karcsú" hozzá. Kipróbálni jó lesz, aztán kap egy nagyobbat.

000000000

A cnc-mhez van Tekno Hf mocim, de jól látod, ha elkészül nekem is nagy valahára a 4. 5. tengely, akkor arra énis csak a BL-t teszem, mivel a méreteket nem lehet nagyon növelni és kis súlyra kell törekedni. Mivel főleg ZX100-hoz hasonló anyagokból akarok forma sablonokat készíteni karbon-kevlár-műgyanta repcsi és heli alkatrészekhez.

3vv2btrhv

Ez nagyon izgalmasan hagzik , mivel én dolgoztam karbon-kevlár szövettel annó a MÜKI -ben . a ZX100 at negativba akaron megmunkálni ?

000000000

Ha csak negatívba kellene akkor nem nagyon kellene a 4. 5. teng. De úgy kell elképzelni, hogy a negatívba kikened a szövetet- gyantát és még pozicionálva belenyomsz egy pozitív mintát is (majd vákumozás is), és a kettő közötti résből lesz az alkatrész.

3vv2btrhv

Ehez a technologiához nem kell pozitiv szerszám , hanem a vaccum ami belenyomja a szerszámba . Én fölöslegesnek érzem a pozitiv nyomo szerszámot . Már csak azért is mert a profik is igy csinálják .

3vv2btrhv

http://www.david-laserscanner.com/forum/files/thumbs/t_mjus_10_2008_619.jpg" border=0>
Ha igy csinálod , akkor nem kell a pozitivot kimarnod , hanem csak a héj vastagságát kell leszedned , a ragaszkodsz a két jeles nyomo szerszámhoz .

000000000

Csak akkor, ha csak az egyik oldalnak kell a méretpontosság.
Ha a külső és belsönek is van pontossági igénye akkor nem elég csak vákummal beszívni.
Egyébként csak negatív sablonnal sok törzset, szárnyat csináltam (hagyományos formájút), de most már eltolódtam a katonai tipusú (turbinás)gépek felé és itt már sokmindent csak külső-belső pozicionálttal tudok megvalósítani.

3vv2btrhv

Értem , mikor lessz kép a gépedröl ??

000000000

Sok alkatrészt nem lehet minden esetben úgy elkészíteni, hogy a külső az mindenhol egyformán vastagabb a belsőnél, sőt legtöbbször még más alakzata is van.  
Neked a fej belsejére itt nincs szükséged.
Nem azt írtam, hogy a fejed!

3vv2btrhv

Persze , az én felhasználásomnál nincs jelentösége a vastagsági türésnek és pozisionak,
nekem most a szinezés a kutatási témám , jó lenne ha nyomtatási modszerrel tudnám élethüen megfesteni a fejeket amiket beszkeneltem .

000000000

A tintapatronokat vezéreld 3D vel.[#nyes]

3vv2btrhv

de gondot fog okozni a gyanta nem egyenletes eloszlása ahol vastagabb ott több rétegben kell a szövetet beleraknod de a pozicioban tartást majd meg kell oldanod , hogy ne vándoroljon el .

000000000

Hát azért ezt már 20 éve csinálom. Ebbe már sok minden meglepetés nem tud érni.
A gyantát karbon törmelékkel és gélco-val kell dúsítani ilyen helyeken.
A pozíciótartás pedig igencsak ismert és kidolgozott eljárás.

3vv2btrhv

Igen ezt akarom megoldani .