Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

5kfiyrw95

Természetesen a belső GND kötést is kimértem multiméterrel

5kfiyrw95

Az előző hozzászólásomat törölném ...[#csodalk] Valamit nagyon elfuseráltam azzal a méréssel . Tegnap megjött az EMI filterem és ma összeraktam az egészet hogy ki legyen végre próbálva a marómotor. Újra kimértem a vezetékeket és tényleg nem ment ki a földelés a motortestre. Szétszedem és  az a helyzet ,ahogy te is irod , belül nincs megcsinálva a földelés. Gyorsan forraszottam neki egy kábelt és most ez megoldódott. Viszont.....Az árnyékolás ami a csatlakozónál   testelni kellene a motorral, műanyag foglalatban van és ez sem találkozik a motor fém burkolatával. Ennek megoldására nem látok más esélyt, mint hogy a csatlakozóban közösitem a 4-es Pinen lévő GND-t és az árnyékolás hálóját . Jó lesz ez igy ?
Az invertert felprogramoztam a motorhoz és bekötötem az EMI szűrőt is. Szerencsére nem veri le a firelét és a motor is szépen dolgozik . Még a 4 -5 méterre lévő rádiót sem nagyon zavarja. Remélem hogy ha már élesben megy, akkor a CNC vezérlését sem fogja piszkálni. Egyébként a motoron belül is nagyon vékony vezetékekkel oldották meg a fázisok bekötését, nem mértem meg de talán 0,5-ös ha lehet[#csodalk]

imike

Általában az árnyékolást csak az egyik végén közösítjük a földeléssel , a frekvencia váltónál .
Az árnyékolást motor felől nem kötjük sehova szigeteljük .
Földhurok alakulhat ki .

imike

Valahogy így mint a képen .

5kfiyrw95

Ok. köszönöm az infót megjegyzem magamnak[#eljen]

d30xhrezp

ÜDV!
Elkészült egy nagyobb Brushless főorsó motorom.
A forgórészt újra kell öntenem ,mert zárványos lett és eléggé remeg.Így nem is tudom teljesem kivezérelni.Fordulatot nem tudom pontosan de szerintem 7-10000ezer lehet.
Még a patron befogót kellene jól kivitelezni,hogy ne üssön.

d30xhrezp

Brushless maró motorok.
Lassan a Kínaiakat kiszorítom a piacról! [#nyes]
A gyári motornak csak 3000 a max fordulata,de elég erős kis motor ,hall szenzoros.

guliver83

4umhue7vh

Nekem is van új fejlesztésem. Hozzájutottam eg precíz csapágyazású ER16-os főorsóhoz. Kapott egy belső forgorészes BLDC motort. A stator egy BMW kormányszervojából származik, kellet új forgórész mert karcsúak voltak a mágnesek. A motor háza egy békebeli szódásszifon reinkarnációja, de nem tud elég hőt leadni, igy ki kell cserélnem valami aszinkron motor hűtőbordás házára.kb 800-900W, 14200rpm, kis fordulaton is jó erős.
Készül a következő, 2db Renault kormánymű motor, összetoldva. 1200-1300W-ra számitok.

ajpwg6jrn

Korrektnek tűnik. Mivel hajtod?

d30xhrezp

Szia!
Jó lett!
Milyen csapágyakat használsz,mert nekem azok melegszenek.
Igaz, sima olcsó csapágy van most benne.Azokat ki kell cserélnem.

4umhue7vh

Olyan Kinai szabályzóval mint ami pixe66 fotóin is látszik,csak ez kapott nagyobb feteket. Valamint 7-8 lipol céllához való 70A modelles szabályzókkal.

4umhue7vh

Igen a melegedés nekem is gondott jelent, nem tudom milyen csapágy van bene ez valami gyári cucc, de 12000 felett rendesen melegszik.Megpróbálom a felfogatását hűtőbordásra csinálni,így talán jó lesz.
Amikor ilyen alu csapágyházakkal próbálkoztam, Ha túl szorosra csináltam a csapágyilleztést, piskosul melegedett, ha meg lazára hagytam, meforgott a házba.Ezután egy zsugorkőtéssel rögzített acélgyőrűbe illesztettem a csapágyat, így már jobb lett.

d30xhrezp

Akkor vízhűtésűre kell megcsinálnom a csapágy részét.
A tekercs nem melegszik.

rokonok

Helló Mindenki.
Na a következő gondolat menet jutott az eszembe.
Mi lenne ha egy 12V-os autógenerátort alakítanánk át brushless motorrá. Ki kell venni a 3 db diódát belőle és vagy csillagba vagy deltába bekötve egy motor driver-ről meg vezérelve. Feszültséget adva a forgórészre mint egy vezérelhető lenne a keletkező mágneses mező.
Kinek mi a véleménye?