Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

PSoft

Múlt héten, három napot voltam -valamilyen kényszerből kifolyólag- belefeledkezve egy vályogfalakkal megáldott családi ház villanyszerelésébe.[#csodalk]
Nahhh, a vályogot egész jól lehetett
Idézkapirgálni
[/b].
Nem akartam a horonymarót megszégyeníteni, többnyire...csak egy kisbalta volt az inasom.
Nm-t ugyan nem mértem, de estefele a csuklómon éreztem valami jóleső bizsergést.[#vigyor2]

4umhue7vh

Honnan tudjam,persze utánna nézhettewm volna gyorsan. Az a lányeg hogy a kinai egy-két kilowattos főorsók 8-10e alatt semmilyen nyomatékot nem adnak le.

svejk

Ha ez így lenne fel sem tudnának pörögni. :)

Jól beállított frekiváltóval, netán ha az még vectoros is akkor azért használható az a kínai motor.
Ha vízhűtéses akkor nem fog túlmelegedni sem

Persze a PM motorok mások, de a P = omega * M-et itt sem kerülheted meg.

Szalai György

Gondolatmenet ébresztőnek szántam a kérdést, nem csak Neked, másoknak is.
De akkor hiába. Nincsenek magvas gondolatok, csak vakon vagdalkozás a levegőben, fordulatszámokkal és teljesítményekkel.

4umhue7vh

Ja, azt hidem majd te megmondod! Tehát akkor, pl egy 1.5KW-os kinai fóorsó alkalmas egy 8-10mm vastag keményfém maróval való vas kapirgálásához, mondjuk 0,5mm fogásokkal?

svager

Nekem a 2kw léghűtéses van.
Az elmúlt kb.150 üzemórában csak acélt kapírgáltam vele( na jó kétszer alumínium is volt)

Általában 6000-9000 rpm. környékén használom és 4 mm alatti szerszámokkal.

Fogásmélység telibe marasnál 0,6 mm,egyéb esetben 1mm.

6000 környékén 1 óra múlva is csak langyos a motor,a hangját meg nem hallom,mivel hangosabb a hűtőlevegő mint a maromotor.

4umhue7vh

Ez lesz a mechanika, kapirgálni talán lehet vele, bár a X-z tengely kapcsolata nem lett az igazi, hiába a 25-40mm vastag alúlap, de majd idővel kijavítom. Egyépként van másik gépem amivel vasat is szoktam kapirgálni, de akkor lecserélem a 2.2-es kinai főorsót egy 600w-os 3600rpm-es szervómotorból átalakított akármire.
https://drive.google.com/file/d/1xBHPdo_iq4OC25wUH_6fagv7T5RKp5am/view?usp=sharing

jau5ccsn9

Amennyit látok belőle az jól néz ki. Az enyém is mozgóasztalos lesz, ha elkészül még életemben. Van róla videó munka közben?

4umhue7vh

Nincs videó, mert nics még kész. 2 éve szereztem a vázat, 3 nap kellene hogy végre működjön, de most 2 hétig nem tudok vele foglalkozni. Majd szét vet az ideg![#vigyor]

jau5ccsn9

Azért ha elkészül, megoszthanál róla 1-2 videó/képet...

000000000

4 mm maró, közepes keménységű acélba telibe, 0.6 mm fogásmélység, 300 mm/min előtolás. Ehhez a forgácsoláshoz csak 36 W hasznos teljesítmény kell, valószínűleg a marómotorod üresjárati P-je is nagyobb ettől, így valóban csak "langyos" lesz.

4umhue7vh

Persze, lesz videó, meg kép is, csak müködjön végre! Az első munkája egy rendes tartókonzol lesz a marómotorhoz, meg egy új mozgó lap a Z tengelyhez, mert a mostanit egy szétfúrkált szemétből csináltam.

4umhue7vh

És mi a helyzet 8-as maróval? modjuk 4000-4500 korüli fordulaton? Csak mert én hasonlót hoztam fel példának.

jau5ccsn9