Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

d30xhrezp

Ez szerintem meggyőző videó.

svejk

Igazad lehet!
Meg is néztem gyorsan, az én autómban is normál üzemben 8500-at forog.

Mondjuk ez még messze van a 24 ezerhez, általában a normál csapágyazás 10 ezer felett válik kritikussá.

000000000

állandó mágnesű felépités kissebb befektetés is elég még nem kell külön áram az alap mágneses térhez amihez külön energiát emészt fel hatásfokba leirható ami az önhordozó energia eszközöknél a legfontosabb tényező...

d30xhrezp

Természetesen értem,hogy nem ideális maró motornak...
Eleve, csak arra lett volna a válasz,amit rokonok fórúmtárs felvetett.Ha Ő még nem látott ilyet,a gondolata eleve nagyszerű csak fázis késésben van :).Én pedig csak megakartam mutatni,hogy már van ilyen és ezen már felesleges agyalni.Aztán mindenki arra használhatja amire gondolja.

000000000

E-biciklire irtam....

4umhue7vh

Ezt nem jó embernek írtad![#nyes] Kifelyezetten siemens gűlölő vagyok, biztos vannak minőségi ipari termékeik, sinumeric, simatic, stb. Ja ezek mégsem, majd veszek egy mosógépet, jó drágán 1 év 3 napra.[#zavart2]

4va4kwi

Sziasztok

Milyen tapasztalataitok vannak a kinai 2.2kw-os főorsokkal?
Melyiket szabad megvenni? vizhűtés léghűtés hány csapágyasat stb.

ajpwg6jrn

Én csak általánosan kérdezem. Mihez kell 10000 RPM feletti fordulat, ahol nagyobb akár kW-os teljesítmény is kellhet?
Egyélű marókhoz vagy mihez kell? (Acélhoz és aluhoz tudtommal nem ideális ez a magas fordulat, de lehet rosszul tudom.)
Gondolom normális fémmegmunkálás sem 2-3 mm átmérőjű szerszámokkal történik.

dtb

Mit akarsz vele késíteni?
Fához, nem fémhez nekem 1,5Kw van, 4 csapágyas vízhűtéses, bőven elég.

4umhue7vh

Igazából a KW-ok azért lennének jók, hogy fúrni is lehetsen, esetleg pár százas fordulaton, vasat, felsíkolni a Szintén vas asztalomat stb. Azután jöhet az alu, 20 ezres fordulaton 10-12-es maróval, centis fogásokkal.[#nyes]

4va4kwi

Vas, alu, műanyag, réz, saválló.

Igazából nem kell nekem a nagy fordulat. Keményfém vagy lapkás szerszámal a 10K tartomány szoba jöhet.

ajpwg6jrn

Pár százas fordulaton meg nem sok teljesítményük van a névleges 1,5 kW-os kínai főorsóknak. (Szóval valamit valamiért.) Na mindegy, nem akarok belevakogni, csak sokszor nem értem ezt a magas fordulatú főorsó dolgot.
Egy gyári CNC Nx10kW-os főorsója rendben van hogy forog 15-20-et és brutális előtolással hasít a fémekben, de hobbi gépeknél szerintem sokkal gyengébbek a mechanikák.

4umhue7vh

Az a baj hogy pár ezres fordulaton sincs erejük az 1,5-2kw-os főorsóknak. Szerintem 6-7kw lehetne elegendő hogy vasat is lehetsen karirgálni, kissebb fordulaton. A Brushless motoros faragványaim, 2-3 ezres fordulaton is elég erősek,ezért akarok csinálni egy 2kw körüli teljesítményűt, ha 12-14 ezret forog az már jó.

Szalai György

"vasat is lehetsen karirgálni, kissebb fordulaton"
Ahhoz hány Nm forgató nyomaték kell?
(Elég csak körülbelül.) [#vigyor2]

jau5ccsn9

És milyen merev mechanika? [#conf]