Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

d30xhrezp

Értem,köszi![#eljen]

4umhue7vh

Ez is, és a szenzoros kivitele is korrektül mülödik, és patkolható,akár nagyobb feszültsére is. Rendes fetmeghajtás van benne, N-es fetekkel. Nekem 80v 54A fetek vannak benne,a söntellenállásra egyszerüen csak ráforrasztottam egy db drótót.[#vigyor]
https://www.ebay.com/itm/12V-36-500W-DC-Brushless-Motor-PWM-Control-Controller-Balanced-BLDC-Driver-Board/192178131644?hash=item2cbeb592bc:g:cI4AAOSwlndZC-5R

Vagy ezt használom még:
https://www.ebay.com/itm/Red-Brick-70A-Brushless-ESC-with-5V-5A-UBEC-for-helicopter-airplane-quadcopter-I/352252611884?epid=28014013438&hash=item5203e44d2c:g:9zcAAOSwXf1aV2NS:rk:1:pf:0

s7manbs8

Érdekes az a kis kondik, hogy bírják a sok ampert ? Egyáltlaán táplálni normálisan, anyni ampernél nem ártana pár ezer mikró ...

4umhue7vh

Igazából a kondik is ki vannak cserélve,160v 470Mic És a vezérlés tápja is le van vállasztva mert 48v-ról használtam, de nem próbáltam iszonyatos Amperekkel terhelni, nem volt még rá szükség.

4umhue7vh

A végleges és az eddígi legjobb tekercselésem, 8menet 2x1mm huzalból. A vártal ellentétben, a 6 vékony szálas megoldásnál, a menetszám csökkentésével egyre gyengébb és lassab lett.[#conf][#conf][#conf]Valamiért nem akarta a szabályzó erőltetni. de most hogy a keresztmetszet 3x nagyobb lett, a skin szite nem változott semmit, 6mm körül van mindkét tekercs összkerülete. (persze biztos van erre megfelelő számítás)  Lényegesen jobb lett. Folyamatos terhelésnél, 24v-on 25-26A az áramfelvétele,de ezzel még nincs vége. Rájőttem hogy a szabályzóm gagyi 1-2 ezret úgy visszaenged a fordulatból (pici terhelésre is) hogy men csinál semmit, valószinűleg kel rá új szoftver, vagy programozni kell,ha lehet.Ennek utánna kell nézzek, mert nem tegnap csináltam ilyet, Régebben mikor Quadcoptereztem volt egy két szoftver, Pl. a BLheli,SimonK,stb konfigurálható esc upgrade , meg lehet vadítani vele az olcsó szabályzokat is.

uferi

Picit "ástam" az első linken láthato BLDC vezérlő után (JYQD_V6.3E1) után, végül sikerült adatlapot találni az IC-hez, az angol nyelvü verziót csatolom, mivel a kínai az fárasztó. [#rolleyes]

http://m.german.brushless-dcmotor.com/photo/brushless-dcmotor/document/11756/JY01_V3.5_2018-English.pdf

A panelen amint látható egy LM339-es IC található baloldali sarok közelében (14 lábas IC függőlegesen ami 4 daram komparátor 1 tokban), tehát a gyártó által ajánlott kapcsolás (Hall szenzor nélküli verzió, ahol a pillantnyi nem használatos 3. tekercsen induklált feszültség fogja vezérelni a soron következő fázist).

A megjegyzésem az lenne, hogy a söntellenállást nem kellen dróttal átkötni hanem mondjuk egy ellenállásosztóval leosztani, vagy próbálgatáshoz egy potit bekötni (mert ugye a háztartásban a 16 Amperes biztosítékot sem helyetesítünk 100-as szeggel bizonyos okok miatt! [#kacsint]).

Minden jót, üdv.,
Feri

4umhue7vh

Köszi az adatlapot.Egyéként egy hurkot forrasztottam a söntre, kb 30 Ampernál letilt.
 Megkerestem én is az modelles szabályzóm adatlapját, gyárilag 2-4 mágneses belsőforgorészes motorhoz van beállitva. [#vigyor] Van lehetőség 10-14 máneses külső forgórészes motorra átállítani. Lehet kezdhetem előlröl a tekercselést.[#vigyor]
Nem sok jót olvastam erről az esc-ről, van aki használhatatlannak jellemzi, de firmware frissitéssel jó lehet,

4umhue7vh

Ezzel a  JYQD_V6.3E1 cuccal, kis átalakítás után. Meg lehetne forgatni a haszontalanul kallódó AC szervo motorokat. Ez lesz a következő projektem.

4umhue7vh

A szabályzó állítgatása nem sok eredményt hozott, mindössze 7-800rpm valtozást észleltem. Tekercseltem még egyet, 2x 1.3mm huzal 7 menet, terhelve 24V, 32A, 11e körüli fordulat. Ez volt a kitűzött cél. Sikerült![#vigyor] Az előzö fordulatszámméréseim tévesnek bizonyultak, csak 7-8e körül voltak.

000000000

Modellező bldc motoroknál tudja valaki pontosan ezt az értéket mit jelent?[#wilting]
KV(rpm/v): 1250

10v dc 12500rpm?

blcd motor

pcb maráshoz keresek ki méretben megoldást 30..50E/rpm!

Devecz Miklós

Meg is adtad a választ. [#wave]

000000000

köszi az ámmment![#vigyor]

d30xhrezp

Üdv!
Hogy ne keljen kézzel tekernem a brushless maró motort,össze raktam egy tekercselőt.
Első próbára úgy látom jó lesz.
De még egy forgató is kell,hogy teljesen automata legyen.

svejk

A végén beszorult a macska farka? :)

d30xhrezp

Á dehogy,sokkal egyértelműbb a dolog, egy léptető motor nyávogott a telefonba.
[#taps]