Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

Kristály Árpád

Halihóóó

Hogy mik vannak....[#worship][#worship][#worship]

d30xhrezp

Nagyon jó lesz![#eljen]
Ma megmértem a fordulatszámot egy arduinos RPM-mel.
Kicsit csalódott vagyok,mer nem mért csak 1800-at.
Most nem tudom,hogy a mérés rossz,vagy nem vezérli ki a teszter teljes fordulatszámra a motor meghajtót.[#nemtudom]

4umhue7vh

A hang alapján többnek saccolnám.

4umhue7vh

Most hogy mégegyszer megnéztem a videót, nem tűnik olyan eszeveszett nagynak a fordulat.Próbáltál a légrésen változtatni?

4umhue7vh

Van egy másfajta tekercselési módszer. Nem a négy egymással szembem lévőt tekered 1 fázisra, hanem a 2 egymás mellet lévőt ellentétes irányba, azután ugyan azzal a szállal a vele szemben lévőtket. A lényeg hogy a szemben lévők 1 irányba legyenek tekerve. Így egy impulzisra 2x annyi utat tesz meg a forgórész, azt hiszem. :)

4umhue7vh

A 2. 3. képet nézd.

ebalint

[#eljen]

Milyen mágneseket fogsz belerakni?

d30xhrezp

A légrést próbáltam,nem nagy változást mutat a fordulatszámba. De ez már így marad,mert ki van öntve műgyantával a tekercs. Majd csinálok másikat.
De még megpróbálom erősebb tápról,mert most 12 V-os NI/CA akkuról megy.
Köszi az infókat!

4umhue7vh

Van 8db rossz kis motorom azokból szedem ki,6 db kis mágnes lesz pólusonkènt.

d30xhrezp

Ma megnéztem egy aszinkron motor fordulatszámát az arduinoval. 1350-es fordulat van rá írva. Az arduino a felét mutatta. Ezt kijavítottam,így a BLCD motor 3500-at forog.
Ez nekem most megfelel,hogy alut megpróbáljak vele marni(kapirgálni),hogy -hogy bírja.

4umhue7vh

Ha a következő motort úgy tekered meg ahogy írtam 7000 lesz a fordulat. Ha most nem melegszik, akkor a menetszámot is csökkentheted,vagy,és a 3 szál huzal helyet négyet is használhatsz. Fog az 10 000 felett is forogni. A gravirozáshoz nem árt a nagyobb fordulat.

A mágneseimet nem egyszerű berragasztani a helyére, ezért rendeltem a kínaiaktól olyat ami jó ide, így pár hetet csúszik a projekt.

Karácsony Sándor

Valóban Dr Ralf Okon nagyon mélyen beleásta magát a BL motorok  
lelkivilágába.Sok energiát fektetett a mérésekbe ,próbákba éa publikálta is ezeket.A sok adat azért megtalálható Powerditto oldalakon szerencsére.http://www.powerditto.de/motore.html
http://www.powerditto.de/motore.html

Karácsony Sándor

A diagrammok http://www.drivecalc.de  progival készültek.Ez is
jó kis oldal.

ANTAL GÁBOR

Van egy skandináv oldal ami még jobb .  Nemcsak a fogkoncentrált  BLDC motorokat taglalja hanem mindegyiket
  ( majd rákeresek és elküldöm )