Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

4umhue7vh

Egyépkét még autok ABS motorja is jó, ezzekkel is tele a MÉH telep, Föként a prémium katégóriás járgányok lökik ki magukból.[#vigyor]

s7manbs8

POnt egy hete körül járt nálam a haver, aztűn épp említettm is neki, hogy valamit kezdeni kéne ne fogja a helyet, úgyse lesz már abból lézer nyomó. :) Úgyhogy bontás indulhat. :)

s7manbs8

Amúgy ezeket kiegyensúlyozod ? Nagy fordulatnál már nem mindegy azért, menynire vibrál az egész.

ajpwg6jrn

Ha az is kell hogy nagyobb nyomatékot tudjon, akkor én nagyobb átmérőben gondolkodnék, esetleg 2 db ilyen motor hossz irányban összefűzve. Én úgy indulnék hogy meghatároznám azt a fordulatszám tartományt, amire szükségem van.
Illetve a szükséges teljesítményt azokon a fordulatszámokon, amiken dolgozni akarsz --> ebből következik hogy minimum mekkora forgatónyomaték kell.
Majd ha ez megvan, akkor keresnék neves gyártók által gyártott szervó motort, ami tudja ezen paramétereket.
Ha ez is megvan, akkor google segítségével keresnék róla szerkezeti metszetet vagy adatlapot, bármit, ami jó lehet kiindulási alapnak.
(Egyébként tetszik az elszántságod, szóval csak így tovább. A kísérletezgetéssel is rengeteg tapasztalatot lehet gyűjteni és sokszor így áll össze a teljes kép.) [#eljen]

4umhue7vh

Most jött el az idő hogy valahogy ki kellene egyensúlyozni, csak még nem jöttem rá hogyan.[#conf]

s7manbs8

Fel kell tenni a  mérőpadra és bemérve ahol kell neki egy kis bemarás megejteni. :)

4umhue7vh

Régebbem tekercseltem át AMK AC szervokat egy 500 és egy 750w-ost, ez egyiket mai napig használom, adott volt ez a ER25 főorsó nem akartam meghajtani szíjjal, vagy hozzátoldani egy 20-25cm hosszu motort, ezért születet meg ez.Még 1 tekercselést megprobálok, de először ebből le veszek 2-3 menetet a ha igy sem telítődik a vas PL, 28v-os tápnál, akkor bátran levehetek még két menetet vastagabb huzal mellet. Ha mégis sok visszacsippantok a tápbol egy kicsit és kész. Szerencsére 18-28v kozött állítható tápjaim vannak.
Egyépként az volt a szopás oka, hogy pár éve tekercseltem néhány hasonló motort, és azt hittem tudok mindent fejből, de nem.[#nemtudom][#nyes]

4umhue7vh

Körülnéztem, de nem látom sehol a mérőpadom! [#csodalk][#vigyor]

Rabb Ferenc

d30xhrezp

Szia!
Nagyon jó![#eljen]
Egy kérdés,ha kevesebb mágnes pólust használsz,az nem befolyásolja a fordulatszámot?
Én 8db. mágnes raktam bele és elég jól pörög.
Még valami,a vezérlők mérik,hogy milyen motort raksz rá és ahhoz igazítják a kimeneti áramot? Mert próbáltam autó generátorral,azzal is ment meg különféle tekercselt motorokkal is.
És még le is tilt ha valami gond van a motorral.

svejk

Ügyes!
Vagy húsz éve halogatom egy ilyesmi szerkezet építését.
Ritkán kell, de akkor jó lenne azonnal.
A tekercselő ismerős meg pont akkor nem ér rá...

4umhue7vh

Jó lenne egy ilyen cucc,de most ezér az 1-2 motorért nem szeretnék még ebbe is beleállni.[#vigyor]

4umhue7vh

Nem feltétlen jár fordulatszám növekedéssel a kevesebb mágnes, a tekercselés módja sem mindegy. (ABC, LRK) Az én motorom 7 imulzus alatt tesz meg egy fordulatot, a lentebb lévő képen látható (LRK vagy DLRK)tekercseléssel, de (ABC) tekercseléssel (mint ahogy a te motorod készült) 14 impulzus kellene 1 fordulathoz. Azért ne álj neki áttekerni mert azt hiszem a 8 mágneses motor nem müködik LRK-val,csak ABC-vel,  10, 14 mágneshez, 12 tekercshez biztos jó.

A vezérlőnel visszacsatolása van,  figyeli a tekercsekben keletkező indukciót,fordulatot,áramot. Ezért nem tudtam kinyírni a rossz tekercseléssel.

4umhue7vh

Közben leszedtem 2 menetet, erösseb és gyorsabb lett, és még mindíg alig melegszik. jó lesz az a 10 menet 8 szál dróttal.
Már telibe 2mm mély Fogást tud aluba, 12-es 3 élű maróval, de a gépem nem nagyon őrül neki.[#vigyor]

guliver83

Milyen vezérlőt használtok ezekhez a motorokhoz amit építetek?
Esetleg valami típus esetleg link?
Köszönöm!
[#eljen]