Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

4umhue7vh

Azt hiszem rájöttem mi a baj! Ezzel az elrendezésselés tekercseléssel probálkozok, csak én mindhárom startpontot egy iránybe kezdtem tekerni, a képen a B start ellenkező irányba van.[#falbav]

4umhue7vh

Itt talán jobban látszik.

s7manbs8

Ha nem jó irányba van tekerve, az nem OK. :) Nem csaoda, ha nem akar menni avag a szabályzó is érzékeli, hogy valami nem OK.

4umhue7vh

SIKER!!! Nagyon vadállat lesz! Most a kísérletek miatt 1 szál 0.5mm huzallal van megtekerve 18menet szegmensenként, 28v-ról 12700rpm, ha kesztyűbe leterhelem 9-11 Ampert vesz fel. Az eredeti elképzelésem, és az első tekercsekésem is, 6 szál 0.35mm huzal volt, 15 menettel, ezt újra megpróbálom.

s7manbs8

Ilyen tekerhető motort hol lehet szerezni, lehet nekem is kéne tekergetni egy kicsit. :)

4umhue7vh

A forgórészt én csináltam, a vas egy Suzuki hűtőventilátor kefés motorjának a forgorésze. Sajnos van vele munka, ki kell esztergálni a közepét, mert csak 8-as furat van benne, ha szükséges kell valami csapágyhátat is kialakítani,
A mágnesek az ebay-ről vannak 25x10x3mm 14db.
Késöbb rakok fel videót és képeket.

guliver83

Közepes mérető vasat ilyen motorból lehet kitermelni !

ANTAL GÁBOR

Talán éppen te linkelted a power crockó utódját.  Mielőtt nekiállsz tekerni néz meg a szisztémát    Pl AbC stb ahol a kisbetű az ellentétes irányt kódolja .  Korábban linkeltem a skandináv oldalt    ( nézz utána )   Nagyon korrekt

s7manbs8

Ez nem valami nyomtató félében van, mintha egyik nejlon szatyromban lenne valami ilyesmi a többi kis léptető közt.

s7manbs8

PSoft

De igen!

Fekete lézeresekben találsz jó eséllyel hasonlókat.

s7manbs8

Ne is mondd, egy haverom x éve idehozott egy lézer nyomtatót, hogy majd nekem jó lesz az , persze úgy, hogy egyébként rossz volt.

Na, azt azóta sem piszkáltam, de most hogy mondod, úgy rémlik a színe is fekete, lehet az lesz benne az az egy alkatrész, ami pont kelleni fog most. :)

PSoft

Akkor hajrá...ess neki!:)

4umhue7vh

Megtekercseltem 6x0.35-ös összesodrott huzalból, 14 menet. Erősebb lett, de még lehetne rajta javítani, melegedés semmi,terhelve sem. Ha nem fogyott volna el a drótom, megpróbálnám 8x0.35 huzal 9-10 menettel.

4umhue7vh

Tehát, er25 főorsó kb 4-500w-os bldc motorral, de ezt nem hagyom ennyibe, simán kell tudnia 7-800w-ot. Ez lesz a videó ha egyszer feltöltödik:
https://youtu.be/6zJBSp7MjM8