Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

d30xhrezp

Köszönöm,akkor az enyémmel se lehet gond.
De majd nézek olyat,ami bírja a 24v-ot.

4umhue7vh

Ezzel próbáltam grevírozni, 12mm mélyen 6-os szárú tűvel, pár óra múlva elkopotta szerszám és kigyulladt a forgács, 54000rpm 2400w :)

d30xhrezp

Az igen!Attól a teljesítménytől nagyon távol vagyok.[#csodalk]

4umhue7vh

Bocs, csak 48 ezret pörög,

ebalint

rekw74z

Mit tapasztaltatok kb. hány %-ot esik a fordulatszáma ezeknek a motoroknak terhelés alatt? Hajó modellbe keresek ilyen mocit , de a KV adaton kívül más adat nem lelhető fel.
Köszi.

d30xhrezp

Szia!
Most megnéztem a gyári motort.
Kis fordulaton meg tudtam állítani papírral fogva.
Max fordulaton nem tudtam úgy megfogni,hogy érezhető legyen a visszaesés.De ez semmi számszerűséget nem tükröz.
Szerintem ha megfelelő teljesítményűt választasz nem lehet gond egy hajóban.
Mellékelem a motor papírját.Hátha segít valamit.

Csuhás

Mérted a fordulatszámot vagy csak egy számított érték?

Furatköszörű orsót pörgettem ennek éppen a felével, de úgy fütyült mint egy gázturbina, és a lapos hajtószíj már alig tudott bekanyarodni a szíjtárcsán. Szóval egy vékony tengelyen egy ki tudja mennyire kiegyensúlyozott patron befogóról nehéz elhinni ezt a fordulatszámot.

Kristály Árpád

Halihó Mindenkinek!

Nekem volt egy ilyen kis mocim, mely motorcsónaknak lett használva...
Még a Varsától vettem, volt egy köpeny rajta a két végén gumigyűrű és két csatlakozás melyen keresztül ment a hűtővíz, de szerintem ezt két félből is meg lehet csinálni, beleesztergálni a gumigyűrű nútját és összecsavarozni

Üdv.: Árpád[#worship]

PSoft

4umhue7vh

Nem, nem mértem számitott, megadott, érték, de közel lehet a valósághoz. Nen ipari felhasználása szántam, csak játék.

4umhue7vh

Az én kék motoromat is csak vízhűtéssel lehetet használni, még terhelés nélkül is felizzott.

rekw74z

4umhue7vh

Elkészült a forgórész, még a mágnesek nincsenek benne. A kis motor mellete 150w körüli 12500 a fordulata, a cél: 600-700w és 12000rpm elérése.

B.Zoltán

Jól néz ki.[#eljen]