Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

frkdv6dyr

Kicikínaitól lerendelem a kuplungot is egybe a motorral meg a vezérlővel, biztos ami biztos. Amikor minden megjön na majd akkor még egyszer átgondolom.

ce2s84jij

Üdv mindenkinek.
Tesztelés céljából ki akartam próbálni az RC alkatrészeket. Összekötöttem a tápot ESC-t és a motort. Azt mondta beep-beep-beep és a motor nem mozdult.
Az volt az elképzelésem, hogy ennek így működnie kell ha csak alap szinten is. Utánaolvastam és mindenféle szervotester, receiver meg mifene kell hozzá.

A kérdésem. El lehet valahogyan indítani a motort csak a táp és az ESC segítségével? Át lehet hidalni a többi alkatrészt?
Köszönöm.

rbbhbyvfs

Kell neki egy PWM jel, az impulzus szélessége adja a fordulat alapjelet, ha ez nincs, akkor áll a motor.
Legalább valami ilyesmi:
http://www.sentex.ca/~mec1995/gadgets/servo4.gif" border=0>
vagy ebayen nézel hasonlót fillérekért.

keri

1-2msec közötti impulzus szélességgel, 50-200Hz ismétlési frekvenciával, tudod meghatározni az ESC által leadott teljesítményt százalékban.

Ha nincs ez a jel, akkor az ESC nem fog elindulni, sőt felprogramozni sem tudod.

A lenti kapcsolás tökéletes, a szervó teszterek is pont ilyenek belülről.
Én próbához a PC printer portjával generáltam a fenti jeleket, aztán most egy PIC van felprogramozva a célra, mert ahhoz nem kellet építeni semmit :)

000000000

Helló!
Esetleg a pic-be írt progit és a kapcsolást elkérhetem? 1 hete szenvedek vele, de használni még nem sikerült. Most rendesen táv+ vevővel megy
Előre is köszi, üdv: András

guliver83

Átnéznél az Elektronika oldalra, te is mint programozásban járt, megoldható a dolog?

keri

Googlen tucatjaval talalsz, de ha pont az enyem kell, ezen ne muljon, letoltom neked a chipbol
Pickit2 demopaneljara irtam, asszem 12f683ra.
Csak egy csatlakozot kell ratenni, mert a tap tul messzi van a jel kivezetesektol. Tapot is az esc tol kap.

keri

Amugy a Mach tudja vezerelni kozvetlenul is az esc-t.
Pwm foorso vezerles, 50% minimalis kitoltes, 500hz..asszem de a freki nem biztos. Probaltam, mukodott.

keri

Kristály Árpád

Halihó Z.J.
Modellező boltban kapsz ilyet Servo adjuszter néven ha jól emlékszem...
Árpád

ce2s84jij

Köszönöm Neked is és az előtted hozzászólóknak is a segítséget. Úgy tünik ezt egy kicsit elhamarkodtam.

000000000

Köszi, meg is rendeltem!

000000000

Én is a netről szedtem le 5-6 ilyen progit, de ez okozta a szívásom nagy részét. Ezért gondoltam, hogy elkérem! Időm sajnos nem sok van a gépnek meg dolgoznia kell. Azért köszi! Rendeltem egy gyárit.

d30xhrezp

Üdv!
Neki fogtam egy brushless maró motor készítéséhez.
Egy a képen látható 80A-es meghajtóval szeretném hajtani.
Van valami számítási képlet ehhez a motortekercseléshez?
Vagy csak próbálgatással tekercseljem meg ,aztán majd kiderül,hogy jó lesz-e?
Valaki tekercselt már ilyen motort?