Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

000000000

Egyébként a nem megfelelő típustól eltekintve a koncepció helyes? PC táp -> BLDC vezérlő -> BLDC motor

s73tgf9vg

Igen, elindítani a BLDC-t ennyi, rákötöd a tápot a vezérlőre, arra a motort, meg kell még hozzá egy http://www.ebay.com/itm/Consistency-Master-Servo-tester-3CH-ECS-speed-controler-Power-DC4-8-6V-TR-/181297735872?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item2a362fe8c0" TARGET=_fnew>"servo tester".
Ha a motor vezérlőn nincs 5V kivezetés (BEC) akkor még kell mellé egy 5V-os táp is (persze a PC-n ez is van, de egy BEC-es vezérlő kényelmesebb).
A pumpa nem hajtaná meg a csiszolót, nem ír adatot a légszállítás követelményéről, de az tuti kevés hozzá Egy kocsi kereket 10 perc alatt fúj fel, pedig abban nincs sok levegő :)

000000000

Hát egy változtatható frekvenciájó TTL kimenető impulzusgenerátort még valahogy csak összehoznék  
[#nevetes1] , de a levegős kezd szimpatikusabb lenni, csak "ócsó" kompresszort találjak hozzá.

frkdv6dyr

Tudja valaki, hogy ennek az elképzelésnek mi lett a vége?

http://www.imgserv.com/images/2014/06/27/oR1GUkZ7vb.jpg" border=0>

http://www.imgserv.com/images/2014/06/27/lwIRa2.jpg" border=0>

000000000

Az enyém hasonló megoldás és működik.

keri

Gondolom működik.

Én a motor eredeti tengelyét cseréltem ki egy ER11-es befogóra, az is működik, de az eredeti csapágyak és alaplap nem elég merev, szóval ha komolyabb dolgokra kell, akkor mindenképpen érdemes rendes fortunát csinálni rá.

A motor amúgy még csak nem is melegszik nálam.

000000000

frkdv6dyr

Négyszögletes anyagból gondoltam kimarni, esztergálni. Kérdezni is akartam a hűtés igényét. Lenne valakinek még fotója esetleg videó? Persze ha lehetne megnézném élőben is :) időnként felkerekedem. Például jövőhéten hétvégén Békéscsaba-Pécs vonalon közlekedem Szeged-Baja útvonalon, de mehetek Kecskemét fele is.

frkdv6dyr

Azt viszont áruljátok el, hogy milyen motorral dolgoztok. Kinéztem egy párat, de a működő dolgok olcsóbbak mint a kísérletezés.

ce2s84jij

Üdv mindenkinek.
Mennyire lenne életképes egy mini marómotor? ER8-as szár, két 6000 (608?) csapágy, BLDC RC modellek részére. Elsősorban 1/8" szerszámokkal végzett gravírozó munkákra, reliefek befejező símító fogására, stb. gondoltam használni. A marni való anyag maximum fa lenne.
Köszönöm.

000000000

Ha olvasgatnál is néha, akkor már én is írtam, hogy ilyen összeállítást használok 3 éve hibátlanul.
Minek erőmű pár watt megmunkáló teljesítmény miatt?

ce2s84jij

Persze, persze, olvastam az írásodat. Éppen azért kérdeztem rá egy még minimalisztikusabb megoldásra az ER8 szárral.
Lehetne tudni a megoldásodról valamit részletesebben? Ahogyan "nyarfa" is kérdezte, milyen motort használsz? Milyen csapágyakat (C és P értékek, stb.)? Hogyan kötötted össze a motor tengelyét és az ER szárat?
Köszi.

w0hgtwf3w

Ha az előző válaszból nem jött volna le, akkor természetesen igen. Az ilyen marások teljesítményigénye nagyon kicsi.
Kis proxonnal évekig eldolgoztam.  

000000000

Ha visszaolvasnál, azt is megtudhatnád.