Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

4umhue7vh

Jó ez az oldal, csak azt nem értem miért 1 szállal tekercseli a motorokat? Próbáltam egy 4 szállal tekercselt gyári motort 1 vastaggal megtekerni, siralmas volt az eredmény. Neki miért jó?

Karácsony Sándor

Köszi.Jók ezek az elméleti méretezőprogik.Kiváncsi lennék rá, hogy a gyakorlatban használt motorokkal igazolhatóak-e az értékek . fordulatszám, teljesítmény,hatásfok ....

d30xhrezp

ÜDV!
Össze férceltem egy kis Frankestein motort. [#kacsint]
DC 12V-os volt.Áttekerve 3*0.34-es vezetékkel,és kapott 3db.
csúszó gyűrűt+ egy másik motor kefetartóját és brushless vezérlőt.
Mint hallani nagyon pörög,de a csúszó csapágyak nem bírják.
Melegszik és berezonál. Majd kap két kis csapágyat.
A cél egy nagyobb dc motor átalakítása.

ebalint

[#eljen]

Jó hangja van.

4umhue7vh

Szia! Nem nézted mennyit forog?
A mágneseim nem jöttek még meg, ezért áll a projektem.

d30xhrezp

Szia!
Még nem néztem,mert ahogy hallani nem egyenletes a járása.
Megpróbálom kicserélni a csapágyakat és utána megmérem.
De szerintem gyorsabb mint a másik motorom.

hbu024rkw

Sziasztok!
Tudnátok segíteni,hogy mi lehet az ára ennek a  kefementes,belső hűtésű nagyfrekis GMN orsómotornak?
Vadi új!
Ebay-en felújítottat találtam csak 3000USD-ért.
Én az új ár töredékéért illetve a legjobb ajánlatér odaadnám![#kacsint]

designr

50 ezer az ajánlatom és ahogy látom az enyém a legjobb szóval viszem a motort..[#lookaround]
Az önös érdekeimet félretéve azt javaslom hirdesd meg a szerszámpiacon is.
itteni fórumot sok iparos emberke figyeli akik talán tudnak ezért a profi motorért reális árat fizetni.
Ha saccolni kellene itt a fórumon 90-110 ezertől többet nehéz kapni érte..ez nem a motoron hanem a hobbisták pénztárcáján mulik..

hbu024rkw

Köszi a tippet,megpróbálom!Van egy 1000Euros ajánlatom...Akkor lehet el kéne fogadnom[#rolleyes]...

s7manbs8

hbu024rkw

s7manbs8

Azt nem láttam, bár attól még lehet rossz is, mint bármi. :)

d30xhrezp

ÜDV!
Egy újabb kis motor. A fordulatszámot arduinoval 14500-ig tudtam mérni,de még ment feljebb. Még nem tudom,hogy miért nem mért tovább. Ez már jó lesz gravírozásra.

4umhue7vh

Sziasztok!
 Néhány hete nekiálltam egy BLDC főorsó készítésnek, raktam is fel akkor néhány Képet. Közbe megjöttek a mágnesek, összeraktam a motort,de valahogy nem az igazi, A modellezős szabályzó el sem tudja indítani, az ebay-n kapható  (12volt-36volt 500w sensorless brushless motor controller) nagy nehezen elindítja, de a teljesítményéhez képest nagy az áramfelvétele, a fordulat sem megy 7000 fölé.Már egy pár tekercselésen túl vagyok, változás semmi,Egy szakértő véleményere lenne szükségem. A kérdés az lenne, hogy a túl kicsi légrés okozhatja e a problémát? A kis motoron, amiről koppintottam 0.3mm légrés van ennyit csináltam én is. közbe megnéztem egy az enyémtől is nagyobb motort, ott 0.6mm rés van, de ez gengébb feerit mágnesekkel van szerelve, ha ez számít.