Encoder használata

Indította gaben, 2024 április 09, 16:29

Előző téma - Következő téma

s73tgf9vg

Köszönöm a válaszokat, lesz mivel bíbelődjek, ha van valami eredménye megint írok.
Tibor jól mondja, elég jól ismeri a vezérlőt, én is alkalmaztam néhány módosítást az áramkörön, amit ő javasolt.

000000000

Sziasztok!
Találkoztam egy kis problémával egy Régi típusú vágógépnél az encoder ami segít kijelezni a tolólap és a kés távolságát az csalni kezdett kb 3 centimétert ezért ki szerettem volna tisztítani hátha csak poros a vevője de amint lehúztam a burkolatot róla a 11 vezetékből kb 5 levált a nyáklapról és semmi infót nem találtam errel az "IRC 125" típusú encoderről hogy mit hova kéne forrasztani 11 vezetékből 10 vezetéknek 80% osan biztosan tudom a helyét de a 11.-nek nem aki tudna nekem segíteni egy ilyen encoder olcsó beszerzésében esetleg ennek valamilyen javításában azt kérem segítsen Előreis Köszönöm!!!

vyvk7xm7

http://www.larm.cz/pages/larm_html_aj/pdf/IRC120-125gb.pdf" TARGET=_fnew>Az IRC 125 csak a 8mm tengelyméret infót fedi fel. Mi a többi adata?
Kell legalább a fordulatonkénti impulzusszám, hogy másikat találj helyette!
http://www.larm.cz/pages/larm_html_aj/pdf/Accessories.pdf" TARGET=_fnew>Van itt egy táblázat a csatlakozó lábkiosztásáról.

3ztiz2p39

Ha nem tápfesz, akkor bárhova rakhatod, az esélytelenek nyugalmával.

000000000

Köszi szépen közben megoldódott elsőre jó helyre forrasztottam mindent. csak volt a nyákon az egyik jelnél  egy kisebb zárlat :)

btxtzhi26

Üdvözletem Urak !
Nem találok semmilyen adatot a HEDS 6310, és 5310 encoder bekötéséről, ha valakinek megvannak az adatok, kérem segítsen.

000000000

PIN 1: GND
PIN 2: Index  
PIN 3: A
PIN 4: +5V
PIN 5: B

A PIN 1-nél van egy kis karika bemélyesztés a műanyag házon.

t5jvxzhgc

btxtzhi26

Köszönöm  az infót, de ennek egy 10 eres szalagkábel a kimenete. A szalagkábel be van forrasztva az encoder házban lévő alaplapra.

btxtzhi26

000000000

Ja hogy szalagkábeles verziód van, azt nem mondtad csak most, annak ez a bekötése:

btxtzhi26

Köszönöm szépen !

000000000

Sziasztok,

Van egy MSA 6706 típusú lineáris útmérőm. Sajnos a csatlakozó le van vágva róla, és nemtudom a kiosztását. Az első lépés az lenne hogy valahogy kideríteni.
Második lépésként szeretném csatolni LPT porton keresztül PC-hez, vagy mach3-al vagy egy DOS-os progival (PCDRO) val szeretném olvasmi a jeleket.
Az illesztést hogy érdemes megoldani, hogy zavarmentes legyen?
Előre is kösz a segítséget.

Üdv

6x0ud2xg

Küldtem  egy magánlevelet léc ügyben A yahoo miatt a spamok közé is érkezhet

rcxk9dpbt

Valaki tudna segíteni QEDS 9574 jelzésű encoder hanyas felbontású?Bogarászom a netet de..