Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Encoder használata

Indította gaben, 2024 április 09, 16:29

Előző téma - Következő téma

wcsxp0uxa

De ez csak az elmélet , a valóságban lehet vékonyabb is.

s73tgf9vg

Akkor jól számoltam, én az 500 osztásosra írtam az 1000 egyforma részt. Lehet ilyet készíteni huzalszikrával? Vannak 0.1mm átmérőtől vékonyabb elektródák.

Rabb Ferenc

Nem gondolod, hogy macerás lehet ötszáz darab tized milliméteres furatot készíteni, és ezeken egyenként átfűzögetve a huzalt egyenként kimunkálni a rést?

Lapozz egy kicsit vissza úgy a #1042 környékére. Az egy biztosan működő technológia

wcsxp0uxa

Sajnos nem ismerem a dolgot.

PSoft

"Az egy biztosan működő technológia"...volt.:)

Akkor,az enkoder nélküli E240-esekre született az ötlet.
Ma már,lefutott téma,pár db.van még belőle,amit magamnak tartogatok.:)

Ha igény lenne rá,...gyakorlatilag bármikor "feléleszthető" (lenne) a project,no persze,nem egy ötdarabos szériával.:(

s73tgf9vg

Nem kell hozzá furat, nem kötelező, hogy zárt legyen a vége, elég csak bevágni. Láttam, hocs Psoft gyártatott pár darabot, de azt is olvastam, hogy elfogytak. :(

Szalai György

Elképzelek egy kis tárcsát, aminek a széle 0,2mm-enként be van vagdosva egy 0,1mm széles réssel, 0,1 anyag, 0,1 levegő. És kívül nincsen zárt kör, ami összetartaná a kefe szálait. Ez egy sokszárnyú propeller.
Szerintem már a légellenállástól is jelentősen deformálódik, de legalábbis nem marad használható.
Ilyen arányok köteleznek a zárt külső sávra. Elég szűk az 1,7-1,8mm rés, amiben futnia kell.
http://mckgyver.pbworks.com/f/Agilent_Optical_Encoders.pdf" TARGET=_fnew>http://mckgyver.pbworks.com/f/Agilent_Optical_Encoders.pdf
http://www.usdigital.com/assets/datasheets/EM1_datasheet.pdf?k=635098751010554211" TARGET=_fnew>http://www.usdigital.com/assets/datasheets/EM1_datasheet.pdf?k=635098751010554211
Szerintem.

svejk

Nem semmi az elszántságod és ügyességed!!!

És pont van 0,4 modulhoz való is...

No akkor nézzük hol kapható...

Miki2

Ez engem is érdekelne.
A 0.5 modulos fogosztáshoz valóból 2 db legalább.
Persze megfizethető áron.

svejk

O-óóóó...Svájci a cég, akkor nem is biztos hogy kell nekem. :(((

Szalai György

Szoktál Te nagyokat kocsikázni!
A svájci Neuchatel 1225km és 11 és fél óra, hegyen völgyön. Találkozhatsz a Milka tehénnel is. Sajnos Philippe Suchard-al már nem.

Közép Francia országban, Cher megyében, Culan faluban, a Meillant kastélyba vezető úton, a Vicatronic nevű vállalkozás forgalmazza a POSIC termékeit.
1700km 16óra kocsikázás. Jó bortúra lenne.

A POSIC „itt lesz” Németországban, Nürnbergben, (a birodalmi városban) 2013. 11. 26-28-án az SPS / IPC / Drives nevű elektronikai automatizálás és alkatrész nemzetközi kiállítás és konferencia keretében. 4A csarnok, 625-ös kiállító.
Az már csak 840km 7ó 40p.
Sajna a 16. sörfesztről már lemaradtál, de valamelyik Biergarten-ben bedobhatsz egy pofa Hausbrauerei-t, meg egy tafelspitz-et.

Szerintem kicsit nagyobba (kb. 100-szor ekkorában) össze is lehetne barkácsolni. Ennek a lelke egy differenciál trafó rendszer. Az csak egy jó vas, pár méter drót, meg egy kis fekete mágia.
Neked még az sem kell, csak egy gitár hangszedő szerű mágnesmagos tekercs. Ebben az esetben a meghajtásnak és jelkondicionálásnak nem kell a fogaskerék közvetlen közelében lennie.

svejk

A POSIC-tol elég lenne 2 db IS2201, majd én azokat jól elhelyezném, és a szinusz kimenet is jó.

A gitárhangszedő jó ötlet, bár halvány gőzöm sincs hogy néz ki közelről, de majd a barátom talán megmutatja.

svejk

Hopsz, ha gitárhangszedő, akkor mono kazettásmagnó fej is jó lehet, ez még talán van is itthon. [#heureka]

svejk

a magnófej biztos nem lesz jó azt nem lehet rendesen előmágnesezni...