Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Encoder használata

Indította gaben, 2024 április 09, 16:29

Előző téma - Következő téma

279nwbpsa

A nálam lévő cucc nekem úgy tűnik,megfelelhet számodra.
Igaz,a tárcsa furata 6mm tengelyhez való.
Gondolom,ez utóbbit össze tudod valamiképp igazítani azért majd.
Elküldöm a tárcsát meg a kis elektronikai bigyót is.
Add meg a címedet email-ben.

designr

Ha már encoder..hátha valaki tapasztaltabb..Dunkermotor..rásajtolt encoder..kis rézgyűrűn fémtárcsa..Valami okosság kellene hogyan lehet roncsolásmentesen levenni..Mögé nyúlni gyakorlatilag nem lehet.ezért hagyományos lehúzás nem jöhet szóba.Tudom hogy meg lehet csinálni,de inkább tanácsot kérek ne menjen rá az első a próbálkozásra..Köszi.

000000000

279nwbpsa

279nwbpsa

Én úgy tudtam levenni,ugyanerről a típusú motorról a tárcsát,hogy hosszirányban megfúrtam a tengelyt.A végeredmény eléggé kétesélyes,elég egy rossz mozdulat...
Érdekesen(és jó hülyén)van rögzítve az a tárcsa...

wcsxp0uxa

Csinálom a szinkronvezérlőt is szorgalmasan , mivel hazavágtam a nyomtatóból bontott encoder érzékelőt , ezért úgy döntöttem valami mást próbálok meg .
Ugye az encoder kicsi ,a főorsóm meg nagy átmérőjű.
http://maxipack.x3.hu/oldalak/fooldal/encodervagymi.JPG" border=0>
CD lemezt védő lemezből készült 180 réses , 1mm rés kb 1mm anyag.

wcsxp0uxa

http://maxipack.x3.hu/oldalak/encodervagymi.JPG" border=0>

279nwbpsa

És mivel "faragtad" ki?

wcsxp0uxa

A "gravírozó" készülékemmel ,néhány óra alatt ,01mm fogásokkal .(kb 1mm vastag)

279nwbpsa

Azt akarod mondani,hogy kézi erővel köszörülgetted
ki?
Türelmes ember vagy...
Vagy a "gravírozó" alatt egy kis cnc gépet kell érteni?

svejk

A 80'-as években egy hidraulikus csőhajlítóhoz átm. 125 mm-es nyáklemezből csináltam. 4x-es kiértékeléssel 1fok pontosság kellett.
Meg 8-10 Cmos IC a programozáshoz és számláláshoz :)
Akkor még álmodni sem mertem gyári encoderről. :(
De sok hülyeséget csinált az életében az ember...

wcsxp0uxa

Akarom mondani a hobby CNC -vel.

wcsxp0uxa

És mennyit feleslegesen .(de ez adja a tapasztalatot)

hje3wyntn

Sziasztok!
Találkozott már valaki soros port kimenetű enkóderrel? Vagy nincs valakinek elfekvőben? Nem sokmindenre való, de nekem most nagyon kellene kézikeréknek. Táp 12V, DTR és RXD a kimenő jel.