Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

xu88enaph

Köszi, hogy kikerested, megkérdezem majd őket is. A felcsúti selyemhomok maradt meg az emlékezetemben, azért velük kezdtem a keresést.

Rabb Ferenc

Sajnos már nem. Sem cég, sem homok... A telefonjuk kicseng a világ végezetéig de senki nem veszi fel.

A fiam arra járt a nyáron és körbejárta a lelakatolt kapus telepet. Semmi jele nem volt az életnek arrafelé  gazon kívül.

PSoft

Hát igen...majd öt év telt el Józsi linkelt bejegyzése óta.
Pedig, ott lehet az a homok azóta is, a...gaz alatt.

Rabb Ferenc

robroy007

Lovasberényi homok létezik!
 nekem nyáron lett onnan 10 tápos zsákkal
TSZ telepen van nem is vészes mázsája talán 500 forint!

https://www.lovasbereny.hu/telepulesunk/gazdasag/mezogazdasagi-szovetkezet

xu88enaph

Köszönöm az infót. Hétfőn hívom őket és le is gurulok a homokért,ha van még eladás Karácsony előtt. Milyenek a tapasztalataid ezzel a homokkal?

PSoft

No akkor...mégis csak érdemes volt szóba hozni azt a homokot. [#eljen]

4umhue7vh

Én is a Lovasberényi homokot szoktam használni, próbáltam a Kaolin KFT homokját is nem volt az igazi, jobban mondva, nem nagyon sikerült vele önteni.

a7zpdumw5

Üdv mindenkinek!

Új tag vagyok:-)Ha bakiznék előre is bocsi:-))Olyan dolgot szeretnék tudni hogy homokformás öntésnél használatos hintőport hol és mennyiért lehet venni mert a net nem hoz értelmes eredményt.Likopódiumot már használtam de csak kicsit kaptam belőle és elég húzós áron mérik néhány helyen.A sima púdert is próbáltam attól meg meg lehet fulladni úgy porol:-))Valami használhatót és elérhetőt tud valaki?Előre is köszönöm:-)

a7zpdumw5

Olvasom itt a "lovasberényi" homokot.Nekem olyan van és nagyon jó.Amúgy sárgarézből öntögetek kézműves pásztor dolgokat már vagy 6 éve.Anno ezt is kaptam és őrzöm mint az "aranyat":-))nagyon finom szemcséjű és jól tartja a formáját ha megfelelően nedvesítik.

xsugix

Szia!

Síkpor. Próbáld meg ezt. [#vigyor0]

xu88enaph

Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalataid. Én is beszerzek majd ebből a homokból egy jó adagot. Milyen kemencében olvasztod a sárgarezet és hány fokra kell felfűteni?

a7zpdumw5

Üdv Boxer 58.Igazából az olvadáspont 930 fok.A kemencém egy kis gázperzselővel üzemelő műszer.Pontos hőfokot nem tudok mert csak szemre látom hogy jó folyós és akkor öntök.Így tanultam régi mesteremtől így mindent úgymondd szemre csinálok.:-)

a7zpdumw5

Köszönöm szépen!Futok még pár kört az öntödei segédeszköz boltok körül és ha nem megy kipróbálom!:-)

xu88enaph

Üdv Lui! Majd én is ki szeretném próbálni a rézöntést. Legutóbb egy faszenes kemencével és egy frissen épített elektromossal kísérleteztem. Ezek nem nagyon tudják a réz olvadáspontját hozni, mivel alumínium öntéshez készítettem őket.