Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

gaben

Korábbi topik folytatása...

000000000

Hali Kedves CNC csapat :)

Nagy köszönet Kalmus kollégának a hasznos fémöntési elôadásért a CNC találkozón.
Ezt a topicot az Ô tiszteletére hoztam létre :)

Szóval ha kérdések merülnek fel akkor ide írjátok és mindenki leírhatná a tapasztalatait is, hátha mások okulhatnak belôle.

zsolt

008py5n5y

Sziasztok!

Sajnos nem tudtam elmenni a találkozóra, és gondolom nem vagyok egyedül ezzel.....
Az lenne a kérdésem, hogy esetleg az öntési előadás, és persze a többi is,  
nincs-e meg olvasható, esetleg hallható formában?
Biztosan nagyon érdekes volt mindegyik, és örülnék, ha közzé tudná valaki tenni.

A találkkozó szervezőjének, pedig gratulálok!

Üdv: Richárd

000000000

Ígéretek szerint majd felkerül a netre.

zsolt

000000000

Sziasztok!

A találkozó szerintem is jól sikerült.
Ne kíméljetek kérdezzetek!

Az előadásom meg van videón, amint sikerül megkapnom, akkor megtaláljuk a módját hogy a netről elérhető legyen.

Kalmus

000000000

Ha kezelhető méretüvé lehetne alakítani, szívesen feltenném a weblapomra!

000000000

Kalmus!
Nagyon klassz előadásod volt. Gondolom ami a kivetítésre került, az valami pps volt. Nem tudnád egyelőre azt kirakni valami publikus helyre?
Laxi

000000000

Laxi!
Az előadás anyagát ma elküldtem Istvánnak keressen valami helyet neki, ami elérhető a fórumról. Istvánt ismerve nem kell sokáig várnotok rá.
Kalmus

000000000

Csináltam neki külön menüt és kitettem a bemutató anyagát! Le lehet tölteni!
Nagyon megköszönnénk ha szöveges információként is (mondjuk zanzásítva) olvasható lenne majd itt. Elég lenne csak nagyvonalakban leírni a folyamatot. A videó anyaga lenne hab a tortán!
Köszönjük!!!

wdctpb5az

Az lenne a kérdésem, hogy a hungarocel-es verziónál a lyukacsosság csak felületi vagy az belül is oylan lesz?

000000000

Szia Bicska!
A hungarocel-es öntésnél csak a felület lesz olyan "lukacsos" a belseje nem. A felületi lukacsosság csak annak az eredménye, hogy a fém nagyon jól leköveti a használt minta felületét. A belsejét nem tudja visszaadni.

Üdv Kalmus

6dvb4peg3

Helló kalmus!
Nekem is volna egy kérdésem a polystirolhabos öntéssel kapcs. az előadásodon úgy említetted hogy a homokot szárazon kell berázatni, hogy a mintát körülfogja. A kérdés: öntés közben amikor a forró fém befolyik én úgy gondolom nem csak azt a részt párologtatja el a habból amivel helyet cserél a fém, tehát nem fog a száraz homokforma összezuhanni?

000000000

Szia Machszi!
Bármilyen furcsa és érthetetlen nem zuhan össze, hanem folyamatosan kitölti az üreget. Először amikor hallottam erről az eljárásról én is kételkedtem, de amikor tapasztaltam elhittem, és logikusan végiggondolva csak az ahomok tud beomlani ami nincs alátámasztva. Vagy polisztirolhabbal, vagy szilárd vagy folyékony alumíniummal. Mivel más nincs a formában (pl. levegő ami ugye nem támasztja meg a homokot) így nem tud beomlani. Csak megszakított öntésnél fordulhat elő ilyen, de akkor igyse-úgyse lesz jó az öntvény.
Kalmus

3smbkb69

Szeretném letőlteni a fájlt,de 45%-nál kiakad stagnál vegetál,még cukorkával is csalogattam de nem tudom letölteni így sem...Ha esetleg valaki megdobna vele mailban,megköszönném.

3smbkb69

Közben végignyálaztam a postokat,kérdésem,ennél a technológiánál akkor nem is kell kisütni a homokot?