Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

jnnhurvx3

Sziasztok!
Én vettem fel a Kálmán előadását. Sajnos a kamerám megadta magát mire hazaértem de végre ma megkaptam a szerviztől!!! Rögtön el is kezdtem leszedni a szalagról. Ha valakinek van szabad helye a neten kérem írjon, mert nekem kb 20 megám van csak és jó lenne kevésbé tömöríteni. Bocs mindenkitől a csúszásért, de sajna még én sem tudtam mindeddig megnézni :((( Üdv mindenkinek: Zs
Jja, jó kis "hobby" felvétel lett ahogy itt közben elnézem, sorry! :))))

000000000

Ha el tudnád juttatni hozzám valahogy, én megpróbálok majd kezdeni vele valamit és kitenni! A Freemail 25MB-ot tud fogadni (elvileg).

ncxe0hdha

Hallihó!
Nekem 100-Mb van az emailemen!?
Üdv.:Árpád

000000000

Hay!
CD-re kiirva levélként nem egyszerübb??
Üdv

000000000

Természetesen jó, csak költség kímélő akartam lenni![#circling]

000000000

István!
Nincs infó elég, hogy amit csinálni szeretnénk,
mibe fog kerülni postán vagy net-szolgáltatón  
keresztül! Feltőlteni egyszer és letőlteni még egyszer neten keresztül (gondolom) két idő és  
költség. De lehet, hogy mindenki korlátlan net-eléréssel rendelkezik? Lehet, hogy nagykőltség a postai szolgáltatás, de azért nem mindenbe!!!! Szerintem
Üdv Karcsi

000000000

Ok, ahogyan gondolod! Most készítek mindenesetre egy 500MB-os tárhelyet a filmnek (valahogyan szét is kellene osztani majd)! Én azért még konvertálnám még valszeg, hogy zsugorodjon (kezelhetőbb legyen).

f6kuxbs9f

Sziasztok!
A rapidshare.de egesz jol hasznalhato. Feltoltod az anyagot es megadod a letoltesi url-t. Utana mindenki letoltheti maganak.
Udv

000000000

Csináltam +500MB-os tárat
http://www.hobbycnc.atw.hu" TARGET=_fnew>itt!
Ide jöhet majd minden!

6dvb4peg3

Üdv mindenkinek!
Szeretném felajánlani, hogy akinek fémöntéshez vagy egyéb felhasználáshoz szüksége van polistyrolhabból kivágott formákra, az jelezze, egy-egy kisebb dolgot akár saját szórakoztatásomra is elkészítek (ingyen ) egyéb több munkát ill. anyagot igénylő feladatoknál pedig István jóvoltából, a "kedvezmények" címszó alatt található kedvezményeimet vehetitek igénybe. ( Cartudor kft. )
Szép napot mindenkinek!
Tajti József   "Machszi"

000000000

Sziasztok!

Hunserv-nek igértem a polistirol habos öntési technika elvárható mérettűrését. Nehezen de megtaláltam. Ime:

Méretek (mm)     Tűrések (mm)
<25              +/- 0.20
25-től 75-ig     +/- 0.25
75-től 125-ig    +/- 0.30
125-től 175-ig   +/- 0.45
175-től 250-ig   +/- (méret(mm)*0.003)
>250             +/- (méret(mm)*0.002)

Felhívnám a figyelmeteket a hab és a kész öntvény között kb. 1-1,2% zsugorodás van, és ezt is bele kell számítani a minta elkészítésénél.

Üdv

000000000

Sziasztok!

Nemrég találtam egy olyan linket, amelyben képet kaphattok a polisztirolhabos technika lehetőségeiről.
http://www.castsolutions.com/pdf/Engine_2004.pdf" TARGET=_fnew>http://www.castsolutions.com/pdf/Engine_2004.pdf

f6kuxbs9f

Sziasztok!
A ferrometal honlapján kínált Al tömbök ötvözetei milyen tulajdonságokkal rendelkeznek? (DIN 226  öALSi9Cu3, DIN 230  öAlSi12, DIN 231  öAlSi12Cu,              DIN 239  öAlSi10Mg)
Gondolok itt a forgácsolhatóságra, problémamentes házilagos öntésre, stb.
Üdv

000000000

Sziasztok!

Victurhu által felsorolt ötvöztek mind öntészeti célra jól használhatók, mivel erre lettek kifejlesztve és szabványosítva. Ha a részletes mechanikai és megmunkálási tulajdonságokra vagy kiváncsi akkor egy-két nap kell hogy összegyűjtsem, rendszerezzem és közkinccsé tegyem.  
Üdv

f6kuxbs9f

Szia Kalmus!
Nem biztos, hogy a részletes adatlapok sokat mondanak mindannyiunknak, de azért  előre is köszönöm.
Amire gondolok, az laikusok számára tömörítve: könnyen olvad, szépen befolyik a forma zugaiba is, kevéssé érzékeny a gázosodásra, megmuinkálás során nem kenődik, stb.

Üdv