Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia Tibor!

Engedélyezned kell a sütiket (cookie) a böngésződben. A bejelentkezésed ebben a gépeden tárolt munkamenet fájlban van rögzítve. Így ha ez a fájl nem létezik a fórum pl. egy frissítés után nem tekint bejelentkezett felhasználónak.
Ha nem akarod engedélyezni akkor abban a topikban jelentkezz be, ahova írni szeretnél.
HALI!

ncxe0hdha

Hallihó Mindenkinek!
Szia Tibor!
Rajtam nem múlik, ha gondolod gyere ki hozzám, csak telefonon jelez, vagy az E-mailen.
20/361-4563
Hallihó!

3vv2btrhv

T Mindenki
A rendszergazda minden sütit engedéjezett , enek ellenére csak ide tudok beirni!!
Tibor
UI : sok érdekes megoldást senki nem nézte meg??

s5f8tmfv3

Már csemegézünk belőle egy másik topicban, kár hogy nem tudsz hozzászólni :( . Írj valami kedveset billgécnek!

dg8n4i8x

Sziasztok!

Kalmus mesterhez lenne egy kérdésem! A hab magos megoldásnál milyen vékony méretig lehet elmenni úgy, hogy az anyag kitöltse a formát? Konkrétan hajócsavart kellene önteni kis méretben. A lapátok kb 1-2mm vastagok lennének és 20-30mm szélesek. Ez megoldható vagy felejtsem el? Ma csinltam egy próba marást, ami 46mm  átmérőjű. http://img.tar.hu/hobbycnc/img/17885068.jpg" border=0>

ncxe0hdha

Hallihó Mindenkinek!
Balu gratulálok!
Nem tudod ezt kimarni aluból?
Vagy sokat akarsz csinálni?
Egy amatőr kérdései......!
Üdv.: Árpád

dg8n4i8x

Szia Árpi!

A mechanikám nem eszi az alut ezért gondoltam az öntésre. Majd ha egyszer elkészül az új vas azzal már nem lesz gond kimarni aluból. Meg persze izgatja a fantziámat az öntés megtanulása is :)

ncxe0hdha

Szia Balu!
Mekkora fordulaton és mivel martad ki ezt a csigát?
Különben szerintem profi!
Üdv.: Árpi

dg8n4i8x

Szia Árpi!
A fordulat 10000-körül, mivel lassúcska a gépem ennyi is elég. A szerszám egy 2,5-ös jobb minőségű csigafúró aminek a végét rádiuszosra köszörültem. Ha rendes aluhoz való éles maróval csinálod sokkal jobb felületet kapsz, nem lesznek ilyen kis "bolyhok" rajta. Csak a maróm sajnos eltörtént. :( Üdv! Balu

000000000

Hogyan csináltad meg a két oldalát (megfordítottad)?

dg8n4i8x

Szia István!  
Igen megfordítotam! A deskprotoban lehet kétoldalas marást csinálni. A pozicionálást meg két csappal oldom meg. Deskprotoban úgy állítom be, hogy a nullpont a tárgy közepén legyen. A hungarocellt egy MDF lapra szorítom le, a hungarocell kb közepénél nullázom a gépet majd ebben a vonalban fúrok két lyukat a darab széleinél (ami látszik is a képen). A két furat persze belemegy az MDF-be is, majd belenyomok két csapot. Ha kész az egyik oldal csak megfordítom és a csapokra helyezem vissza a darabot. Így tuti a pozíció!

000000000

Köszi! A mélység 0-zásánál csak simán megérinted a hungarozel tetejét? Akár a csapokra is fel lehetne fenni a 0-pontot, nem?

dg8n4i8x

Ja azt elfelejtettem, hogy a deskprotoban azt is meg tudod adni, hol legyen a Z0 fent vagy lent. Ad egy méretet a kiindulási tömbnek amit érdemes egészre kerekíteni. Ilyen vastag hungarocell darabot kel felfogatni és akkor a felületét elég megérinteni.

000000000

3vv2btrhv

T Balu
Gratulálok és épitem a gátat a Sárga Irigység ellen!!!!!
Az öntést szerintem precizios teshnikával kitünöen lehet megoldani , nekem van saját eljárásom rá , ha érdekel elmondom személyesen , nem azért mert nem publikus hanem mert kicsit bonyolult.
Tibor