Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

Messer

A keményebb 10 centis kék habból már betankoltam 1 köbmétert. Itt gyártják tőlem 5km-re. Igen modellezek. Következő lépcsőfok ME 109 G2 2,8m fesztáv V12-es 240ccm-es motorral. Ahoz kell a blokköntés.[#smile]

dg8n4i8x

Az király! Nem kispályásban nyomod, ha érdekel van egy rakás rajzom meg segédprogik is. Hétvégén le is tudom majd vinni! Igaz én inkább a hajók felé húzódom de repülgetek is! Üdv! Balu

2nbj3n5m

Helló!
Jó dolog ez a forum, igaz én csak gravírozom,de
az eggyik munkám alkalmával össze jottem egy alu
öntővel a 18.kerületben. A jövő héten megyek
hozzá megkérdezem nem öntene-e nektek is.
Ö föleg alu virágvázát és asztalokat önt. Nála
láttam kis repülőgép motort. Majd jelentkezem.
Talán szerencsém lesz.
Jankó

000000000

SZia BAlu
Én is azaz a Faterom modellezik
Ő is "nagyban" nyomja
Igaz ő az űvegszálas technikában van otthon közel 40 éve
5 m es fesztávú vitorlázó gépei (behuzható futóval) is vannak meg Suhoy Vilga Katana stb
nagyon komolyan nyomja.(ha érdekes akkor csinált már négyütemű öthengeres csillag motort(70 köböset)
Ez nem a modellezésnek a fóruma de ha kell valami alkatrész törzs szárny motor akkor írjatok
üdv

dg8n4i8x

Sziasztok!

Köszi a segítséget! Egyenlőre nincs szükségem ilyesmire, mert a megkezdett projecteket kéne befejezni. :)) Meg én is vagyok olyan őrölt, hogy lehetőleg sajátkezűleg próbálom megoldani a dolgokat. Azért majd szólok ha kell valami! Köszi!

Kristály Árpád

Hallihó messer!
Légyszíves áruld el, hogy hol van az a tőlem öt Km-ter? Mármint a kék habb és milyen áraik vannak? Méret stb.
Köszönöm!
Üdv.: Árpád
Hallihó Mindenkinek!

000000000

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni!
Megpróbáltam letölteni az Öntés.avi fájlt és a következő hibaüzenetet kaptam:
"Az Internet Explorer nem tudja letölteni a következőt:Ontes.avi Hely:users.atw.hu
A kiszolgáló érvénytelen vagy ismeretlen választ adott."
Tudnátok segíteni, hogy miért nem tudom letölteni!
Köszi!

000000000

Németországból működik!

000000000

Most néztem, Magyarországról is meg...

000000000

Letölteni még le lehet ,de mivel lehet lejátszani??

000000000

Nem tudom! Nálam minden játsza!

3vv2btrhv

T Balu
keretgyártásbol marad mindig kb 5 X 5 milliméteres nagyon jo minöségü fenyö léc különbözö hosszban Kb 300 mm-töl 700mm .ig
Ha érdelel irj emailt
Tibor

Messer

Szia Árpád!
A kék habot Balatonrfűzfőn a volt NITROKÉMIA területén gyártják.
http://www.dow.com/styrofoam/europe/hn/INDEX.HTM" TARGET=_fnew>  
Viszont itt nem lehet vásárolni! A környéken nagyon sok helyen (építőanyagot forgalmazó cégeknél) lehet kapni érdesített felületűben 2 és 4cm vastagságú 120x60cm-es táblákat. Ahol biztos, az Veszprém vasútállomás (Jutasi út) és a Jutas utca közt lévő építőanyagkereskedés.A 4centis kb. 1500Ft. Vastagabbat (10-15cm) is be lehet szerezni Berhidán egy barkácsboltban. Itt mérethibás táblákat árulnak csökkentett áron. Központból ki, peremarton felé az utolsó utca jobb oldalon.Itt vettem 200x60x10cm-es táblákat.A nagyobbik sűrűségű kb. 40kg/m3 ezzel igen szép felületet lehet elérni.  Sajna az árra már nem emlékszem. Ha a linket megnézed, lehet még onnan is ki tudsz valami lelőhelyet bogarászni.

Messer

Na ezt a lilaságot hogyan hoztam össze? Valamit nagyon elbénáztam. Na mindegy, az a lényeg ha ráklikkelsz megnyílik a link amit említek.

000000000

Helló Árpád!
Ne akarom eltrontani "Messer" bizniszét, de kék (vagy rózsaszín) extrudált habot közelebb, pl. az első szembe jövő BAUMAX-ban vagy más építőanyagtelepen is kapsz klf. méretben. Árat nem tudok, csak láttam, hogy van.