Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

xr54ua7n2

Üdv!

Természetesen!Ajánlani tudom a Patina Kft.-t
Erzsébeten vannak, 1201 Attila u. 35.Ök gyakran használnat habmintákat.Vasat,rezet(bronzot) és alut is öntenek.A felvételek náluk készültek.
A hőtáguláson(zsugor)kívül ,ne feledkezz meg a megmunkálási ráhagyásokról se!

Üdv  
  jheim

xr54ua7n2

Még annyit talán, hogy ha habmitát készítetek és több részből kell összeragasztani a ragasztó anyagára figyelni kell.Mert elő fordulhat, hogy több gáz keletkezik mintha a hab elégésekor keletkezne.Ja és a káros gőz pl. ne pillanat ragasztót használj mert az cián-akril alapu.Javaslom pl. jó erős tapétaragaszót, de más is szóba jöhet.

000000000

[#felkialtas]sunyo1 barátunk küldött 3 fémötési képet! Ezeket már Ő készíti!
http://users.atw.hu/hobbycnc/Kepek/Femotes/eso%20036_small.jpg" border=0> http://users.atw.hu/hobbycnc/Kepek/Femotes/eso%20030_small.jpg" border=0>
A többi a Tárház I.-ben!

000000000

[#felkialtas]sunyo1 barátunk ismét küldött néhány újabb képet! A Tárház I.-ben megtalálható!
http://users.atw.hu/hobbycnc/Kepek/Femotes/100%200071_small.JPG" border=0>

dg8n4i8x

Sziasztok!

Találtam egy linket ami érdekes lehet a kohóépítésnél vagy akár formakészítésnél is! Hőálló alapanyagok stb. http://www.interkeram.hu/fooldal/fooldal.htm" TARGET=_fnew>Interkerám

000000000

f6kuxbs9f

Sziasztok!
Megvalósítható, de nem kevés fejlesztést igényel, különösen, ha valami elfogadható zavarsugárzás is feltétel.
Igazából komolyabb mennyiségek olvasztása nem könnyű, elég nagy teljesítményre van szükség.
Ékszerésznél láttam 19"-os rack házban elférő szerkezetet (gyárit), az max párszáz gramm arany olvasztására volt képes. A hevítő tekercs abban is csőből készült, működés közben áramlott benne a hűtővíz.
Üdv

SquirrelTech

Szasztok!

Az említett lapokon néhol áram-feszültség páros is fel van tüntetve. Energiát meg mindenképp be kell fektetni a dologba.  

Amúgy én is inkább a sugárzás témára lennék kíváncsi. Jó lenne tudni, hogy az ilyen indukciós dolgok a közelében tartózkodó emberre vajon milyen káros hatásokkal bírhatnak?

000000000

Fejfájás garantált!

SquirrelTech

Talán az lenne a legkisebb baj. Aspyrin segít. Én inkább a durvább, sugárzás okozta gondokra aszociálok, amik ilyen áramoknál jelentősek lehetnek.  
Daganat, esetleg a leendő gyerek se legyen debil ilyesmi miatt... Egy szimpla fejfájással még olcsón meg is úsznám - szerintem :). Ám ha ezt kiváltja, akkor lehetnek további következményei is talán...

f6kuxbs9f

Sziasztok!
Próbáljunk meg műszaki logikával gondolkodni, elkerülendő a fölösleges pánikolást, a láthatatlantól való félelmet.
Hosszúhullámú (elektro)mágneses térről van szó, akit érdekel kereshet infót a neten ennek élettani hatásairól. Hátha van valami hitelt érdemlő vizsgálat a rádióadó állomások környékén élők egészségi állapotára vonatkozóan.  

Az itt írók többnyire nem főállásban, napi sok órán át fogják kitenni magukat ennek a terhelésnek. Az egyik lapon szépen látható, hogy a rajz szerint is zárt (és hőszigetelt) fém edényben mtörténik az olvasztás. Ezt a Faraday-kalickát alacsony impedanciával földelve nem sokminden fog kijönni belőle. Az meg a forrástól mért távolság köbével gyengül.
Amit működni láttam az ékszerésznél semmilyen burkolattal, árnyékolással sem rendelkezett. Nem tudok róla, hogy bárki panaszkodott volna rá. A frekvenciája 10 kHz-es nagyságrendű volt.
Üdv

SquirrelTech

Szia Vicorhu!

Igyekszem így gondolkodni. Szó nincs pánikolásról, de a láthatatlantól valóban jobban félek. (Mert jobb félni...)
Ezért is tettem fel kérdésként. Hátha tud valaki érdemi és hiteles választ adni. Vagy mondjuk csak járatosabb ilyesmiben, mint én. Akár pl. Te, mert tőled is hasznos választ kaptam.
Igazából én is efelé felé hajlok, mert itt a panel 9. emeletén sokkal előnyösebb lenne mint más technológiák... :) De szeretném tudni hogy mibe kerülhet esetleg ez nekem és a környezetemnek.

f6kuxbs9f

SZiasztok!

A panel 9. emeletém igazából legfeljebb viaszt illik önteni :-(( Még az alumíniummal is inkább le kéne menni az utcára. Túl sok éghető van egy lakásban.
Ahogy a csapatot ismerem, tavaszra többeknek is összeáll az öntészet, biztos lesz, aki a palackos gáz áráét leönti a mintádat.  
Tudom, az alkotás öröme csorbát szenved, de ép marad a lakás és a családi béke :-))
Üdv

SquirrelTech

Hát az illemtan húsz éve nem az én tudományom, ahogy a sozmszédoké sem, így ez nem tényező. Az éghető anyagok jogosak, bár van erkély. De én is szívesebben csinálnám mindettől függetlenül a kertünkben. - Ha lenne :). Nagy PB palackkal viszont tényleg nem szórakozok idefent (mint ahogy pl. ívhegesztéésel sem)! Ezek alap dolgok. Pár érdekességet azért csináltam már itthon, de háztüzet még nem és nem is szándékozom :).

Most kicsit meg fogsz lepődni... Fater precíziós öntödében TMK-s... De számos ok miatt nem csináltatom ott, amiket most nem részleteznék (max. magánban inkább). Röviden a lényeg, hogy önteni nagyon rég nem tudnak ott :-/. És ez nem vicc, meg nem is az én saját véleményem.

Tamás